Corsair Dominator – מערכת הקירור ושימוש שוטף
אם כן, למרות התחכום של גופי הקירור עצמם, קיים מרכיב נוסף במערכת הקירור של ה-Dominator המהווה את ההבדל הגדול ביותר בין זיכרונות אלו לבין הזיכרונות האחרים המשתתפים בהשוואה זו. כפי שנאמר, תמונה אחת שווה אלף מילים:
![]() |
לערכה של זיכרונות ה-Dominator, מעבר לזיכרונות ולחוברת ההוראות, מצורף מתקן עם שלושה מאווררים המתלבש על הזיכרונות ודואג לשמור עליהם קרירים למדי. איך מרכיבים אותו? בחוברת ההוראות זה נראה כך:
ובמערכת אמיתית זה נראה כך:
![]() | ![]() |
כעת נותר לנו לבדוק אם הזיכרונות עומדים ברף הציפיות הגבוה, או שמא הקנקן אינו מעיד על תוכנו.
שימוש שוטף
כאמור, מה-Dominator ציפינו להרבה, אבל כגודל הציפייה – כך גם גודל האכזבה. הצרות התחילו כבר כשהתקנו את הזיכרונות במערכת הבדיקה – והזיכרונות לא הצליחו לעלות מעל תדר 1215MHz (כזכור, התדר המוצהר שלהם הוא 1250MHz). פנינו לחברת Corsair על מנת להבין ממה נובעת הבעיה, אך התשובה שקיבלנו היא שהזיכרונות נבדקים ידנית רק על לוחות של חברת eVGA המבוססים על ערכת השבבים nForce 680i ולכן סביר להניח שאם נחבר אותם ללוח המבוסס על ערכת שבבים זו בכלל (ועל הלוח הספציפי של eVGA בפרט) – נזכה לקבל את המהירות הרשמית המיוחלת.
אם כן, הזיכרונות פעלו במהירות 1215MHz, בתזמונים 5-5-5-12 והמעבד פעל בתדר הסטנדרטי לצורך הבדיקה – 3200MHz.
אוברקלוק
כמשתמע מהכתוב לעיל, אם הזיכרונות לא הצליחו להגיע לתדר המוצהר שלהם – הרי שגם לא הצלחנו להמהיר אותם מעבר אליו, למרות הציפיות הגבוהות. אמנם התדר שאליו הם הגיעו, 1215MHz, הוא תדר גבוה מאוד לזיכרונות DDR2 אך גם הפעם, בדומה לזיכרונות של GeIL, קשה שלא להרגיש את תחושת ההחמצה.