השימוש בעכבר
העכבר, המתהדר בחיישן אופטי בעל רזולוציית סריקה של 800DPI, מציג דיוק מצוין במשחקים ותפעולו קל ונוח בסביבת ה-Windows.
העכבר נבדק במשחקי הפעולה Painkiller ו-Doom 3 במשך זמן רב ובהם, כאמור, הוכיח את יכולת הדיוק הטובה והמספקת שלו. כמו כן העכבר נבדק במשחק הניהול Rollercoaster Tycoon 3 (RCT3) כדי לבדוק את שינוי תצוגת המצלמות במשחק באמצעותו.
![]() |
טווח הקליטה הממוצע של העכבר סטנדרטי (כמטר אחד) ויספיק למרבית המשתמשים העובדים על שולחן עבודה ולא הרחק מהמחשב (בניגוד לשימוש סלוני לדוגמה). כאשר הסוללות טעונות במלואן, טווח הקליטה גדל ומסוגל אף לעבור את המטר וחצי.
עד כה, שני החסרונות העיקריים בהם נתקלנו והחלישו את הרושם הכולל מהעכבר היו הירדמות העכבר לאחר חוסר פעילות והתעוררות איטית וכפי שהוזכר, גלגלת איטית במיוחד.
כנהוג בעכברים אלחוטיים, לאחר מספר דקות בהן לא נעשה שימוש בעכבר (ולעיתים אף לאחר זמנים קצרים יותר), ה-Superior נוטה להיכנס למעין "תרדמת" על מנת לשמור על אורך חיי הסוללה, אך הבעיה היא הוא מסרב להגיב כרגיל כאשר מזיזים אותו ובמרבית המקרים רק לחיצה על אחד מכפתוריו החזירה אותו לתפקוד.
גלגלת העכבר, ש-Genius אף טרחו לרשום עליה פטנט (ולא כל כך ברור מה מיוחד בה… מלבד התופעה המדוברת), מתפקדת באיטיות מחרידה שלא חווינו בעכברים אחרים.
הגלגלת הפכה את הניסיון לבצע Zoom in/out במשחק RCT3 לבלתי אפשרי, כך שהשימוש במקשי המקלדת לביצוע הפעולה היה עדיף. בנוסף, החלפת כלי נשק במהירות במשחק Painkiller אינה אפשרית באמצעותה וגם כאן השימוש במקשי המקלדת עדיף.
אין זה ברור אם התופעות הנ"ל נובעות מדרייברים שפיתוחם עדיין לא הושלם או כתוצאה מבעיית חומרה, אך עם זאת אין ספק שעל Genius לעשות משהו בנידון, אם אין ברצונה להטיל רושם שלילי שיבוא לידי ביטוי בעתיד, בעת ההתלבטות אם לבחור במוצר מתוצרתה או במוצר מתחרה.
ביצועי הסוללות והמטען
ארבעת הסוללות שקיבלנו עם העכבר (GPT 1300mAh) מספיקות לזמן שימוש של כארבעה ימים ללא הטענה מחדש, אחריהם ניתן להרגיש בקפיצות קטנות של סמן העכבר ואף בהקטנת טווח הקליטה של העכבר.
למרות שעל אריזת המוצר מציינת Genius שהיא מצ\'פרת את הקונה בזוג סוללות נוסף, הסוללות אינן באמת "אקסטרה" כתוצאה מזמן הטעינה הבלתי נסבל של המקלט-מטען (בין יומיים לשלושה!). פעמים רבות כבר לאחר שלושה ימים תתקלו בסוללות מגמגמות שיש להחליפן, לכן השימוש בזוג "הנוסף" הינו חובה (אלא אם כן יש בידיכם סוללות נטענות נוספות או חזקות יותר, ובהחלט מומלץ לרכוש כאלו שכן סוללות של 1300mAh הן חלשות למדי, וגם מטען "קצת" יותר מהיר לא יזיק).
![]() |
החלפת הסוללות התכופה באופן מוגזם (כפעמיים בשבוע), דורשת תכנון אפשרות נוחה לביצוע בעכבר עצמו, מה שלא נעשה בהצלחה בעכבר זה. ב-Superior, ההחלפה מתבצעת בדומה למכשירי חשמל סטנדרטיים, בהם יש להיעזר בחפץ חד להוצאת הסוללות או פשוט לחבוט איתו במשהו כדי שהסוללות יפלו החוצה (מה שסביר יותר להניח שאנשים רבים יעדיפו לעשות, לאחר כל-כך הרבה החלפות).
מי שאכן יבחר בדרך האגרסיבית יותר, סביר להניח שיפגע בבית הסוללות ויזדקק למימוש האחריות על המוצר, בתקווה שעדיין תהיה תקפה כשהתאונה תתרחש.
עוד נציין, כי המטען ממשיך לטעון את הסוללות גם כאשר המחשב כבוי ואלמלא עובדה זו, טעינת הסוללות, יכולה הייתה אף להימשך שבוע. במטען קיימות זוג נורות חיווי שתפקידן להציג את מצב הטעינה: נורה אדומה מהבהבת – בטעינה, קבועה – סוללות טעונות ונורה ירוקה שנדלקת כאשר העכבר בשימוש.