את הזכרונות הגראפיים שאמורים להפוך לבחירה הבסיסית החדשה בדור כרטיסי המסך הבא ניתן להמהיר, כך מסתבר – לקצבים מרשימים במיוחד
חדשות טובות לכל הממתינים בקוצר רוח לדור הבא של ליבות עיבוד גראפיות: מיקרון (Micron) האמריקאית הודיעה על הצטרפות רשמית לצמד המתחרות הגדולות שלה מקוריאה, והחלה בייצור המוני ומסחרי של שבבים בטכנולוגיית ה-GDDR6 – הדור הבא שיחליף את ה-GDDR5 וה-GDDR5X ביישומים הזקוקים לנפח גדול של זכרון דינאמי ייעודי. שבבי ה-GDDR6 צפויים להפוך לבסיס עבור כרטיסי המסך מהשוק הבינוני ובחלק מהשוק הגבוה כבר בדור הנוכחי של NVIDIA, וכנראה גם אצל AMD, בתור גורם משלים לשבבי ה-HBM2 שישמשו את מוצרי הקצה הגבוה.
מיקרון תציע בתחילת הדרך שבבים בעלי יכולות מאופקות יחסית, עם מתח עבודה בסיסי של 1.35 וולט ומהירויות אפקטיביות של 12 ג׳יגה-ביט לשנייה ו-14 ג׳יגה-ביט לשנייה עבור עולם העיבוד הגראפי, ביחד עם נפח של 8 ג׳יגה-ביט (או 1 ג׳יגה-בייט לערך) לכל מארז – כאשר במקביל השוק התעשייתי ושוק מערכות הרכב יקבל שבבים במהירות 12 ג׳יגה-ביט בשנייה ובמתח עבודה צנוע יותר של 1.25 וולט.
שבבי GDDR6 "בסיסיים" אלו יוכלו לספק קפיצת מדרגה בלתי מבוטלת ביכולות כבר בעוד כמה חודשים, עם רוחב פס אפקטיבי של 672 ג׳יגה-בייט לשנייה בעבודה עם ממשק 384 ביט – ואף נגיעה מ-900 ג׳יגה-בייט לשנייה בממשק 512 ביט. לא רע בכלל בתור סיפתח, בקטגוריה בה התרגלנו לראות נתונים מספריים של 300 ג׳יגה-בייט לשנייה או 400 ג׳יגה-בייט לשנייה עד כה.
עם זאת, ההבטחה לעתיד הקרוב היא גדולה ומרשימה עוד הרבה יותר – כבר ידוע לנו כי מיקרון וגם סמסונג מייצרות שבבי GDDR6 בנפח כפול של 16 ג׳יגה-ביט לכל מארז (כ-2 ג׳יגה-בייט), אשר יוכל להעניק לנו כרטיסי גראפיים עם עד 32 ג׳יגה-בייט של זכרון ייעודי מהיר, ובמיקרון אף הגדילו לעשות והציגו תוצאות המהרה של שבבי הדור החדש לקצב שיא של 20 ג׳יגה-ביט בשנייה.
זה אולי יקח קצת זמן, אך לאחר ההוכחה הממשית הראשונה בהחלט ניתן להניח כי מהירויות גבוהות אלו לשבבי ה-GDDR6 יוכלו להפוך למציאות מסחרית במורד הדרך – וזה כבר יעניק לנו רוחבי פס אפקטיביים של 960 ג׳יגה-בייט בשנייה לממשק 384 ביט, ו-1.28 טרה-בייט בשנייה (!) לממשק 512 ביט. צוואר בקבוק – לא בבית ספרנו.
צפו לעוד ועוד ידיעות הקשורות ל-GDDR6 בזמן הקרוב, ותתחילו להתרגל לשם הזה שעומד להפוך לחלק מרכזי בלקסיקון של כל חובב חומרה.
מגניב 🙂 מקווה שחלקים אחרים לא יהפכו לצוואר הבקבוק כתוצאה מכך 🙂
שום דבר לא מגניב!
לא קראתי הכל רק וידאתי שאכן NVIDIA היא זו שמצויינת בכתבה בודאות.
להזכירכם שום מילה על HBM או בשפה של NVIDIA זה נקרא "STACKED RAM"
וזה מסתדר עם החשיבה ש VOLTA עולה המון כסף וכנראה לא מתאימה (עדיין לשוק הביתי.
VOLTA אמורה להגיעה עם HBM ומאחר וזה נשמר לקצה העליון זה אומר שלא נראה VOLTA או HBM אצלינו בבית….. (שוב)!
פשוט טוחנים וטוחנים עד FP האחרונה! _ (למזלי הפסקתי לרכוש כרטיסים אחרי 780TI עם הכוויה של ה680 ומאז רק יד שניה במחיר מקוצץ…. כי עוד מימי קדם אני מחכה ל VOLTA)
אם HBM יגיע רק לרמות העליונות זה אומר שאנוידיה תייעד אותו לכרטיסים המיועדים לתחנות עבודה מקצועיות ולסופר מחשבים. כלומר, תוך 10-20 שנה אולי נראה משהו דומה לשוק הביתי
ואם כך, זה ממש לא משנה ולא כדאי להתבאס מזה. בכל מקרה, לאנוידיה יש בעיות אחרות שקשורות לצריכת חשמל – הדור המגיע עלינו לטובה של מעבדים הן מאינטל והן מ-AMD יהיו זללני אנרגיה רציניים. וזה ישפיע גם על שוק הכרטיסים הגרפיים בגלל שרמת הביצועים תקפוץ גם שם – אפילו אם AMD לא יוציאו שפן דוגמת רייזן מהכובע. ועם הביצועים מגיעה קפיצה בדרישות האנרגיה. כלומר, ספקים אימתניים יותר, צורך בקירור מסיבי יותר וכו' וכו'.
סערה בכוס מים. גיימרים לא צריכים HBM. זיכרון יקר ולא שימושי לצרכי הגיימינג של היום.
GDDR6 עם הגברה של עשרות אחוזים לעומת GDDR5 הוא מעולה לכרטיסי הדור הבא וזול ליצור מ-3 יצרניות שונות
גיים אובר? או אולי game-uber?
נראה לי שמועבר כאן תפוח אדמה לוהט תרתי משמע בין יצרני החומרה…..
במקום לתאם רכיבים הם מגבירים פיתוחים נקודתיים ….
זה לא מתאים והכוונה כפולה….- תראו מה עם לוחות האם קרה….
אז הזכרון יגדל ויהיה מהיר … והפריים פר סכונד יזהיר…
אבל בוק בוק יווצר איפה שהטא צוואר בקבוק ינעל אבוק….
In a pure generation-on-generation test between the pro-level Pascal P100 and Volta V100 GPUs the newer Nvidia architecture is posting performance that is 132% faster than the last-gen chips. If we get anywhere near that level of performance boost from gaming applications Volta will be stunning. Realistically that's unlikely because these tests are based on Geekbench benchmarks, run in a Linux environment, using the specific CUDA API, and not Shadow of War at 4K.
אני לא יודע על איזה 132% מדובר.
הוולטה הכי חזקה לצרכן (TITAN V) עם 5120 מעבדים לעומת אפילו הפסקל הלא הכי חזק? 30% שיפור בלחץ. וזה עם דרייברים שמתאימים לוולטה ככרטיס "גיימינג".
אין פה שיפור "טהור" לצערי. גם אנוידיה יודעת שהשיפור הזה לא מתאים לגיימינג, ולכן החליטה לוותר על השקת כרטיסי וולטה קטנים יותר בשביל שיפורים כה מינוריים. אנוידיה לא רוצה 30%, היא רוצה 60%+