על הדבש ועל העוקץ
בגזרת הביצועים – אין ספק שמדובר כאן בכרטיס מסך שחזק, כזה שגם עבר המהרה להתחזק יותר. R9 280X הוא השליט הבלתי מעורער של רזולוציית FullHD. הוא אוכל משחקים לארוחת בוקר ומנקה את השיניים בכספי החסכון שלכם בקניה שלו (אגע בזה בהמשך). R9 280X Windforce התמודד בצורה מאוד ראויה מול GTX770 Windforce שהוצב מולו. נכון, לרוב GTX770 הראה ביצועים עדיפים, אך רק במעט!
בגזרת הפרופיל ויכולות ההמהרה – יש כאן מהטוב ומהרע. כרטיס המסך עצמו נראה טוב, הוא פועל קר ואיכות החומרים שלו ראויה לציון לשבח. הבעיה היא שעל כרטיס המסך צרבו ביוס פרופיל מאוורר אגרסיבי מחוץ לכל פרופורציה. אני מניח ששם במזרח, איפה שחם והלחות גבוהה אנשים יאהבו את הרעש והקירור אבל בשוק האירופאי (כולל אותנו) פשוט אין לו מקום! אלו שמוכנים להתעסק – אדרבה, ניתן ליצור תוכנתית פרופיל מאוורר בעל יחסי טמפרטורה-סל"ד שונים ולפתור את הבעיה. אלו שלא מתעסקים בצורה המתקדמת בחומרה והשקט חשוב לכם – אתם תסבלו מרמת רעש לא סבירה.
יכולות ההמהרה גם הן בעייתיות שכן אין שליטה בבקר המתח ולכן יש לקחת בחשבון שהשיפור הנוסף הפוטנציאלי בכרטיס המסך נע באיזור 5 אחוזים בלבד.
בגזרת המחיר, הדבש – R9 280X, על אף שקיים במתכונת ישנה יותר בשנה האחרונה זוכה לפופולאריות רבה עוד לפני שהושק. AMD החליטה לחתוך ישר בבשר כשהכריזה שכרטיס המסך הזה יעלה אך ורק 299 דולרים בהשקה. המצב בארץ אחרי ירידת מחירים נגדית של NVIDIA הוא שגרסאות שונות של R9 280X כולל זאת עולים בסביבות 1500 שקלים כאשר על GTX770 למיניהם תאלצו לשלם 300-400 שקלים יותר. בהחלט נקודת ציון חשובה ומכרעת לרוב בעת רכישה.
אסכם את דעתי על כרטיס המסך במשפט הבא – אם התקציב לחוץ וביצועים רציניים הם מה שאתם מחפשים, R9 280X Windforce יהיה בחירה מעולה במחיר קטן של רעש או התעסקות עם בניית פרופיל מאוורר מותאם.

כרטיס מסך – GIGABYTE Radeon R9 280X Windforce X3 3GB

המחיר המומלץ בישראל – 1550 שקלים
הטוב
- ביצועים מעולים ב-1920X1200, צמוד ל-GTX770
- מחיר פנטסטי ותחרותי במיוחד
- קריר בכל מצב
הרע
- רועש מאוד בעת משחק
- יכולות המהרה מוגבלות לליבה הגרפית ולזיכרון
מילת העורך: בלחשושים ברשת דובר על זה שהקהל במזרח אוהב חומרה רועשת, כנראה שהרעש נותן להם תחושת כח. קצת דומה לשוק המכוניות האמריקאי בשנות ה-80.
כרטיס מעולה, אך באמת רועש
רכשתי את הכרטיס באותו מחיר של GTX 760 לפני הירידת מחירים האחרונה שלו.
ביצועים מצויינים אבל אנשים מסויימים ימצאו את הרעש מעצבן [גרסת VAPOR X].
תודה על הסקירה + הערה
תודה על הסקירה המלומדת!
לדעתי יש בעייתיות מסוימת בהצהרה שלך על פרופיל מאוורר שפותר את בעיית הרעש. אל תשכח שאתה מבצע את הבדיקה בסוף אוקטובר, אולי עם מזגן. אבל מה יקרה באותו פרופיל בחום של יולי-אוגוסט בחדר לא ממוזג?
כפי שאתה בודק בצורה קפדנית את ההמהרה, אני חושב שכך ראוי לבדוק גם את פרופיל המאוורר. או לפחות להסתייג ולציין את הנסיבות העונתיות המקלות.
בכל אופן, תודה!
לא R9 280X.
אני מעדיף לקרוא לילד בשמו- 7970GHZ.
צרכן נבון שרוצה "R9 280X" יקנה 7970 שעכשיו צונחים במחיר בגלל המיתוג ובעיקר אנשים בורים ויערוך איתו אוברקלוק נכבד שעוקף את ה-280X בתדרי הליבה והזיכרון וגם הביצועים. וגילוי נאות – *עם* שליטה רחבה במתחים ובלי רעש של מפעל תעשייתי.
Just saying.
ל-2 – אני חושב שפספסת את הנקודה
הנקודה היא שבטמפרטורת פעולה נמוכה של כ-55 מעלות, המאוורר מזנק לגבהים לא הגיוניים. במידה והיה מדובר ב-80 מעלות צלזיוס, ניחא. אבל כשמאוורר מתחרפן בטמפרטורת פעולה נמוכה – זה תכנון פרופיל מאוורר שגוי לחלוטין
שלי לא רועש. ה-GTX470 המוחלף הרעיש יותר ממנו.
ל3 לקנות 7970 במקום 280x אבסורד
עם אתה רוצה 280x וקונה במקום 7970 וקורה לעצמך צרכן נבון אז אתה טמבל!!!!! אנשים יחכו עד ש7970 ירד במחיר עד רמה של 280x כבר יצאו כרטיסים חדשים .
דעתי האישית .
ל-4, תודה על ההבהרה, אבל זה לא מה שמופיע בסקירה.
בגרף שבסקירה רואים שהכרטיס הגיע לטמפ' של 67 מעלות, מאיפה הנתון של 55?
ל-4, תודה על ההבהרה, אבל זה לא מה שמופיע בסקירה.
בגרף שבסקירה רואים שהכרטיס הגיע לטמפ' של 67 מעלות, מאיפה הנתון של 55?
כרטיס לא משהו
AND Radeon תמיד נשארים אם אותו בעיה של חימום יתר של הכרטיס מסך אני סבלתי בזה בעצמי. אני חושב שאין ולא היה על הכרטיסים של GeForce
ל-9 שסבל מחום בילדות
הבנתי שסבלת מחום אבל AMD בכל זאת טובים יותר.כך אקמול פעם הבאה לפני תגובה
ל10
חחח הרגת אותי
פידבק על הביקורת 🙂
כל הכבוד באמת לעורך ולסוקר שערך את הביקורת.
הנהתי תקרוא ביקורת מקצועית, שלא חוסכת בפרטים ונוגעת בכל הנקודות החשובות.
מאוד תרם לי בהתלבטות לקראת רכישה של ריג חדש 🙂