ASUS A8R-MVP אמנם חברת ATI מוכרת בעיקר מתחום כרטיסי המסך, אך החברה הקנדית עוסקת כיום בתחומים רבים הקשורים למחשבים, ורק חלק מהם קשורים בגרפיקה. החברה שולטת על נתח שוק לא קטן בתחומים בהם היא עוסקת, והיא מהווה יריב אמיתי לחברת nVIDIA הגדולה ממנה. כידוע, ATI עברה תהפוכות רבות עד שהגיעה לרמה בה היא מצויה כיום. רובכם למשל ודאי לא יודעים, אך שמה המקורי של החברה בתחילת דרכה לא היה ATI. החברה הידועה כיום כ-ATI, הוקמה ב-18 לאוגוסט 1985 בתור Array Technology Inc ולאחר חמישה חודשים בלבד שונה שמה ל-Array Technologies Inc. מאוחר יותר, ב-18 לדצמבר 1986, החברה קיבלה את שמה הנוכחי – ATI Technology Inc. בנובמבר 1993 הונפקה ATI Technology Inc בבורסת טורונטו. חברת nVIDIA הייתה הראשונה מבין חברות המעבדים הגראפיים שנכנסה לתחום ערכות השבבים, עם ערכת השבבים שלה למעבדי Athlon XP של AMD שנקראה nForce. כמובן ש-ATI לא נשארה חייבת, ובנובמבר 2004 (כמה שנים טובות לאחר הופעת שבב ה-nForce הראשון) השיקה החברה את ה-Radeon Xpress 200 למעבדי AMD בתושבות 940, 939 ו-754 בשתי גרסאות – עם ובלי שבב האצה גרפית משולב. טכנולוגיית ה-CrossFire בחרה למעשה בשיטה קצת שונה מזו של טכנולוגיית ה-SLI. ה-SLI בעצם מאפשרת לקחת כל זוג כרטיסי מסך (זהים ברמת הדגם) של nVIDIA מסדרות GeForce 6/7, ולחבר אותם במערך על לוח אם מתאים. למרות שטכנולוגית ה-CrossFire הושקה במאי 2005, עדיין קשה למצוא בשוק הישראלי לוחות אם התומכים בה, ועוד יותר קשה למצוא אצלנו כרטיסי מאסטר (או בשמם השני – כרטיסי CrossFire Edition).
שנת 1998 הייתה שנת מפנה עבור ATI, שכן בשנה זו זכתה החברה לתואר "המובילה במכירות כרטיסי מסך". מאז הפכה ATI למותג מכובד בתחום הגרפיקה, וניצבה תמיד בין החברות המובילות בתחום זה.
במרץ 2005 השיקה ATI את ה-Radeon Xpress 200 למעבדי אינטל בתושבת 775, ובמאי של אותה שנה השיקה החברה את טכנולוגיית ה-CrossFire שלה המתחרה ב-SLI של nVIDIA ומאפשרת גם כן לחבר אל לוח האם יותר מכרטיס מסך אחד, על מנת לקבל ביצועים טובים יותר. נראה כי בזמן האחרון ATI רודפת אחרי המתחרות שלה, ותגובותיה לרוב המגמות בשוק הן מעט מאוחרות או לחילופין לא מספיק טובות.
לעומת זאת ב-CrossFire, בסדרות ה-Radeon X800 ו-X1800, קיים צורך למעשה בכרטיס רגיל ובכרטיס מאסטר מיוחד שנקרא Radeon X800/X1800 CrossFire Edition. את שני הכרטיסים יש להתקין על לוח התומך בטכנולוגיה, ולחבר ביניהם באמצעות כבל מיוחד המשלב את אותות הוידיאו של שני הכרטיסים.
יחד עם זאת, בסדרות ה-Radeon X1300 ו-X1600 נבחרה דרך הדומה לזו של ה-SLI, כאשר כל שני כרטיסים זהים ברמת הדגם בשילוב עם לוח אם מתאים, יוצרים מערך (ללא צורך בכרטיס מאסטר מיוחד).
שלא כמו nVIDIA, בחרה ATI לבנות את ערכת השבבים שלה משני שבבים (ה-nForce 4 של nVIDIA, ערכת השבבים המקבילה לזו של ATI, עושה שימוש בשבב יחיד בגרסת ה-X16 שלה). אך השאלה באיזה גשר דרומי (SouthBridge – השבב המשני) להשתמש, עומדת בפני יצרניות לוחות האם. חלק מהיצרניות החליטו לבחור בגשר הדרומי M1575 של חברת ULi, בעל הביצועים הטובים יותר מגשר ה-SB450 של ATI, אשר נחל מפלה במבחני ביצועים רבים.
אך לאחרונה, בחודש דצמבר 2005, הפתיעה nVIDIA רבים, כאשר הודיעה כי השתלטה על ULi. ההיגיון הישר הניח ש-nVIDIA תפסיק לספק ל-ATI את הגשרים הדרומיים של ULi, אך בניגוד לכל הציפיות החברה הודיעה כי היא תמשיך לספק ל-ATI את השבבים הללו.
ההערכות הן שעל ידי המשך אספקת אותם שבבים, nVIDIA למעשה שואבת מידע טכני רגיש הנחוץ לה לייצור הגשרים שלה עצמה, או בשביל לשפר אותם, אך גם אם הדבר נכון, זה יימשך רק עד ש-ATI תשלים את פיתוח הגשר הדרומי הבא שלה, ה-SB600.
היום נסקור את לוח ה-A8R-MVP של חברת ASUS, המבוסס על ערכת שבבים של ATI התומכת בטכנולוגיית ה-CrossFire.
לפני שנעבור לביקורת עצמה, עלינו לציין כי גרסת הלוח בביקורת זו זהה לזו הנמכרת כיום בחנויות, ולא גרסה מיוחדת כלשהי. במידה ותרכשו את הלוח, המוצר שתקבלו זהה לזה אותו אנו סוקרים כאן.