מתחילים לחבר…
התחלתי בחיבור למחשב הנייד, מסוג HP OMNIBOOK xe3, העברתי אל ההארדיסק הקטן כ-3.5 מגה בייט של תמונות וקבצים שונים כבדיקה ראשונית, והתפלאתי..
ההעברה הייתה מהירה יחסית ובקצב הגיוני למדי (כמגה וקצת לשניה, שזה יפה מאוד). כאשר ניגשתי לבצע מעט שינויים על הכונן עצמו, שוב הופתעתי לטובה ממהירות העבודה – בעיקר ביחס לכונן הפלופי האיטי.
לגבי פתיחת קבצים – הדבר נעשה באופן ישיר, במהירות טובה ובזמן טעינה קצר יחסית.
כל העברת מידע מלוות בהיבהוב נעים של מנורה ירוקה המודיעה על פעולה תקינה של הכונן…
שימו לב שאת הכל צריכים לקחת בפרופורצייה, זהו לא הארדיסק ATA100 המעביר כ-40 מגה בייט לשנייה, אבל דווקא בגלל הסיבה הזאת הביצועים נראים לא רע.
חשוב עוד לזכור כי לא מדובר בחלקים נעים כמו בהארדיסק רגיל, אין כאן פלטות מידע המסתובבות המהירות גבוהה לביצועים גבוהים, אלא מדובר בהתקן מידע הדומה לזה הנמצא במצלמות דיגיטאליות למשל, כלומר מקום איחסון על "משטח" מידע סטאטי.
צ\'יפ הזיכרון…
אין תוכנת בנצ\'מרקינג לכונן שכזה, ואפשר רק לשים סטופר ולהעביר כמות ידועה של מידע בזמן קצוב, ובבדיקות אשר ערכתי יצאו התוצאות הבאות :
- העברות גדולות, כלומר מילוי הכונן כולו נעשו בקצב של 0.80 מגה בייט לשנייה.
- העברות קבצים גדולים ומעטים נעשו בקצב מהיר יותר של 0.95 מגה בייט.
- העברת קבצים קטנים ורבים נעשתה בקצב יפה מאד של 1.10 מגה בייט לשנייה.
- והעברת שיר בפורמט של MP3 בגודל של 5 מגה בייט נעשה בקצב של 1.00 מגה בייט לשנייה.
|
ובסך הכל כאשר נזכרים שהכונן אשר נמסר לנו לבדיקה מכיל מקום איחסון של 16 מגה בייט בסך הכל, מבינים כי אילו זמנים זניחים למדיי, אולי זה יתחיל להפריע בדגם ה-256 מגה בייט…
משהו נוסף ואחרון, פירמוט הכונן מהיר מאד ונוח, ממש כמו כונן פלופי רק עם הרבה יותר מקום ומהירות…
חח איזו כתבה ישנה.. 64 מגה בייט חחחח!
אבל סתם שתדעו שגם ב-2016 יש שימוש מועט בדיסקטים, למשל בשרתים או במחשבים משובצים מסויימים כגון: אורגנים ופסנתרים חשמליים, וגם במחשבי תאורה שהם קונסלות ממוחשבות ששולטות על התאורה בתאטרון (עבדתי בתחום).