מה באריזה
כששמענו לראשונה על הלוח, ציפינו ללוח High-End מהשורה הראשונה, שכן הוא הופיע כבעל ביצועים טובים מאוד בכמה ביקורות בחו"ל, שלא לדבר על כך ששמו מכיל את ראשי התיבות MVP (ר"ת של Most Valuable Player, פרס לשחקן המצטיין במשחקי כדורסל בדרך כלל).
אך כשקיבלנו את הלוח ציפיותינו ירדו. הקופסה שחורה, בלי הרבה גרפיקה למעט קונפטי (פירורי נייר לחגיגות), והכיתוב על הקופסא מספר כי הלוח תומך בשתי טכנולוגיות עיקריות:
- CrossFire Ready – תומך בטכנולוגיה של ATI לחיבור מערך של כרטיסי מסך לשיפור ביצועים
- Dual Core Ready – תומך במעבדים כפולי ליבה של AMD בתושבת 939 – התושבת החדשה ביותר של AMD נכון לעכשיו
כמו כן, הלוח תומך בזיכרונות DDR בתדרים של DDR400/333/266 בתצורת Dual Channel, ואפילו כולל תמיכה בזיכרונות ECC – זיכרונות בעלי תיקון שגיאות אוטומטי, אשר מיועדים בעיקר לשוק השרתים.
להלן עיקרי המפרט הטכני של הלוח. את המפרט המלא תוכלו למצוא בעמוד המוצר באתר חברת ASUS:
על הלוח תמצאו שני חריצי PCIe X16 אשר עובדים במהירות X8 במערך CrossFire (בדומה לדור הקודם של ה-SLI), ו-System Bus (או במילים אחרות HTT – Hyper Transport Technology) במהירות של 2000/1600MT/s.
בגב הקופסה ישנו פירוט נוסף על התכונות השונות של הלוח והטכנולוגיות בהן הוא תומך, כגון: ארכיטקטורת ליבה כפולה, CrossFire, Cool\'n\'Quiet, PCI-Express, SATA 3GB/Sec ו-ADI High Definition Audio. בנוסף, ישנו תרשים של הלוח ומיקום הרכיבים העיקריים העושים שימוש בתכונות אלו.
בצד הקופסה מופיע פירוט על תכונות הלוח כפי שהוא מופיע באתר ASUS.
הבאנדל המצורף עשיר מהממוצע של לוחות אם אחרים במחיר דומה, אך אינו עשיר כמו זה של ה-A8N-SLI Premium אותו סקרנו בעבר . כפי שתראו בתמונה, הבאנדל כולל פאנל עם חיבור GamePort לבקרי משחק ושני חיבורי USB 2.0 (סה”כ הלוח מספק שישה חיבורי USB 2.0), שני כבלי IDE – אחד תומך במהירות ATA133 והשני במהירות ATA100, ארבעה כבלי SATA, שני ממירים מחיבור חשמל-מולקס לחיבורי חשמל של SATA, פאנל עם חיבור FireWire המאפשר סה"כ שני חיבורי FireWire ו-I/O Shield.
![]() |
הבאנדל מגיע גם עם ה-MVP-Switch-Card, אשר תפקידו לשבת בחריץ ה-PCI-Express X16 השחור כאשר מחובר כרטיס מסך אחד בלבד. ASUS בחרה בדרך הידנית למעבר בין מצב רגיל למצב CrossFire, ולא אפשרה בחירה אוטומטית של הלוח כמו שאפשרה DFI בלוח ה-LanParty RDX200 CF-DR.
כמו כן לוחות אחרים שמגיעים עם שני חריצי PCI-Express x16 מאפשרים עבודה עם כרטיס מסך בודד בכל אחד משני החריצים (אמנם לא בניצול מלא של נתיבי ה-PCI-Express אלא ב-PCI-Express x8 או לפעמים פחות), אך הצורך לשים את כרטיס ה-MVP-Switch Card בחריץ השחור (העליון) במצב בו רק כרטיס מסך אחד מחובר, מונע את האפשרות הזאת.
בנוסף, הלוח מגיע עם דיסק תוכנות ודרייברים וחוברת הדרכה.
הבאנדל גבוה מהממוצע ללוחות אם במחיר דומה, יש בו יותר מהמינימום של שני כבלי ATA, שני כבלי SATA, דיסק דרייברים ו-I/O Shield, אך מצד שני גם אין בו שום דבר המייחד אותו משאר הלוחות שכבר בדקנו.
כמו כן, במבט ראשון הלוח נראה כמו לוח Mainstream לכל דבר ועניין, ללא צבעים מיוחדים (פרט לכחול והשחור אשר שולטים בחריצי ה-PCI-E X16, בחריצי הזכרונות, ובחיבורי ה IDE/Floppy).