הזינוק המהיר בעניין שיוצרת כריית ה-Ethereum בא כעת לידי ביטוי מספרי מוחשי
גם אם אין לכם עניין וחצי עניין משלכם בשגעון כריית המטבעות הדיגיטליים ששוטף את הרשת כולה בחודשים האחרונים, כדאי מאוד שתהיו מודעים לקיומו – משום שהוא משפיע, ככל הנראה, גם עליכם.
העלייה המרשימה בערכו היחסי של מטבע הביטקוין הפופולרי, ויחד איתו גם בערכו של מטבע ה-Ethereum, הביאה להתעניינות מחודשת בתחום הכרייה – ובעוד שבעולמו של הביטקוין כבר נעשה מעבר של 'המקצוענים' לשימוש במעגלים ולוחות מודפסים ייעודיים למשימה עם השפעה מצומצמת על מוצרי העיבוד ההמוניים המוכרים לנו, עבור ה-Ethereum טרם נצפתה מגמה דומה (וספק אם תתרחש, בשל ההבדל המובנה באופן הכרייה של מוצרים אלו) ועל כן העניין תורגם לביקוש מוגבר עבור כרטיסי המיינסטרים הפופולריים, גם של NVIDIA וגם של AMD.
כבר ראינו מגוון אינדיקציות לכך שמלאים של כרטיסי מסך אשר יועדו במקור לגיימינג נחטפים במהירות שיא ממדפי החנויות ומביאים לעליות מחירים חדות על אלו שעוד נותרו, אך עתה המגמה הזו מקבלת גם בסיס וסדר גודל מספרי – עם דיווח חדש של חברת חקר השוק JPR, אשר מציג עלייה גדולה בהיקף המכירות ברבעון השני של 2017.
מדובר בעלייה משמעותית בהחלט הן עבור מוצריה של NVIDIA, הן עבור מוצריה של AMD והן עבור הליבות הגראפיות המובנות במוצריה של אינטל, גם בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה (למרות שלא היה שינוי בהיקף מכירות המחשבים עצמם) וגם בהשוואה לרבעון הראשון של 2017 – כאשר מדובר למעשה במקרה ראשון בשני העשורים האחרונים שבו ישנה עלייה ברבעון השני בהשוואה לראשון, ולא להיפך. עניין זה בהחלט עוזר להבין מדוע ישנה תחושה שהשוק נתפס לא מוכן לנסיקת הכרייה החדשה.
אין ספק שעבור הלקוחות הממוצעים, חובבי הגיימינג או אלו שזקוקים לעיבוד גראפי מואץ חומרתית, שגעון ה-Ethereum הוא כאב ראש אחד גדול אשר מגדיל משמעותית את המחיר הפוטנציאלי אותו הם יידרשו לשלם עבור כרטיס מסך חדש, אך מדובר למעשה גם במגמה שיוצרת לא מעט בעיות גם עבור יצרניות הליבות ובעיקר יצרניות ומשווקות הכרטיסים.
הן אולי נהנות ממיצוי המלאים וממכירות מוגדלות כעת (למרות שמחירים מנופחים מביאים רווח בעיקר לחנויות שמוכרות לצרכנים בפועל), אך במקרה של פיצוץ הבועה שעוד ללא ספק יגיע נראה הצפה של השוק בדגמי יד שנייה במחירי נמוכים במיוחד, שלל בקשות למיצוי אחריות וקבלת החזרים ועוד תופעות שיפגעו בעסקים בטווח הארוך – ועל כן אין זה מפתיע לראות יצרניות מתייחסות לתופעה בחשדנות, ומנסות לאגף אותה בזהירות באמצעות דגמי כרייה ייעודיים.
שוק כרטיסי המסך נמצא בצומת דרכים ייחודית למדי, ויהיה מעניין להמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות בנושא הזה – אז צפו לעוד עדכונים בהמשך הדרך.
האלכימאים !
"אך במקרה של פיצוץ הבועה שעוד ללא ספק יגיע"
למה לכתוב בכתבה דעה אישית ולהציג את זה כעובדה ?!
אם תחקור על הנושא תבין שזאת לא בועה בכלל….לפחות עדיין לא בועה
הביטקון עולה בקצב מטורף זה עובדה.
ברור לך אני מקווה שזה לא יכול לנצח לגדול בקצב כזה.
עכשיו יש כמה אפשרויות שיכולות לקרות אבל אחת מהם חייבת לקרות (אין אפשרות נוספת שבה הביטקון ממשיך לעלות בקצב הזה לנצח) וכולם מובילים בסוף לפיצוץ בועת הביקוש לכרטיסי מסך לצורך כריה.
אפשרות א. הביטקון בשלב מסוים קורס, המחיר צולל מטה (מסיבות רציונליות או לא) מה שגורם לכולם גם למכור את הבטקונים שלהם ולמחיר לרדת עוד יותר (זה גם קרה לא פעם למטבעות קובנציונלים אבל יש הבדל כי מדינה מסוגלת לבצע כל מיני מהלכים לעצירת התהליך. ולביטקון אף אחד לא מסוגל לבצע הליכים כאלה. גם מטבע רגיל לא יכול לגמרי לעבד ערך כי תמיד יש אזרחים ששבויים להשתמש בו. כי משכורת ניתנות במטבע הרשמי ומיסים משולמים במטבע הרשמי והחוק מחייב לקבל בו תשלום ) לא צריך להסביר למה באפשרות הזאת השוק מוצף בכרטיסים יד שניה.
אפשרות ב. קצת יותר אופטימית, הביטקון מתרסק אבל מצליח להתאושש טיפה אבל לא נעלם. גם אז הרבה מפסיקים לקרות מטבעות כי הירידה במחיר פלוס הקושי לכרות שנבע מהמחיר הגבוה יוריד א הכדאיות והראשונים לצאת מהשוק יהיו הביתיים שתמיד עובדים ברמת יעילות נמוכה יותר.
אפשרות ג. ממש אופטימית. המחיר ממשיך לעלות אבל פחות ופחות עד התייצבות. במקרה כזה יותר ויותר יכנסו למשחק והקושי לכרות ילך ויעלה. אבל בגלל שיהיה התייצבות בשווי בסופו של דבר יכנסו יותר ויותר חוות כריה גדולות במקומות עם חשמל זול ובגודל ענק כך שהם יוכלו להרוויח גם עם ייצור של מעט ביטקונים לכל מכונה. הכורה הביתי לא יוכל להתחרות בהם ושוב הרבה מוכרים כרטיסים יד שניה
ללא ספק הסרטן הכי גדול של עולם כרטיסי המסך אי פעם.
המחירים זינקו לשמיים, וכולם נהנים מזה חוץ ממשתמשים פשוטים שרוצים לקנות כרטיס מסך.
היצרניות נהנות מזה – מחסלות מלאי ובמיוחד מלאי ישן שהן ניסו במשך הרבה זמן להיפטר ממנו.
החנויות נהנות מזה – שלא תטעו, העליה היא בין היתר של החנויות. החנויות שאומרות ש"המחיר עלה בגלל הביקוש", פשוט משקרת, החנות יכולה להמשיך למכור במחיר המקורי עד גמר המלאי וכשיגיע המלאי החדש למכור אותו במחיר המקורי שוב עד גמר המלאי. פשוט מעדיפים למכור במחירים גבוהים יותר כדי להגדיל רווחים וכי יש מי שיסכים לשלם.
החברה היחידה שמנסה 'להילחם' בתופעה זה inno 3D שהודיעו על זה שהם לא יספקו אחראיות לכרטיסים במקרה שיגלו שימוש בהם לצורך כריית מטבעות, השאלה זה אם יש להם דרך להוכיח את זה.
אבל מעבר לזה, כולם נהנים מזה, ולדעתי האישית, AMD הריצה המון בנצ'ים על כרטיסי VEGA בתחום הכריית מטבעות כדי לוודא שהם יקבלו שם את המקום הראשון.
בועה או לא….
יש משחקים. יש אנשים שרוצים להנות מהם. והרבה לא יעשו את זה בגלל המצב כרגע.. בעסה.
מה שמוזר בכתבה זה שהנתונים הם עד סוף הרבעון השני של 2017. שיגעון הכרייה הנוכחי התחיל בסביבות ה 10 ליוני ולכן כל הנתונים פה אמנם נכונים אבל הגרפים קפצו בטירוף כלפי מעלה ביוני/יולי וכו'.
עכשיו צריך את השילוב המתבקש – משחק שמבצע כריה תוך כדי…
הם יכולים להוכיח זאת על ידי בחינת הלוגר של הכרטיס מסך, הנצבר בשבב ייעודי על הכרטיס. כולל גם כמה שעות עבד סה"כ.
למשל כרטיס בן 6 חודשים שעבד 180 * 24 שעות, זה בוודאות אינו כרטיס תמים ויאבד אחריות.
https://www.techpowerup.com/236748/rx-vega-achieves-43-mh-s-130-w-in-ethereum-mining?cp=2#comments
אם מישהו חשב לרגע ש VEGA לא תבחר ע"י כורי מטבעות, שיחשוב שוב…
אפשר לשכוח מ AMD ו VEGA בכל מה שנוגע למשחקים. נתחיל להמתין לסדרה הבאה שלהם ש(בטוח הפעם) תביא את השינוי המיוחל…רק תחכו קצת.
בקיצור AMD מצאה איפה היא יכולה לעשות הרבה כסף ולנצח את השוק, וזה כמעבדים מתמטים ברבדים שבהם אלו נחוצים,
כמו במקרה של כריית מטבעות דיגיטליים. פה היא עושה לנוידיאה – את מה שנוידיאה עושה לה בשוק הגיימינג.
אילו אני בעל החברה אז מבין את הטקטיקה – שכן חברה מטרתה היא בראש ובראשונה לייצר רווחים וכסף לפני כמעט כל דבר אחר.
אך יחד עם זאת אותי כצרכן שצריך מאיץ גרפי ולא מעבד מתמטי, זה מרגיז.
הבנק המרכזי בסין הכריז על איסור של הנפקות ICO
ה BITCOIN וה ethereum בירידה. מעניין לראות לאן זה הולך.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-09-04/china-central-bank-says-initial-coin-offerings-are-illegal
סין אסרה על הנפקת מטבעות וירטואליים והביטקוין צנח ב־7%
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5012272,00.html