השוואת זיכרונות DDR2 מהירים כאשר אנו ניגשים לרכישת מחשב, אחת ההחלטות החשובות היא שימושיו הצפויים. מחשבים רבים משמשים לעבודות משרד, ומחשבים אלו יכולים להסתפק בתצורה ממוצעת. לעומת זאת, ישנם מחשבים המיועדים לשימושים המצריכים משאבים מרובים, כגון עיבוד וידיאו ומשחקים. ככל שעולים בדרישות המשאבים, כך דרישות החומרה עולות. אחד מפלחי השוק היותר קטנים אך מ"מבזבזי" הכסף הגדולים ביותר הוא השוק הדורש ביצועים גבוהים מאוד ובפרט המהרה (Overclocking, או בקצרה – OC). רוב, אם לא כל, המוצרים היקרים והחזקים, נועדו בראש ובראשונה לענות לצרכי פלח השוק הזה – מוצרים יקרים, כאלו שיתנו את הביצועים הטובים ביותר. היום אנו נמצאים בשיא פריחתה של טכנולוגית ה-DDR2, אך ה-DDR3 כבר מבצבץ מעבר לאופק. היום, בדיוק כמו לפני שנה וחצי, נבדוק זיכרונות DDR2 המיועדים לדורשי הביצועים והאוברקלוק. כמו אז, מדובר על זיכרונות בנפח 2GB, אלא שכאן נגמר הדמיון – מדובר על זיכרונות DDR2 בעלי תדר שעון גבוה, החל מ-1150MHz ומעלה. גם הפעם, אנו מדברים על תדר שעון גבוה מאוד יחסית להיצע הנפוץ. אם נסתכל על זיכרונות DDR3, נוכל לראות שהמהירות ההתחלתית שלהם היא 800MHz. ובכן, ניתן לראות כאן דמיון למעבר מ-DDR ל-DDR2 – אז תדר השעון הסטנדרטי לזיכרון DDR היה 400MHz ותדר השעון הבסיסי ל-DDR2 היה 400MHz גם כן. זיכרונות DDR2 סטנדרטיים כיום מגיעים לתדר שעון הנע בין 667-800MHz. כמו אז, ניתן לראות שאחד ההבדלים המשמעותיים בין שני הסוגים הם התזמונים, לטובת הסוג הישן יותר. אחד היתרונות של זיכרונות ה-DDR3, שיבוא לידי ביטוי בעיקר בקרב האוברקלוקרים, הוא המתח הנמוך של הזיכרונות, דבר הנותן יתרון חשוב מאוד – צריכת חשמל נמוכה. כמו כן, בבדיקה שנערכה על ידינו בעבר נמצא שזיכרונות ה-DDR3 מציגים יכולות המהרה מצוינות – אולי זהו חלום שמתגשם עבור אלו שמחפשים ביצועים, ביצועים ועוד קצת ביצועים? למרות שכנראה יצרנו אצלכם חשק לחכות ל-DDR3, אל תשכחו שיש עוד פרק זמן ארוך מאוד עד שהתקן יהפוך לסטנדרט בשוק ומחירו בשלב זה הוא עדיין גבוה מאוד. בביקורת זו אנו נבדוק מספר זיכרונות DDR2 המגיעים בתדרי שעון גבוהים, ומיועדים לאוברקלוק. זיכרונות אלו מבטיחים לספק לכם ביצועים לא פחות טובים מאלו של זיכרונות DDR3, בכל פרמטר.
אחד הדברים שמאפיינים את פלח השוק הזה הוא קצב התקדמות טכנולוגית מהיר מאוד. לפני קצת יותר משנה וחצי, סיקרנו כאן באתר זיכרונות DDR בתדר 500MHz בנפח שנחשב גדול בזמנו – 2GB. כיום זיכרונות אלו נחשבים לסטנדרטיים מבחינת הנפח, איטיים מאוד מבחינת תדר השעון ומיושנים למדי מבחינת הטכנולוגיה.
חודשים ספורים לאחר פרסום הביקורת ההיא ננטשו זיכרונות ה-DDR עקב השינוי בפלטפורמות – תושבת ה-AM2 של AMD ותחילת דרכם של מעבדי ה-Core 2 Duo של אינטל. למשתמש הפשוט, הבדלי הביצועים היו זניחים למדי עד לא קיימים, ולעיתים מסיבות אלו ואחרות ה-DDR היה אפילו עדיף.
DDR2, הטכנולוגיה עדיין חיה ובועטת
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך