מבנה ותכונות
אלו הם הדברים אותם תמצאו בתוך אריזת העכבר המהודרת:
– עכבר Genius Wireless Netscroll+ Superior.
– מקלט RF (רדיו) המשמש גם כמטען סוללות.
– ארבע סוללות נטענות GP 1300mAh.
– דיסק להתקנת הדרייברים.
– מדריך למשתמש.
אין ספק כי החבילה הגדולה והמעוצבת מושכת מאוד את העין. בדומה לעכברים נוספים בשוק, החבילה מאפשרת לחוש את גודל העכבר מבעד לפלסטיק ובנוסף מאפשרת הצצה למקלט הרדיו שלו, המשלב גם מטען סוללות.
בגב החבילה תוכלו למצוא מספר הסברים ואיורים חיוניים כגון פריסת הכפתורים בעכבר והסבר על תפקודי ברירת המחדל שלהם, חלון ה-EasyJump העגול ושימושיו (פרטים בהמשך), כמו גם את ערכות הצבעים הנוספות בהן ניתן להשיג את העכבר.
קיימים גם הסברים פחות (הרבה פחות) נחוצים, כגון – מכשירים נוספים בהם תוכלו להשתמש בסוללות הנטענות ותמצות של תכונות העכבר במספר שפות נבחרות, מה ש"מבזבז" כמעט את כל גב האריזה.
עיצוב העכבר והכפתורים
עיצוב העכבר מזכיר מאוד את עיצובם של עכברי ה-MX של Logitech ואף מצליח לחקות את הנוחות הארגונומית שלהם באופן לא רע. העכבר גבוה וגדול דיו בכדי להתאים לידיים שונות ומתאים לזמן שימוש ממושך.
חלקו העליון של העכבר חלק לעומת צידיו המחוספסים, על-מנת לאפשר אחיזה יציבה יותר ולמנוע את החלקת היד מהעכבר. בצידו הימני של העכבר, היכן שהזרת נמצאת בזמן השימוש, קיים ציפוי גומי רך ונעים (הדומה לזה, בו נעשה שימוש בעכבר ה-IntelliMouse Explorer של Microsoft שסקירתו מופיעה באתר) המסייע במניעת החלקת האצבע מהעכבר ו-"גרירתה" על שולחן העבודה – תופעה ידועה ומציקה.
צידו השמאלי של העכבר גבוה יותר מצדו הימני על-מנת לספק מקום לאגודל ולארבעה כפתורים, מה שהופך את העכבר לנוח לשימוש ביד ימין בלבד (ויאכזב משתמשים שמאליים).
ל-NetScroll+ Superior כמות לא מבוטלת של כפתורים – עשרה במספר, הניתנים, כל אחד, לתכנות באמצעות התוכנה המצורפת. בנוסף, קיים מסך ייחודי (EasyJump) ה-"קופץ" בלחיצה על כפתור אותו הגדרתם לשם כך, ומכיל עוד 24 פעולות וקיצורי דרך שונים – מה שהופך אותו ל-"בונקר" של פעולות.
עם זאת, מהעכברים האחרונים שסקרנו (לדוגמא ה-MediaPlay של Logitech), עולה השאלה – האם באמת יש צורך במספר רב כל-כך של כפתורים?
![]() |
מערך הכפתורים (ברירת-המחדל) |
כפי שניתן לראות באיור, הכפתורים ממוקמים באזורים "אסטרטגיים", בדומה לעכברים מתחרים.
אומנם, הניסיון להכניס ארבעה כפתורים בצידו השמאלי של העכבר מלווה בהקטנתם וציפוף הכפתורים וכתוצאה מכך למעט בלבול ואי נוחות בתחילת השימוש.
הכפתורים "הקודם" ו-"הבא" הועברו גם הם משום מה, ממקומם הכל כך מוכר בצדו הימני של העכבר, אל חלקו העליון. החלטה עיצובית מבלבלת ומרגיזה מעט, אך אל דאגה, ניתן לשנות את הגדרות הכפתורים באמצעות הדרייברים.
בהקשר לנקודה זאת נציין, כי בבדיקה שערכנו, מצאנו כי הכפתורים "הקודם" ו-"הבא" נתמכים ביישומי ה-Windows בלבד. הכוונה היא לדפדוף בתיקיות המחשב או Internet Explorer למשל. הכפתורים אינם פועלים בתוכנות צד-שלישי (למשל, FireFox) כפי שמאפשרים הדרייברים של עכברי Microsoft או Logitech, למשל.
הגלגלת של העכבר סטנדרטית ואינה מכילה את אופציית ה-Tilt החדשה. חיסרון רציני של הדרייברים והגלגלת של העכבר, הוא מהירות גלילה איטית ביותר במשחקים ובתוכנות, מה שיכול, בעת הגלישה באינטרנט, להוציא אף את המשתמש האדיש ביותר מכליו מספר פעמים. אמנם התקנת הדרייברים של Microsoft (IntelliPoint) "תיקנה" את המהירות ב-Internet Explorer, אך הגלילה האיטית במשחקים נמשכה. מדובר בגורם שעלול להרתיע גיימרים, העלולים "להיתקע" בעת ניסיון נואש להחליף את כלי הנשק או לשנות את זווית התצוגה במשחקים שונים.
בנוסף קיימים גם כפתורים המשמשים להגברת והנמכת עוצמת הקול, המהווים יוזמה ברוכה ללא ספק. אבל תפקודם כל-כך איטי (והמהירות אינה הולכת וגדלה בזמן הלחיצה), שיהיה עליכם לחכות כמעט שלושים שניות בכדי להוריד את עוצמת השמע מ-100% ל-0.