הליבה הגראפית שעליה מתבססים כמה מהדגמים המשתלמים ביותר של AMD לא השתמשה עד כה במלוא הפוטנציאל שלה
יותר משנה לאחר ההשקה של ה-Radeon R9 285 המוצלח, ב-AMD מודים סוף סוף כי ליבת ה-Tonga (שכיום מכונה גם Antigua) שערכה את הופעת הבכורה שלה בו, והמשיכה לאחר מכן ל-Radeon R9 380 ול-Radeon R9 380X בדור הנוכחי – כוללת למעשה בקר זכרון בממשק של 384 ביט, אשר ממנו נעשה עד היום שימוש אך ורק ב-256 ביט.
לא ברור מדוע לקח ליצרנית זמן רב כל כך להודות בנתון (אחרי הכל מיתוגים מחדש של דגמים והתאמת ליבות לרמות מחיר שונות הם משהו שנפוץ בעולם ה-GPU כבר שנים רבות), אך המשמעות היא שיש לכאורה סיכוי בלתי מבוטל לכך שהליבה הזו תמשיך איתנו גם לדור הבא, דור ה-Arctic Islands, שם תמצא את מלוא היכולות שלה.
אין לליבה יחידות עיבוד נוספות נסתרות שטרם ראינו פעילות בדגמים העכשוויים, אך המעבר לרוחב פס מלא של 384 ביט, עם 6GB או 8GB של זכרון GDDR5 כנגזרת, יוכל לתת ל-Tonga אורך חיים נוסף – אולי בתור הליבה לדגמים של תת-סדרה R7 470 ו-R7 470X, שיתומחרו אי שם באיזור ה-150 דולר.
האם דור כרטיסי המסך הבא של AMD יורכב מ-Tonga לשוק הבינוני-נמוך, Fiji לשוק הבינוני ושתי ליבות GCN חדשות לגמרי ב-16 או 14 ננומטר לשוק הגבוה ולשוק הפרימיום, בהתאם להצהרות מוקדמות יותר ששמענו? בינתיים אנחנו יכולים רק לנחש, אך זה נראה לנו כמו מהלך הגיוני בהחלט.
לא לא לא חברים כל הקטע בamd שהם יחסית זולים , אז אם כבר קונים משקיעים ודבר שני חכו ל2016 כרגע אל תגעו בכלום איך להגיד בשפה יפה… הכל זבל בנתיים