הקדמה
לקחנו לביקורת את ה-RTX 2060 SUPER המתקדם של Gigabyte בשביל לגלות כיצד עומד כיצד הוא מתמקם בין שלל המתחרים הקשוחים בקטגוריה
לפניכם ביקורת על מוצר מעניין בהחלט – וכזה שביצועיו מייצגים את רוב ביצועי דגמי ה-Geforce RTX 2060 SUPER שיש בשוק. כרטיס מסך זה מיועד לאלו שרוצים ביצועים רציניים ברזולוציית 1920×1080 פיקסלים היום אך גם פוזלים לעבר גיימינג ב-2560×1440 פיקסלים, גם אם בהגדרות שאינן מירביות.
מוקדם יותר השנה יצרנית הליבות ה גרפיות NVIDIA החליטה שהגיע הזמן לעשות רענון בין סדרות כרטיסי המסך שלה, ושכרטיסים דוגמת RTX 2060, RTX 2070 ו-RTX זקוקים לשיפור.
המחשבה כנראה הייתה ירידת מחירים כלשהי אך ב-NVIDIA עדיין סרבו לדבר על הוזלה של דגמים קיימים ובמקום זה קיבלנו למעשה מיתוג מחדש עם נתונים טכניים מעט שונים למוצרים קיימים. המיתוג הוא SUPER והוא פשוט נוסף לשמות כרטיסי מסך קיימים. אני חושב שהרשת כבר ביטאה בצורה ברורה את דעתה על מילה נוספת ולא נחוצה בשמות כרטיסי המסך שרק גורמת לבלבול צרכני גדול.
משמעות אותו מיתוג מחדש הוא שכרטיסי המסך הקיימים מקבלים גרסאות מתקדמות ומהירות יותר, לא בהכרח רק בתדרי פעולה, אלא ממש בכמות מעבדי CUDA שבליבות הגרפיות. את השיפור הדרמתי ביותר בין כל כרטיסי ה-SUPER קיבל ה-RTX 2060 במטרה להתיישר במאפיין טכני חשוב אל מול התחרות מצד AMD וכרטיסי ה-Radeon החדשים.
NVIDIA מפלחת את כרטיסי המסך שלה באמצעות יצירה של כמה וכמה ליבות גרפיות באותה הארכיטקטורה. הארכיטקטורה השולטת על הסדרה החדשה היא Turing המיוצרת בתהליך 12 ננומטר והליבה בכרטיס המסך RTX 2060 SUPER היא ה-TU106.
לליבה הזאת בסך הכל 2,304 מעבדי CUDA בקונפיגורציה המלאה שלה. ההרכב המלא הוא למעשה זה שבונה את ה-RTX 2070, כרטיס מסך חזק יותר. ב-RTX 2060 SUPER שתי קבוצות עיבוד בסך כולל של 128 מעבדי CUDA כובו, ולליבה 2,176 מעבדי CUDA פעילים. כך למעשה, ההבדל המעשי בין RTX 2060 SUPER לבין RTX 2070 הוא קטן למדי. אין הבדלים טכניים אחרים.
ליבת RTX 2060 המקורית כללה פחות רכיבים מתוך ה-TU106 המלאה. כמות המעבדים הכוללת קוצצה ל-1,920 בלבד, וגם שני בקרי 32Bit לזיכרון הגרפי קוצצו בליבה מתוך 256Bit הקיימים על מנת לקבל 192Bit שהתחברו ל-6GB של זיכרון (32Bit לכל בקר, שמתחבר לכל שבב של 1GB זיכרון גרפי).
ל-RTX 2060 SUPER בקר 256Bit מלא וחיבור ל-8GB של זיכרון גרפי מסוג GDDR6. הוא זהה במאפיין טכני זה ל-RTX 2070. רכיבים מנופחים אחרים כמו יחידות ROP ומעבדי RT וטנסור נשארו גם הם מה-RTX 2070.
בביקורת זאת אנו בוחנים ספציפית את דגם ה-Aorus של ענקית החומרה Gigabyte. מדובר בדגם מתקדם בעל תאורת RGB וקירור בעל שלושה מאווררים מוארים גם הם.
לכרטיס המיוחד שלושה מאווררים כאשר לשניים מהם מניפות משמעותיות. האמצעי בעיקר משמש לקישוט, שכן הוא אינן דוחף כמות משמעותית של אוויר. אורכו של הכרטיס 29 ס"מ, גובהו 13.4 ס"מ ועוביו 6 סנטימטרים.
לכרטיס המסך הזה מערך מעניין של יציאות תצוגה, אך בהתאם להגבלות הארכיטקטורה עצמה, יש משחק עם האפשרויות. חיבור אחד קבוע הוא ה-Type-C שעובד בתקן VirtualLink המתאים למשקפות VR. בנוסף, שלוש יציאות HDMI 2.0 ושלוש יציאות DisplayPort 1.4.
ישנם שני מצבי תצוגה זמינים בהם ניתן לבחור לארבע יצירות זמינות למסכים. חיבור של מסכים באחת התצורות בעת הדלקת המחשב תזהה באופן אוטומאטי באיזו תצוגה כרטיס המסך צריך לעבוד. זה שיפור נחמד על פני שיטות ישנות שכללו צריבת ביוס לכרטיס המסך וסיכון של הפיכה שלו למעצור לדלת. זה אומר אגב, שלכרטיס המסך הזה שני שבבי ביוס על הלוח המודפס לצורך הפונקציה הזאת, נחמד.
כרטיס המסך הזה ניזון חשמלית מחיבור 8PIN אחד וחיבור 6PIN אחד מסוג PCI-Express מספק הכח.
לכרטיס מסך זה פלטת אלומיניום אחורית לקירור שבבי הזיכרון. עוביו של הכרטיס שלושה ממשקי לוח אם סטנדרטיים, כך שחשוב לשים לב שיש מספיק מקום. יש גם לוגו Aorus צבעוני מגניב שעליו שליטה תוכנתית מלאה. אפשר גם לכבות לחלוטין.
הקירור של RTX 2060 SUPER Aorus דומה לגופי הקירור שבעבר הצמידה Gigabyte לכרטיסי מסך רציניים יותר כמו גרסת ה-Aorus של RTX 2080. זה טוב כי זה אומר שהקירור יעבוד ביעילות רבה יחסית עם ליבה פחות חמה. טמפרטורות הפעולה יורדות וגם רמת הרעש עם קירור שכזה.
זו התוצאה של נורות לד על המאווררים. באופן אישי אני לא מעריץ גדול של אפקטים ויזואליים בגופי קירור, אבל הטכנולוגיה מעניינת מאוד, וקשה בתמונות או וידאו להעביר את האפקטים המיוחדים של מאוררים בעלי נורות LED צבעוניות.באתר של Gigabyte אפשר לראות הדמיות לפי צורות תאורה בתוכנה היעודית.
ועכשיו, לחלק האומנותי, מבחני הביצועים.
ביקורת מעמיקה, מרחיבת אופקים ועניינית.
יפה !