הלוח עצמו
הלוח עצמו:
![]() |
הלוח הוא בגרסה 1.1 שלדעתי היא גם החדשה ביותר עקב העובדה שתאריך הביוס היה מ 07.05 ומספרו הוא 00.
למרות זאת, מצאתי גרסת לוח נוספת השונה מהגרסה שקיבלנו במספר מאפיינים; כך למשל, אין על הלוח קירור לגשר הדרומי וחריצי הזכרונות אינם מסומנים בצבעים.
תיאור הלוח:
כאשר מוציאים את הלוח מאריזתו ניתן להבחין במספר דברים מהותיים, חלקם לטובה וחלקם לרעה;
נתחיל בטובים:
1. גשר דרומי מקורר באופן יעיל למדי בעזרת סינק קטנטן פאסיבי אך יעיל
2. סידור מערך המוספטים (MOS FET ביחיד) של הלוח מתוכנן בצורה נהדרת ככה שהמודרים אשר מעונינים להשקיע קצת יותר יוכלו בקלות רבה להתאים להם סינקים ובכך לשפר את יציבות המתחים שמספק הלוח לכל רכיב.
3. כל אזור הסוקט נקי כמעט לחולוטין מרכיבים אשר יכולים להפגע בהכנסת\הוצאת הסינק של המעבד.
![]() |
לאחר שסיימנו עם הדברים הטובים חייבים לעבוד לדברים הרעים:
1. באופן בולט מאוד (ולצערי תמוה עוד יותר) אפוקס החילוטו דווקא בלוח הזה, המאפשר מתח VDD מהגבוהים
מכל הלוחות אשר משתמשים בערכת שבבים הנ"ל ,לשים קירור קטן ועוד פאסיבי לצ\'יפסט – אין ספק שזהו החיסרון הבולט ביותר של הלוח.
2. חיסרון נוסף שניתן לשים לב אליו הוא מיקום החיבור למאורר של המארז שנמצא מתחת לסלוט ה PCI התחתון, באזור שלדעתי חוטים של מאוררים לא צריכים להיות בו; למזלי, אצלי המחבר הזה משמש לחיבור המאורר של כרטיס המסך שלי.
3. מיקום מחברי ה IDE ו FDD מעורר תמיהה – הם ממוקמים כל כך נמוך שמי שהוציא את המגירות של הדיסקים הקשיחים (כמוני) יצטרך כבל IDE ארוך למדי; מחבר ה FDD נמצא נמוך עוד יותר (אבל בימינו מי בכלל צריך עוד את ההתקן הזה?).
מספר הערות כלליות:
הלוח בנוי באופן מעורר השראה; החלק התחתון של הלוח עמוס באופן ניכר מהחלק העליון וכך זה צריך להיות כיוון שהחלק העליון, בשל קרבתו הפיזית למעבד ולכל מעגלי יצוב המתחים, מתחמם הרבה יותר מחלקו התחתון וצעד חכם הוא לא להוסיף לאזור חם עוד רכיבים שיתחממו ויחממו אותו.
על כמות הפיצרים אין מה להוסיף וכפי שניתן לראות לא חסכו באפוקס דבר והוציאו לוח הכולל כל מה שמשתמש יכול לרצות (אישית הדבר שאני אהבתי זה כרטיס הרשת הכפול).