מערכת הקירור ופיצ\'רים נוספים
הצ\'יפסט עצמו מקורר על ידי שני גופי קירור: הראשון, עבור הגשר הדרומי, הינו פסיבי ונראה ממבט ראשון כגוף קירור קוסמטי בלבד שכן אינו בנוי בצורה שתאפשר הגדלה ניכרת של שטח פני השבב, ואכן שמנו לב כי גוף הקירור מתחמם ומצליח לפזר רק חלק מהחום. לעומת זאת, הקירור על הגשר הצפוני נראה רציני הרבה יותר כאשר גוף הקירור עצמו מסיבי ביותר והמאוורר עליו מסתובב במהירות 6000RPM. הקירור האקטיבי על הגשר הצפוני נראה יעיל ואיכותי במיוחד, ונראה כי ECS לא חסכה גם בנקודה זו. אף על פי כן, יש לציין כי המאוורר על הגשר הצפוני מעט רועש שלא לצורך, שכן הגשר הצפוני לא היה חם למגע ולכן כדאי היה לאפשר הורדת מהירות שלו (או לחלופין לבצע "מוד" לבד להורדת מהירותו).
![]() | ![]() |
אלמנט נוסף במערכת הקירור של הלוח הוא המאוורר האחורי – מאוורר זה פועל על מנת לסלק אוויר חם מאזור המעבד ומערכת המתח, בדומה למערכת ה OTES של ABIT. מאוורר 40mm זה שואב אוויר מפנים המארז כלפי חוץ, אך כפי שניתן לראות קיימות כמה בעיות בסיסיות בישום של רעיון זה על ידי ECS:
- זרימת האוויר מוגבלת על ידי הקבלים הגדולים שנמצאים ממש מול המאוורר
- אין גופי קירור על רכיבי מערכת המתח, מה שמפחית מיעילות המאוורר
- המאוורר חלש יחסית, ולכן תרומתו לקירור המעבד וסביבתו היא זניחה
רעיון הוספת מאוורר זה הוא אומנם חידוש מבחינת ECS, אבל מבחינה מעשית זהו פיצ\'ר קוסמטי בלבד שמטרתו ליפות את הלוח ולתת לו מראה מקצועי יותר – יתרון הקירור שנותן המאוורר לא קיים למעשה.
![]() | ![]() |
אזור התושבת של המעבד נקי מהפרעות גובה כלשהן ומאפשר הרכבה של כמעט כל גוף קירור הנמצא כיום בשוק.
![]() |
בעיית מבנה חוזרת ונשנית שאנו רואים בלוחות אם עבור מעבדיה של חברת Intel היא ההפרעה של כרטיס המסך לפתיחת חריצי הזכרון. בלוח זה המצב אינו שונה – את הבדיקה שלנו עשינו עם כרטיס מסך 6600GT שהוא מהקצרים ביותר בשוק ועדיין נתקלנו בבעיות. כרטיס מסך גדולל יותר מסדרות ה-6800 או 7800 של nVIDIA יגרום להפרעה חמורה עוד יותר שכן יותר חריצי זכרון ייחסמו.
![]() |
מעל חריצי הזכרון ניתן למצוא נורית LED קטנה הנקראת "Anti Burn LED" – נורית זו, על פי חוברת ההוראות, מציינת מתי אסור להוציא את הזכרון מהחריץ שלו. הדבר המוזר הוא שהנורית דולקת כל הזמן שהמחשב פועל ונכבית בדיוק כאשר מכבים את לוח האם. פיצ\'ר זה הוא מוזר ולא שימושי במיוחד שכן כמעט כל משתמש יודע שלא מנתקים רכיב מהמחשב כל עוד הוא עובד, ונורית זו למעשה מיועדת אך ורק לאותם משתמשים שעדיף היה אם הם לא היו חושבים על להוציא את הזכרונות מלכתחילה.
הפאנל האחורי הוא סטנדרטי ביותר כאשר אנו יכולים לראות את מחברי הרשת, כרטיס הקול וה-USB בבירור. מה שיותר קשה לראות הוא שמחבר ה-FireWire אינו בגודל רגיל, אלא זהו המחבר הקטן יותר, דבר שיפריע לחלק מהמשתמשים שיצטרכו לקנות כבל נוסף שישמש כמתאם, או להשתמש בפאנל ההרחבה. יציאת האוויר של המאוורר החיצוני נמצאת מעל מחבר ה-COM, אך אל דאגה – המחבר הפרללי ניתן לחיבור באופן נפרד באמצעות פאנל ההרחבה המצורף.
![]() | ![]() |
הפאנל האחורי של לוח האם, ונורית ה-Anti Burn |
---|