סדרת ה-Element Bronze
המראה של ספקי הכח מסדרה זו הוא סולידי ואלגנטי למדי, המאוורר הינו מאוורר בקוטר 120 מילימטרים בעל טקסטורה המכונה "כדור גולף" באופן דיי ברור. כפי שציינו מוקדם יותר, הכבלים אינם נשלפים בספק כח זה, מה שמחובר – זה מה שאפשר להשתמש. סליבינג הכבלים פחות או יותר לא קיים בסדרה זו, מלבד בכבל ה-24PIN ללוח האם אשר מוסלב. איגוד הכבלים האחרים מסתכם באזיקונים פשוטים בכל חיבור. אז, אילו חיבורים בעצם זמינים לנו בספקי כח אלו?
כבלים וסידור חיבורים:
- 20+4PIN ללוח האם
- 8PIN+4PIN לשקע החשמל המיועד למעבד בלוח האם
- כבל אחד הכולל שני חיבורים מסוג 6+2PIN לכרטיסי מסך
- שלושה כבלים הכוללים שלושה חיבורי כח SATA וחיבור כח מולקס אחד בקצה
סך הכל, כל החיבורים הדרושים נמצאים כאן. הבעיה הגדולה ביותר לבוני מערכת רבים יהיו הכבלים אשר כוללים שילוב של שלושה חיבורי SATA וחיבור מולקס בקצה. לא תמיד קשיחים נמצאים לייד מאווררים ולכן הפרדה שלהם היא דבר נדרש על ידי משתמשים רבים לצורך נוחות בניית המחשב בתוך המארז. כבל אחד המכיל ארבעה חיבורי מולקס ושניים המכילים שלושה חיבורי SATA היו יכולים להוות סידור מעט יותר מתקבל.
אורך הכבלים הוא יחסית ארוך אך עם הסידור הבעייתי יתכנו בעיות. במארזים בעלי מאווררים ברבים במקום אחד – תתכוננו לרכוש מפצלים לחיבור המולקס.
Direct12 BR 1000W
ספק כח זה הוא שונה במעט מסספקי הכח האחרים אשר הצגנו מהסיבה שהוא פונה אל נתח השוק השאפתני.מראהו דומה למראה ספקי הכח האחרים מבית High Power והוא שחור ובעל מאוורר לבן בקוטר 140 מילימטרים. החיבורים אותם נמצא מולחמים לספק הכח הם חיבורי ה-24PIN אל לוח האם וחיבור ה-8PIN+4PIN+4PIN המשמשים להספק הכח למעבד בלוח האם. חיבורים אלו הם חיוניים בהכרח לכל בניית מחשב כך שאפקט המודולאריות לא ממש נפגע עצם העובדה שהם מולחמים. הכבלים הנשלפים כוללים:
כבלים נשלפים:
- שניים – מסוג 6+2PIN אשר בקצוותיהם מחבר 6+2PIN נוסף (אשר הינו מוסלב)
- שניים – מסוג 6+2PIN אשר בקצוותיהם מחבר 6+2PIN נוסף (אשר אינו מוסלב)
- ארבעה – מכילים שלושה חיבורים מסוג SATA וחיבור מולקס בקצה
סך הכל מדובר בשמונה חיבורים מסוג 6+2PIN אשר מתחברים דרך ארבעה חיבורים בספק הכח, 12 חיבורי SATA ועוד שלושה חיבורי מולקס. לצערינו, בדומה לסדרת ה-Element Bronze גם כאן החליטה High Power שיהיה רעיון טוב למזג את חיבורי ה-SATA עם חיבורי המולקס בכבל אחד, החלטה לא כל כך מובנת בשל הצורך בשני החיבורים במקומות רחוקים לרוב במערכת המחשב, על אחת כמה וכמה בכזאת אשר זקוקה לספק בהספק של 1000 וואט.
ביצענו בחינות שטחיות ופשוטות כדי לראות האם ספקי הכח באמת עומדים בהספק המוצהר עליהם. מערכת הבחינות כוללת:
מעבד – Intel Core i7 3960X 3.3Ghz @ 4.2Ghz
לוח אם – MSI X79A-GD65 8D
זכרון – G.Skill RipJawsZ 1600Mhz 4X4GB DDR3
כרטיסי מסך – Geforce GTX580 OC לספק ה-600 וואט, Radeon HD7870 CrossFireX לספק ה-700W ו-Radeon HD7950 OC CrossFireX לספק ה-1000וואט.
בסך הכל ספקי הכח עמדו במשימתם כאשר מספק ה-600 וואט משכנו 585 וואט באופן רציף, פליטת החום הייתה נמוכה והמתח במסילת 12 הוולט היה תקין לגמרי. אותו דבר בספק ה-700 וואט אשר ממנו משכנו 690 וואט באופן רציף למשך שעות רבות. ספק ה-1000 וואט לא היה יוצא דופן וגם הוא עם משיכה רציפה של 925 וואט עמד ללא תקלות וחריגות יוצאות דופן.
SEASONIC הרבה יותר טובים
הספקים שלהם הם ברמה אחת מעל הספקים בקטגוריה שלהם לפי דעתי..
חבל שהם לא השקיעו קצת בספקים שלהם לשוק בנוני-גבוהה בגלל ששם רוב הקונים נמצאים
(high power)
אז SeaSonic יותר טובים?
הספק של סיסוניק ה-620W/600W יותר טוב מה-600 של HIGH POWER?
מחירי תחרות בלבד.. טיפה מתחת למתחרה ואז יעלו כרגיל!!
אני מקווה לטובתנו שאני טועה. תחרות בעולם המחשבים קיימת רק בין אייבורי ו KSP ולא בין יבואנים. הם מתואמים טוב טוב..
יש סיבה
למה הספקים שלהם זולים כי במקומות החשבים הם חסכו כמו בחוטי חשמל הלה מסלבים ולא מדולרי וזה לא מתאים לספקים מדרניים שיש היום למשל ספקים טובים שאמורים לתת 600W יש לפחות הגנה של 100W+ נגד עומס יתר על הספק בגלל זה הספקים שלהם נותנים פחות ממה שהם רושמים כמו 600W נותן רק W500 W550 לא הייתי מחשיב אותם ליותר חבל כך גם שאר הדגמים שלהם לי לדוגמה יש ספק של 1200W שנותן עוד 150W יותר לשימוש הספק נגד עומס יתר על הספק כך צריך לבנות ספקים ברמה
לאיזה ספקים בדיוק אתם משווים את הספקים שבבדיקה ?
לאיזה ספקים בדיוק אתם משווים את הספקים שבבדיקה ? האם יש להם את אותם נתונים ? האם יש להם את אותם חיבורים ? האם יש להם את אותה נצילות ? האם הם באותה רמת מחיר ?