צמד מהלכים מפתיעים של מפתחת השבבים יוצרים גלי ביקורת ברשת
האם ההצלחה המתמשכת של NVIDIA מביאה אותה "לאבד את הראש" ולבצע החלטות בלתי פופולריות שיפגעו משמעותית בקבוצות צרכנים מסוימות? זה בהחלט נשמע ככה, עם דיווחים על כך שבחברה יפסיקו לתמוך בקרוב מאוד במערכות שאינן תומכות בממשקי 64 ביט, ועל איסור מפורש חדש להתבססות על מוצרים ממשפחת ה-GeForce בשוק השרתים.
הפסקת התמיכה במערכות הפעלה מסוג חלונות ולינוקס בממשק 32 ביט בלבד החל ממנהלי התקן בגירסה 390 ומעלה, כלומר במהלך החודש הנוכחי (הגירסה הרשמית העדכנית ביותר היא 388.71), אולי תאפשר ל-NVIDIA להשקיע משאבים משופרים בפיתוח של גירסאות ה-64 ביט הפופולריות והרלוונטיות הרבה יותר, שאותן דורשים גם רוב המשחקים המודרניים, אך במקביל תפגע במשתמשים אשר עדיין מתבססים על מערכות מחשב וותיקות וצנועות מהעבר, וכל אלו שמתמקדים בכותרי אינדי צנועים למיניהם או כותרים נוסטלגיים.
בעיה משמעותית אף יותר עשויה לצוץ עבור חברות וגופים שהחליטו לבסס מערכי שרתים ומערכי עיבוד עתיר ביצועים מקצועיים ומדעיים על מוצרי ה-GeForce או על מוצרי ה-Titan של החברה – משום שתוספת חדשה להסכמי השימוש של NVIDIA מבהירה כעת כי הדבר הוא אסור באופן גורף. למנהלי ההתקנים של מוצרים אלו אין רשיון לפעול בסביבות של מרכזי נתונים, לשיטתה – וגופים שירצו ליהנות מהאצת ה-GPU של החברה בתחומים אלו יאלצו להתבסס על מוצרים יקרים יותר ממשפחות ה-Quadro וה-Tesla. כריית מטבעות קריפטוגרפיים בחוות מאסיביות אינה נכללת באיסור זה, ותוכל להמשיך להתבסס על כל סוגי כרטיסי העיבוד.
ב-NVIDIA כבר פנו לכמה ספקיות מרכזיות של מוצרים לעולם השרתים שהציעו עד כמה מוצרים המבוססים על יחידות Titan ויחידות GeForce בדרישה להפסיק את המכירה שהפכה למעשה לבלתי חוקית – וכעת השאלה המרכזית היא מה יקרה עם החברות שרכשו והרכיבו שרתים מהקטגוריה הזו בעבר, לפני האיסור. האם חברות אלו לא יהיו זכאיות לממש את האחריות שלהן ולקבל תמיכה ממפתחת הליבות? לא קשה להעריך שהבלאגן הזה לא ייטיב עם NVIDIA בחוגים הללו.
ההערכות המתבקשות הן ש-NVIDIA מעוניינת להגדיל את היקפי המכירות של משפחות ה-Tesla וה-Quadro שלה, להן שולי רווח גבוהים הרבה יותר מאלו של מוצרי ה-GeForce וה-Titan ההמוניים יותר, בתקווה להמשיך ולשבור שיאי הכנסות ורווחים יוקרתיים גם ב-2018 והלאה, כפי שעשתה בהצלחה רבה במהלך השנתיים האחרונות – אך בחברה מצידם מבהירים כי תנאי השימוש המעודכנים נוצרו בכדי להבטיח זמינות ואמינות ראויים, שכן מוצרי ה-GeForce וה-Titan לא נוצרו ולא נבחנו לפעולה בסביבות עם היקפי הפעולה האדירים והבלתי פוסקים שמאפיינים את עולמות הדאטה סנטר וה-HPC.
אז האם ההחלטות העסקיות הללו של מפתחת הליבות הגראפיות המובילה הן הגיוניות ומוצדקות, או נובעות מחמדנות בלבד שתפגע בסופו של דבר בעיקר בה? כנראה שזה יהיה תלוי מאוד בזהות של מי שיענה לשאלה זו.
הפסקת התמיכה ב32 ביט מובנת לגמרי והגיע הזמן להכחיד את הנושא הזה.
אני לא זוכר שחתמתי מתישהו על הסכם שימוש כשקניתי את ה1060 אבל שיהיה
VOL SPEED!
יש כל כך הרבה ארכיונים של דרייברים, זה לא ביג-דיל.
זה ביג דיל למעבדות ומכוני מחקר שבהם צריך לחסוך כל שקל והם מעדיפים להריץ את האלגוריתמים שלהם על כרטיס Geforce שעולה שליש מTesla אבל נותן 90% מהביצועים. השימוש בתירוץ של "אנחנו רוצים שיהיה מספיק ליבות לכולם" הוא סתם חירטוט שכל ל"אנחנו רוצים להרוויח יותר". נוידיה היא תכלס מונופול כרגע, מנצלת את זה בהתאם.
שוק חופשי – הם ימנעו, AMD יאפשרו והשוק ילך לאיפה שמתאים לו
מי שרוצה "לחסוך כל שקל" גם לא משתמש בdata centers, כך שממילא המגבלה לא רלוונטית עבורו.