מבחני הביצועים וסיכום
כרטיס המסך Gaming OC של Gigabyte מוגדר לעבוד בשעונים מעט גבוהים יותר מאשר אלו שתמצאו בגרסאות ברירת-המחדל של RTX 2080 Ti.
תדר הבסיס הרגיל הינו 1,545Mhz. ניתנת הבחירה למשתמש לבחור בין 1,650Mhz לבין 1665Mhz במצבים השונים על אף שההבדל הוא אפסי לחלוטין בביצועים.
11GB של הזיכרון הגרפי בכרטיס המסך הזה פועלים בתדר ברירת-מחדל של 14Ghz. מומלץ מאוד לבצע המהרה לזיכרון בכרטיסי RTX שכן הדבר מוכח להעלות באופן משמעותי יחס את הביצועים. לרוב העלאה קלה ל-15Ghz צריכה להיות אפשרית. ישנם גם כרטיסי מסך המסוגלים להגיע להמהרת זיכרון של 16Ghz אך כמובן שזה תלוי באיכות השבבים ספציפית לכרטיס.
כפי שניתן לראות בתוכנת GPU-Z, הגדרת תדר מירבי היא 1650Mhz. כמובן שמי שהשתמש בכרטיסי אנוידיה בשנים האחרונות יודע שזה לא תדר מדוייק ושבעת מאמץ תדר זה יעלה משמעותית. בעת מאמץ מירבי כרטיס המסך של Gigabyte מטפס לתדר של בין 1800Mhz ל-1900Mhz. הגיע הזמן לראות כמה מהיר כרטיס המסך הזה מול הדור הקודם בשלל בדיקות.
מערכת הבדיקה שלנו לכרטיסי מסך:
- מעבד: Intel Core i7 8700K
- קירור למעבד: Noctua NH-D15S
- לוח אם: Gigabyte Z370 Ultra Gaming
- זיכרון: ADATA XPG D80 3,600Mhz 2X8GB DDR4
- ספק כח: Corsair HX 1,050W
- אחסון: ADATA SP610 SSD 512GB
את מבחני הביצועים השונים אנחנו מבצעים בשתי רזולוציות שונות הנפוצות כיום בקרב גיימרים שהן 1920X1080 ו-2560X1440. חשוב לנו להבליט הבדלים בין כרטיסי המסך השונים ולכן הגדרות התצוגה במשחקים מכוונות למקסימום האפשרי או קרוב לכך מבלי לכלול תכונות שתומכות רק ב-Geforce או רק ב-Radeon דוגמת HairWorks או TressFX.
במשחק Overwatch ניתן להבחין בקפיצת ביצועים מאוד בריאה של RTX 2080 Ti לעומת ביצועי הדור הקודם ואלו של RTX 2080. כמובן וכמובן שלשחקן הממוצע ההבדלים הללו לא יבואו כל כך לידי ביטוי ספציפית במשחק זה, אך זו אינדיקציה טובה לשחקנים התחרותיים בניכם שרוצים תגובתיות מנוע בריאה יותר.
המשחק GTA V אמנם אינו חדש כלל אך ממשיך להיות אחד מרבי המכר הגדולים ביותר בכל הזמנים ומשוחק כיום על ידי מליוני גיימרים ברחבי העולם, אז למה בעצם לא.
המשחק הוא דוגמה נהדרת לתלות ברכיבי חומרה ותוכנה אחרים. ברזולוציות הפופולאריות שנבחנו לא מהווה המשחק מצע טוב להדגשת הבדלים בין כרטיסי מסך ולכן בחרתי להשאירו בביקורת זאת כדוגמה. יתכן ומעבד חזק יותר דוגמת Core i9 9900K יביא לתוצאות המפרידות בין כרטיסי המסך בצורה יותר ברורה, אך כוחו של ה-i7 8700K רלוונטי ומכובד למדי.
המשחק עטור השבחים Witcher 3 מדגיש בצורה מכובדת את ההבדלים הטכניים בין כרטיסי המסך השונים, ועושה זאת אפילו ברזולוציית 1920X1080 שיכולה להפוך מעט קלוסטרופובית עבור מפלצות עיבוד שכאלה. ב-2560X1440 גדלים ההבדלים בין כרטיסי המסך וה-RTX 2080 Ti לוקח בהליכה הובלה גם תחת ההגדרות הגבוהות ביותר האפשריות.
במבחן זה ההבדל בין RTX 2080 Ti שנבחן לבין GTX 1080 Ti הינו 44%. הוא אמנם מהיותר קיצוניים אך ממחיש מה קורה כאשר לכרטיס המסך תפקיד חשוב ועיקרי בעיבוד התמונה במשחק. בעוד שבאמצעות שני כרטיסי המסך הללו חווית המשחק נעימה וחלקה לחלוטין ב-2560X1440, כאשר יעלה המשתמש בעתיד ל-3840X2160 יתכן וההבדלים יבואו לידי ביטוי בצורה משמעותית הרבה יותר.
תוצאות מבחן Final Fantasy XV לא משקפות הבדלים דרמתיים יותר מדי כאן בין דורות, אך מכובדים בהתחשב שישנו היעדר תחרות מצג AMD מול אנוידיה. ברזולוציית 4K מפגין ה-RTX 2080 Ti שיפור ביצועים של 34.8% על פני GTX 1080 Ti.
המבחן Time Spy של 3DMark הוא אחד מהכבדים ביותר שניתן להריץ כיום בצורה סינטטית על מערכות מחשב. מדובר במבחן גרפי תלת מימדי מלא בפוליגונים ותאורה כבדה ומורכבת. גם במבחן זה באה לידי ביטוי העליונות של כרטיסי המסך החדשים מבית אנוידיה אם כי ההבדל בין RTX 2080 Ti לבין RTX 2080 הסטנדרטי אינם עצומים.
במבחן זה מוביל RTX 2080 Ti על פני GTX 1080 Ti בכ-50%. בכל זאת, הפרש מאוד מכובד בהתחשב ביד החופשית שניתנה לאנוידיה לקבוע את ביצועי כרטיס המסך החדש שלה.
צריכת חשמל ורעש
צריכת החשמל נמדדה מהשקע בקיר והיא כוללת את כל מערכת המחשב למעשה. מצב מנוחה מתאר מצב בו אנחנו בשולחן העבודה ושום תוכנה לא פועלת ברקע, על מסך אחד ברזולוציית 2560X1440.
נקודת המדידה במשחק היא המקסימום שנצפה מהמערכת בעת הרצת מבחן התלת מימד Unigine Heaven. שימו לב שלמשחקים שונים השפעה על צריכת החשמל הכלל מערכתית, תלוי מאוד במאמץ המעבד במצב, שהוא נמוך ב-Unigine Heaven.
כמו כן, החלטנו להוסיף מבחן נוסף לצריכת החשמל והוא אחד שמאמץ את כלל מערכת המחשב כדי לקבל רעיון בנוגע לספק הכח המומלץ להתמודדות עם אותו כרטיס המסך. במבחן זה יחד עם מבחן התלת מימד הוספנו את Prime95 לכל ליבות המעבד.
צריכת החשמל אליה הגיעה מערכת המחשב במאמץ מלא היא 416 וואט AC, משמע מהשקע בקיר לפני המרה על ידי ספק הכח. זו היא צריכת החשמל שנרשמת בלוח החשמל שלכם בבית.
ה-RTX 2080 Ti של אנוידיה הוא לא כרטיס מסך בעל צריכת חשמל נמוכה כלל ולמעשה עקף במעט את זאת של GTX 1080 Ti. עם זאת, הקירור של Gigabyte עשה עבודה פשוט פנטסטית בכל זמן הבדיקה כפי שתראו בבדיקות הטמפרטורה.
HWzone ממליץ על ספק כח איכותי בעל הספק מוצהר של 600W או יותר במידה ותרצו לקנות את כרטיס המסך Geforce RTX 2080 Ti Gaming OC של Gigabyte. למערכות בעלות מעבדי 8 ליבות ויותר יחד עם תכנון לבצע המהרה, נמליץ על ספק כח איכותי של 650W או יותר.
בעידן בו ספקי איכותיים של 750W-850W נמכרים בזיל הזול, זו לא בקשה גדולה.
עם טמפרטורת סביבה של 27 מעלות צלזיוס כרטיס המסך התנהג באופן מופתי בכל הנוגע לטמפרטורות פעולה. בזמן מנוחה המאווררים אינם מסתובבים כלל וגוף הקירור דואג לבדו לפיזור החום מהליבה הגרפית ומייצבי המתח.
בזמן מאמץ גרפי מתחילים המאווררים להסתובב רק כאשר הליבה הגרפית עוברת את קו 60 מעלות צלזיוס. הם לא היו זקוקים להרבה עבודה שכן 69 מעלות צלזיוס היא טמפרטורת הליבה המירבית שנרשמה בבדיקות. זאת, תוך כדי פעולת מאווררים של כ-35% בלבד וזה מעיד על קיבולת הקירור המכובדת של הכרטיס.
מייצבי המתח הם רכיב חשוב גם כן בכרטיס ולהם טווח טמפרטורות מעט גבוה מאלו של הליבה הגרפית. בעת מאמץ הם שהו ב-71 מעלות צלזיוס בלבד. דבר זה לא רק מעיד על יעילות מערכת הקירור אלא גם על נצילותם כספקי כח למערכת. מייצבים איכותיים הם מייצבים הפולטים מעט חום בעת מאמץ.
בכל הנוגע לרעש נבחן כרטיס המסך כאשר הוא במצב של מנוחה ובמצב מאמץ. כאמור, במצב מנוחה הכרטיס הינו חרישי לחלוטין שכן מאוורריו נחים גם כן.
במצב מאמץ מירבי תלת מימדי עם עוצמת סביבה של בדיוק 26dBA, נמדד הרעש כ-30 ס"מ מכרטיס המסך והוא הוסיף על כך לעוצמת רעש של 28.5dBA. מדובר בעליה משמעותית יחסית ממרחק כזה, אך בהתחשב בסביבה רמת הרעש לא מורגשת כלל ממערכת הבחינה הפתוחה. בתוך מארז סגור ההבדלים צפויים להיות קטנים אף יותר. נעשתה עבודה מעולה על ידי Gigabyte.
סיכום
אתחיל בכך שחשוב לציין שזו בהחלט תקופה מעט משונה לרכוש בה כרטיס מסך, חדש לפחות. בכל ההסטוריה המודרנית של כרטיסי המסך, נגיד בעשר השנים האחרונות לא זכור לי מצב כה סוריאליסטי בשוק כרטיסי המסך כמו המצב שאנחנו נמצאים בו כרגע.
אנחנו נמצאים שנתיים וחצי אחרי השקה של סדרת כרטיסי מסך כאשר אותה סדרה עדיין נמצאת על המדפים, נמכרת ורלוונטית כאופציה ראשונה במצבים השונים. זאת פשוט בעקבות ההיצע והמחירים של הסדרה החדשה.
סדרת כרטיסי המסך Geforce RTX היא לא זולה, וזה נאמר בלשון המעטה. היא כל כך יקרה עד שהופכת לסדרה פרמיום כשלעצמה לצד אותה הסדרה הישנה GTX 10.
בסדרת מבחני הביצועים שערכנו ה-RTX 2080 Ti הוא ללא ספק החזק ביותר. כרטיס מסך זה בפירוש לא מיועד לגיימר שמשחק ב-1920X1080. לרזולוציה זאת קיימים פתרונות זולים משמעותית דוגמת GTX 1070 ו-GTX 1080 הנמצאים כעת בירידת מחיר מתמדת.
לרזולוציית ה-2560X1440 שצוברת תאוצה יש לנו את GTX 1080 Ti ואת RTX 2080 שעדיין מאוד רלוונטים לכך. אני חושב שאפשר לשייך את RTX 2080 Ti לקטגוריה משלו והיא תהיה לאלו שרוצים את 2560X1440 בכמות FPS גבוהה למסכי גיימינג, או מסכים אולטרא-רחבים ברזולוציית 3840X1440 למשל שלהם דרישת עיבוד גבוהה יותר.
ה-RTX 2080 Ti חייב למתוח את רגליו בכותרים הקיימים. רזולוציה כמו 1920X1080 פשוט משאירה אותו מוגבל פוטנציאלית בעקבות צווארי בקבוק כמו מעבד או מנוע המשחק עצמו. אנחנו רואים זאת היטב כאשר משתמשים במבחן תלת מימדי כבד בצורה יוצאת דופן כמו 3DMark Time Spy למשל. הפוטנציאל להיות חזק ב-40% ויותר מ-GTX 1080 Ti קיים אצל RTX 2080 Ti כשמאפשרים לו לבטא זאת.
כמו כן, אנחנו עוד לא מדברים על ביצועי DLSS ו-Ray Tracing. כמובן שנדבר על זאת ברגע שכותרים גדולים יחלו להציע תמיכה בתכונות אלו ושם האפשרויות הללו בכלל יהפכו לזמינות עבור כרטיסי ה-RTX.
בואו ונתיחס ליצירה של Gigabyte בפרט. יהיה שגוי להניח שב-Gigabyte עשו את המינימום האפשרי בשביל להשיג כרטיס RTX 2080 Ti מתפקד, כי זה עלול להיות רושם שגוי אצל רבים.
מחיר גרסת ה-Founder's Edition של ה-RTX 2080 Ti הוא מנופח, יש שיגידו חזירי ועומד על 1200 דולר. זאת, כאשר אנוידיה ציינה שמחיר ברירת-המחדל של כרטיס המסך הוא 1000 דולר. איפה אותן גרסאות ברירת-מחדל? שאלה נהדרת, גם אנחנו לא יודעים.
המחיר שמבקשת Gigabyte עבור גרסת ה-Gaming OC הזאת עומד על כ-1050 דולר. זאת לפחות, כאשר חנויות המחשבים עצמן לא רוצות ריבית מעבר לכך. אפשר לקרוא לזה מחיר מומלץ לצרכן. מדובר במחיר הזול ביותר שקיים כיום לכרטיס RTX 2080 Ti. קיימת גם גרסה של הכרטיס ללא המהרה מהמפעל כלל שצפויה לעלות כ-1000 דולר, המחיר אותו אנוידיה מבקשת כמחיר התחלתי.
לא הרבה יצרניות מסכימות לעשות זאת עם גרסאות מתקדמות פרי הנדסתן ועל כך אני מוריד את הכובע בפני Gigabyte שדואגת שתמורה ראויה למחיר תמצא אפילו בתוך הכאוס שנקרא תמחור RTX 2080 Ti. ברור לי כרגע כי המחיר הזה הוא חד-קרן, אך לאחר שעשן יתפזר אנחנו צפויים לראות אותו בחנויות השונות לפחות מעבר לים.
אם שמים בצד את מחיר ההתחלה הגבוה במיוחד שמבקשת אנוידיה, התמורה בעבור הבחירה בגרסה זאת היא נהדרת. הקירור הינו שקט וקריר במיוחד על עף הליבה הענקית שתחתיו. אורך ועובי לוח המעגל המודפס גם הם סטנדרטיים לחלוטין ודומים למה שתמצאו גם בכרטיסי מסך פשוטים יותר דוגמת GTX 1070 כך שתאימות למארזים היא גבוהה בדגם הזה. הנדסת לוח המעגל המודפס עצמה היא מתקדמת ועומדת בסטנדרטים הגבוהים שהציבה אנוידיה.
מומלץ – כרטיס מסך
Gigabyte Geforce RTX 2080 Ti Gaming OC 11GB
אם וכאשר המחירים יתצייבו, יהיה זה ה-Gaming OC של Gigabyte שיהפוך לבחירת רבים. בעבור תוספת מחיר מינימלית עבור המינימום האפשרי, הוא מספק את הסחורה למשתמש. ביצועיו עומדים בשורה אחת עם כל כרטיס RTX 2080 Ti אחר. יש אחריות גדולה בלהיות מהדגמים הזולים של כרטיס מסך מסוים, ואני שמח לבשר שמוצר זה עומד בגוואה באלו ומהווה נקודת התחלה שגורמת לנו לחשוב אם יש צורך בלהמשיך ולעלות.
תודה סיקור מצויין!
אני כבר 3 דורות אומרת שהכרטיסים העליונים של GIGABYTE הם הכי טובים מבחינת הטמפ (שמשקפת את הביצועים).
אפשר להניח שאם במאמץ הליבה עמדה על 70ºC -> הVRM עמד על 80ºC!
עכשיו נראה נחפש להשוות עם כרטיסים אחרים _ (אישית אהובה עלי המדידה עם FLIR).
לדעתי לא יהיה כרטיס יותר קריר מהכרטיס הזה _ (על אויר כמובן)
[עריכה]
זה לא צחוק….. מתי לאחרונה ראיתם כרטיס TI שעשה 71ºC?
מצד שני, רק בגרסאה הבאה נראה את היכולות האמתיות של הליבה הזו (ואלי אז העסק שוב יהיה לוהט)
אין לי משהו לגבי GIGABYTE אבל ASUS הרבה יותר טובים מהם בכל הנוגע לקירור
המון חשמל זה לא יאומן
האם בסופו של דבר תהיה כתבה שמשווה ביצועים, טמ“פ ויכולות OC לכל הדגמים השונים של החברות השונות? שנבחנו אצלך?
ביצועים ביצועים וכל המשחקים הטובים יותר נמצאים בקונסולות.
השרתים של codww2 ריקים כמעט מההשקה.
למה צריך כרטיס כזה? בשביל pubg שאין לו אופטמיזציה בשיט? את כל השאר אתה מריץ בצורה טובה גם על כרטיסים שעולים שליש מהמחיר.
נראה כי לוקחות ברשת מדווחים על כשל די חריג של ה RTX 2080TI:
https://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2018/10/30/nvidia-rtx-2080-ti-cards-have-a-serious-problem-they-keep-dying/amp/