Intro
כיצד נראה אחד מכרטיסי ה-Turing התחרותיים ביותר בישראל? לקחנו לסיבוב את ה-RTX 2080 GamingPro OC מבית היצרנית Palit בכדי לגלות את התשובה
ביקורת זאת משמשת מבחינתנו בעיקר להיכרות מחודשת של קהילת המחשבים בארץ עם אחד המותגים הותיקים והגדולים ביותר בעולם, ועם דגם מכובד וזמין של RTX 2080 מבית אותו היצרן.
חברת Palit נוסדה בטאיוואן לפני 30 שנה ומאז מתעסקת בעיקר בכרטיסי מסך. חברה זו ידועה בעיקר בכח ההנדסי שלה וברצון לשפר ולשכלל מוצרים שחברות אחרות מוכרות כפשוטים יותר. בבעלות חברה זאת גם Gainward הידועה בקרב חובבי החומרה כיצרנית כרטיסי מסך רלוונטית כשלעצמה.
בביקורת זאת נתעסק בעיקר בהנדסת כרטיס המסך החדש מבית Palit – מדגם RTX 2080 GamingPro OC.
כרטיס המסך מגיע באריזה מכובדת למדי ולא גדולה במיוחד. באריזה ישנו כרטיס המסך יחד עם עלון הדרכה למציאת הורדה לדרייברים. כמובן שאת הדרייברים תמיד מומלץ להוריד מאתר nvidia.com ובגרסה היציבה האחרונה ביותר.
כרטיס המסך הזה שייך לסדרה חדשה של Palit בשם GamingPro. סדרה זאת באה להוות נקודת קישור בין סדרת ה-Dual התקציבית (יחסית), לסדרות ה-Jetstream היקרה יותר שנחשבת לספינת הדגל של Palit.
לכרטיס מסך זה עובי של 2 סלוטים, וקירור בעל 2 מאווררים. אורכו של כרטיס המסך הינו 29.2 סנטימטרים. על פי מימדיו של כרטיס המסך, לא אמורה להיות לו בעיה כלל להכנס לרוב מארזי הגיימינג כיום.
לכרטיס המסך הזה פלטה אחורית עבה ועמידה למדי מאלומיניום והיא מחוברת למעשה עם פדים תרמיים לחלקים החמים בגב הכרטיס, כך שהיא למעשה משמשת לקירור ולא רק לאסטטיקה.
כרטיס מסך זה דורש שני חיבורי חשמל על מנת לפעול, אחד מסוג 8PIN ואחד מסוג 6PIN. מדובר בתצורה סטנדרטית למדי עבור כרטיסי RTX 2080 למיניהם.
בצידו של כרטיס המסך ישנו לוגו ה-Geforce RTX אשר מחייבת Nvidia את היצרניות השונות להוסיף. תחתיו נמצא פס LED RGB אשר נשלט באופן תוכנתי.
לדעתי האישית, עיצוב כרטיס המסך טוב למדי אך יתאים בעיקר למערכות מחשב שאדום ושחור הם כבר חלק מערכת הנושא שלו. הימצאות תאורת RGB היא נחמדה, אך עם כל האדום שמסביב אני תוהה בנוגע לתרומה למחשבים בעלי רכיבים בעלי צבעים שאינם תואמים לכל האדום הזה שאנחנו רואים.
יציאות התצוגה בכרטיס המסך כוללות שלוש מסוג DisplayPort 1.4, אחת מסוג HDMI 2.0 ואחת מסוג Type-C לתמיכה בפרוטוקול VirtualLink למשקפות VR. ליציאות השונות כמובן תמיכה ברזולוציית 8K.
כך נראה גוף הקירור של ה-GamingPro. גוף זה מכיל 5 צינורות נחושת המחוברים אל הליבה הגרפית עצמה באמצעות משטח נחושת יצוקה. לשבבי הזיכרון, מייצבי המתח ובקרים נוספים ישנם פדים תרמיים המחוברים אל משטחי אלומיניום שמקבלים איוורור ישיר.
שימוש בכמות כזאת של נחושת בא בד בבד עם העובדה שכרטיס המסך הזה תופס 2 סלוטים בלבד ברוחבו, ישנן גרסאות רבות של RTX 2080 שתופסות 2.5 וגם 3 סלוטים בעובי.
זה הוא לוח המעגל המודפס של כרטיס המסך. ישנם 8 שבבי זיכרון מסוג GDDR6 בנפח של 1GB כל אחד. הליבה הגרפית בה נעשה שימוש היא ה-TU104-400A-A1, ליבה זאת נחשבת למעט מתקדמת מגרסה אשר עלולה להיות מוגבלת יותר להמהרה בשם TU104-400-A1. לכן אנחנו יודעים שעיצוב כרטיס מסך זה בא עם המחשבה על המהרה.
מערכת אספקת הכח לליבה הגרפית ולזיכרון היא בשרנית למדי וכוללת 10 שלבי יצוב על גבי בקר uP9512P. מייצבי המתח עצמם מדורגים להספק זרם מירבי של 60A ונחשבים למתקדמים למדי. תחת קירור אוויר ומים לא תהיה ללוח המודפס הזה בעיה כלל להתמודד עם אוברקלוקינג. הוא רחוק מלסבול בכל מצב של מאמץ. כרטיס המסך זה בעת משחק יגיע למאמץ כולל של כ-200A או יחד עם המהרה סבירה לאיזור 215A.
כמובן שלקחנו את הדגם גם לסיבוב במבחני ביצועים נבחרים.
3900ש"ח?? _ אהה…. שטויות. אחכה לבלאק פראידיי 2019 וארכוש אותו.
אם זה למארז סגור למה שמו לו rbg. ואם זה למארז עם חלון, בתור חברה עם מחיר כניסה לשוק היו צריכים לקחת את המראה החיצוני בצורה רצינית יותר.
פליט שיחקו אותה,
תקנו את הrtx2070 של פליט
יותר משתלם
הפער בביצועים מול ה2080 עומד על 11 אחוזים לא שווה פער של 1400 שקל
כרטיס יפה ושקט יש לי את אותו הדגם רק ה2070
בגדול אני מרוצה
אני משחק בACO 4k
בהגדרות אולטרה ואני מקבל ממוצע של 45 fps
בטומבריידר החדש (4k + הגדרות גבוהות) אני מקבל ממוצע של 50 fps.
יש לי מעבד i7 4770 16gb ddr3
אין צוור בקבוק.
אני עם palit 1070 כבר כמעט שלוש שנים.
מחיר מעולה וביצועים טובים.
רציתי לקנות דגם 1060 RGB של GIGABYTE וגיליתי שאם אני מוסיף 150 שח אני משדרג ל1070 של PALIT.
החלטה טובה בדיעבד, ממש מרוצה.