המהרה – משבית השמחות של Gigabyte
מוקדם יותר בביקורת ציינתי שכרטיס המסך הזה מכיל בקר מתח בעייתי. בעייתי מהבחינה שהוא פשוט לא נשלט תוכנתית. לכן, המהרת כרטיס המסך לא נעשתה בשילוב תוספת מתח פעולה לליבה הגרפית. הליבה פועלת במקסימום של 1.200 וולט.
.gif)
תדר הליבה היציב המקסימאלי שהצלחתי להשיג במצב זה הוא 1185 מגה-הרץ. תדרים גבוהים יותר כמו 1200 מגה-הרץ היו יציבים בחלק ממבחני היציבות אך אצלי יציבות מלאה נחשבת יציבות שבה תדר מסויים יוכל לפעול בכל לחץ שאפעיל אעליו. הזיכרון הגרפי של Elpida ידוע בתור עקר המהרה, תוספת של 100 מגה-הרץ זה מה שציפיתי לו וזה גם מה שקיבלתי.
ליבת Tahiti ידועה בתור אחת שמגיבה טוב להמהרה ומאפשרת להגיע לתדרים גבוהים. התדרים שאותם קיבלתי כאן הם סביב התדרים הגבוהים ביותר שאפשר לקבל מ-HD 7970 פשוט, ממוצע, בדרך כלל במתח ליבה של 1.25 וולט. לכן אין להסתכל על המצב רק מנקודת מבט שלילית. בטח לא כשהליבה הגרפית פועלת ב-1100 מגה-הרץ ברירת-מחדל.
לקחתי את כרטיס המסך במצב מומהר למבחני הביצועים Battlefield 3 ו-Crysis 3 לעומת מצב ברירת-מחדל, לפניכם ההשוואה:
עכשיו הגיע תורו של מבחן הקירור. קודם כל, טמפרטורה. לפניכם גרף טמפרטורת פעולה במצבי הבחינה השונים
כפי שניתן לראות, לא הייתה לקירור ה-Windforce X3 שום בעיה לשמור על הליבה קרירה… אפילו… קרירה מדי? הכיצד יכול להיות שכרטיס מסך בעל צריכת חשמל לא קטנה שומר על טמפרטורת פעולה כה נמוכה?
כדי לענות על השאלה יש את מבחן הרעש, לפניכם מד ליאור לעוצמות רעש לאוזן האנינה. המד מציג את רמות הרעש כפי שנמדדות בבחינות שלי ביחס לתחושה.
- 20-23 דציבל – שקט לחלוטין, לא ניתן לשמיעה כלל
- 24-27 דציבל – שקט כמעט לחלוטין, רמת השקט הגבוהה ביותר בשימוש מאוורר
- 27-30 דציבל – שקט מאוד
- 31-33 דציבל – רעש בולט במידה נמוכה מאוד
- 34-36 דציבל – רעש בולט במעט
- 37-39 דציבל – רעש חזק למדי
- 40 דציבל ויותר – רעש חזק ובלתי סביל
כאן, גבירותי ורבותי, נמצאת נקודת התורפה הגדולה ביותר של כרטיס המסך הזה. במשך כל מהלך הבחינות נשאלה אצלי בראש השאלה – מה מהנדסי כרטיס המסך חשבו לעצמם כשהם השיקו כרטיס מסך עם רמת רעש כל כך נוראית במאמץ? איזו מן סיבה יש לכך שבעת כניסה למבחן גרפי המאווררים עוברים את קו 70 אחוז סל"ד פעולה? פשוט אבסורד ולא מקובל. אני מאוד קפדן במבחני הרעש שאני עורך וכרטיס המסך הזה פשוט שבר את סקאלת רמות הרעש לחתיכות עם מעל ל-50 דציבל שנמדדו.
אילולה היה מוטמע פרופיל מאוורר תקין בכרטיס המסך לא היו לי תלונות על העניין. ניגשתי ובדקתי תחת טמפרטורת סביבה של 26 מעלות כיצד כרטיס המסך יפעל בפחות מ-75 אחוזי מאוורר. קבעתי אחוז פעולה קבוע של 45 והרצתי מבחן גרפי כבד. כרטיס המסך שמר על טמפרטורה של 77 מעלות תחת עוצמת רעש נמדדה של 28 דציבל, שהיא הרבה יותר מקובלת. כל כך קשה, Gigabyte?
כעת נעבור למבחן צריכת החשמל, בו נמדדה צריכת החשמל של כלל מערכת הבחינות במצבי בחינה שונים
ליבת Tahiti שפועלת בתדר של 1100 מגה-הרץ תצרוך כמות נכבדת של חשמל, אין דרך להתחמק מזה. R9 280X של Gigabyte הציג צריכת חשמל גבוהה למדי בעת משחק. אמנם, זה ממש לא סוף העולם. במערכת מחשב מודרנית המבוססת על מעבדי Core של אינטל, ספק כח ממותג איכותי של 500 וואט ומעלה יספק פתרון ראוי. אפשר גם לטפס לדגמי 550-620 וואט, לא קנס גדול.
כרטיס מעולה, אך באמת רועש
רכשתי את הכרטיס באותו מחיר של GTX 760 לפני הירידת מחירים האחרונה שלו.
ביצועים מצויינים אבל אנשים מסויימים ימצאו את הרעש מעצבן [גרסת VAPOR X].
תודה על הסקירה + הערה
תודה על הסקירה המלומדת!
לדעתי יש בעייתיות מסוימת בהצהרה שלך על פרופיל מאוורר שפותר את בעיית הרעש. אל תשכח שאתה מבצע את הבדיקה בסוף אוקטובר, אולי עם מזגן. אבל מה יקרה באותו פרופיל בחום של יולי-אוגוסט בחדר לא ממוזג?
כפי שאתה בודק בצורה קפדנית את ההמהרה, אני חושב שכך ראוי לבדוק גם את פרופיל המאוורר. או לפחות להסתייג ולציין את הנסיבות העונתיות המקלות.
בכל אופן, תודה!
לא R9 280X.
אני מעדיף לקרוא לילד בשמו- 7970GHZ.
צרכן נבון שרוצה "R9 280X" יקנה 7970 שעכשיו צונחים במחיר בגלל המיתוג ובעיקר אנשים בורים ויערוך איתו אוברקלוק נכבד שעוקף את ה-280X בתדרי הליבה והזיכרון וגם הביצועים. וגילוי נאות – *עם* שליטה רחבה במתחים ובלי רעש של מפעל תעשייתי.
Just saying.
ל-2 – אני חושב שפספסת את הנקודה
הנקודה היא שבטמפרטורת פעולה נמוכה של כ-55 מעלות, המאוורר מזנק לגבהים לא הגיוניים. במידה והיה מדובר ב-80 מעלות צלזיוס, ניחא. אבל כשמאוורר מתחרפן בטמפרטורת פעולה נמוכה – זה תכנון פרופיל מאוורר שגוי לחלוטין
שלי לא רועש. ה-GTX470 המוחלף הרעיש יותר ממנו.
ל3 לקנות 7970 במקום 280x אבסורד
עם אתה רוצה 280x וקונה במקום 7970 וקורה לעצמך צרכן נבון אז אתה טמבל!!!!! אנשים יחכו עד ש7970 ירד במחיר עד רמה של 280x כבר יצאו כרטיסים חדשים .
דעתי האישית .
ל-4, תודה על ההבהרה, אבל זה לא מה שמופיע בסקירה.
בגרף שבסקירה רואים שהכרטיס הגיע לטמפ' של 67 מעלות, מאיפה הנתון של 55?
ל-4, תודה על ההבהרה, אבל זה לא מה שמופיע בסקירה.
בגרף שבסקירה רואים שהכרטיס הגיע לטמפ' של 67 מעלות, מאיפה הנתון של 55?
כרטיס לא משהו
AND Radeon תמיד נשארים אם אותו בעיה של חימום יתר של הכרטיס מסך אני סבלתי בזה בעצמי. אני חושב שאין ולא היה על הכרטיסים של GeForce
ל-9 שסבל מחום בילדות
הבנתי שסבלת מחום אבל AMD בכל זאת טובים יותר.כך אקמול פעם הבאה לפני תגובה
ל10
חחח הרגת אותי
פידבק על הביקורת 🙂
כל הכבוד באמת לעורך ולסוקר שערך את הביקורת.
הנהתי תקרוא ביקורת מקצועית, שלא חוסכת בפרטים ונוגעת בכל הנקודות החשובות.
מאוד תרם לי בהתלבטות לקראת רכישה של ריג חדש 🙂