Gigabyte Geforce RTX 2080 Ti Gaming OC 11GB
בביקורת זו נתמקד בדגם מיוחד וספציפי שיתכן ויהפוך לנמכר ביותר מבין כרטיסי ה-RTX 2080 Ti כיום. הדגם הינו Gaming OC של חברת Gigabyte.
חברת Gigabyte הפכה למוצלחת במיוחד בעולם ובישראל בשנים האחרונות הודות לשילוב של כמה מאפיינים הנדסיים ושיווקיים. בראש ובראשונה הספקה של קירורים מתקדמים. החברה מפתחת שלל קירורים פרי פיתוח עצמי לכרטיסי המסך השונים שלה.
סיבה נוספת היא תמחור. Gigabyte עושה כמה שיותר כדי לדאוג לתמחור תחרותי כמה שאפשר לצורך גריפת מכירות. בזכות יבוא סדיר וחזק בארץ ובעולם הפך המותג לנמכר ביותר בעולם כרטיסי המסך ולוחות האם כאן. הדגם שבביקורת הוא לא יוצא מן הכלל. מדובר בגרסה סטנדרטית ויחסית זולה מבין אלו של RTX 2080 Ti ובזכות זאת בלבד לכרטיס מסך זה צפויות כמויות מכובדות של מכירות.
אריזה ותוכן
באריזת המוצר נמצא:
- כרטיס המסך Geforce RTX 2080 Ti Gaming OC
- מתאם חשמלי משניים של 6PIN PCIE לחיבור 8PIN PCIE בודד
- מדריך התקנה למשתמש
- דיסק תוכנה (מומלץ תמיד להוריד את העדכני ביותר מאתר nvidia.com)
- כרטיס תמיכה להרחבת אחריות לארבע שנים
מבט מקרוב
כרטיס מסך זה מקבל מראה מסורתי ומוכן למדי לאלו שיש להם נסיון עם כרטיסי המסך של Gigabyte. הוא מכיל שלושה מאווררים שווים בגודלם וארכו 28.6 סנטימטרים. אורך זה דווקא נחשב לממוצע יחסית עבור כרטיסי מסך לשוק עליון.
עובי כרטיס המסך גדול מהרגיל, אם המושג "רגיל" עדיין קיים בשוק המשוגע הזה. אם מאיזושהי סיבה העובי האפשרי להתקנה הוא 2 סלוטים של לוח אם בדיוק, כרטיס המסך הזה עלול להוות בעיה בהתקנה. אמנם, אינו חורג משמעותית מעובי של 2 סלוטים.
לכרטיס המסך הזה 2 כניסות חשמל מספק הכח מסוג 8PIN PCIE. אנא וודאו שכבלים מתאימים קיימים אצלכם במידה ותרצו לרכוש את כרטיס המסך הזה.
גב כרטיס המסך הזה זוכה לפלטה חלקה ואחידה למדי של אלומיניום. ישנו חיבור באמצעות ברגים ופדים תרמיים לחלקים החמים יותר של הלוח המודפס כך שמשטח זה משמש גם לקירור ולא רק לשמירה פיזית של הלוח.
ה-RTX 2080 Ti תומך בטכנולוגיית SLI דרך גשר ה-NVLink אותו אפשר לחבר לחלק הזה. ישנה אפשרות לחבר רק שני כרטיסי מסך ורק מדגם RTX 2080 Ti.
מערך יציאות התצוגה בכרטיס כולל שלוש מסוג DisplayPort 1.4, אחת מסוג HDMI 2.0b ואחת מסוג USB Type-C. אנחנו נפרדים לחלוטין מהיציאה הדיגיטלית הותיקה DVI אחרי 15 שנים של שירות נאמן. את יציאת ה-Type-C ניתן להמיר בקלות ליציאות אחרות דוגמת HDMI והיא תומכת בפרוטוקול VirtualLink המתאים למשקפות מציאות מדומה.
מערכת הקירור של כרטיס המסך כוללת שלושה מאווררים בקוטר של 82 מילימטרים היושבים על גוף המתכת.
המבנה הוא פשוט למדי ופועל היטב כבר שנים בשוק כרטיסי המסך. על גבי לוח המעגל המודפס יושבת פלטת אלומיניום שדואגת להעברת קירור משבבי הזיכרון ומייצבי המתח. על הליבה הגרפית עצמה יושב גוף קירור העשוי מחמישה צינורות נחושת מיוחדת אשר לאורכם מניפות אלומיניום לפיזור אחיד וקל של החום. על הכל יושב אותו מכסה פלסטיק המכיל מאווררים שמתחברים ליציאות בלוח המודפס.
אנחנו כמובן נעמיד את מערכת הקירור הזאת למבחן בעמוד הבא. הגיע הזמן לעבור לבשר ותפוחי האדמה של הביקורת, מבחני הביצועים.
תודה סיקור מצויין!
אני כבר 3 דורות אומרת שהכרטיסים העליונים של GIGABYTE הם הכי טובים מבחינת הטמפ (שמשקפת את הביצועים).
אפשר להניח שאם במאמץ הליבה עמדה על 70ºC -> הVRM עמד על 80ºC!
עכשיו נראה נחפש להשוות עם כרטיסים אחרים _ (אישית אהובה עלי המדידה עם FLIR).
לדעתי לא יהיה כרטיס יותר קריר מהכרטיס הזה _ (על אויר כמובן)
[עריכה]
זה לא צחוק….. מתי לאחרונה ראיתם כרטיס TI שעשה 71ºC?
מצד שני, רק בגרסאה הבאה נראה את היכולות האמתיות של הליבה הזו (ואלי אז העסק שוב יהיה לוהט)
אין לי משהו לגבי GIGABYTE אבל ASUS הרבה יותר טובים מהם בכל הנוגע לקירור
המון חשמל זה לא יאומן
האם בסופו של דבר תהיה כתבה שמשווה ביצועים, טמ“פ ויכולות OC לכל הדגמים השונים של החברות השונות? שנבחנו אצלך?
ביצועים ביצועים וכל המשחקים הטובים יותר נמצאים בקונסולות.
השרתים של codww2 ריקים כמעט מההשקה.
למה צריך כרטיס כזה? בשביל pubg שאין לו אופטמיזציה בשיט? את כל השאר אתה מריץ בצורה טובה גם על כרטיסים שעולים שליש מהמחיר.
נראה כי לוקחות ברשת מדווחים על כשל די חריג של ה RTX 2080TI:
https://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2018/10/30/nvidia-rtx-2080-ti-cards-have-a-serious-problem-they-keep-dying/amp/