מה באריזה והתקנה
האריזה, אשר גודלה הוא כחצי מאריזתו של לוח אם איכותי, מכילה אך ורק את המרכיבים הבסיסיים ביותר:
- כרטיס הקול
- דיסק עם דרייברים ומדריך למשתמש
- עלון עם הוראות התקנה ראשוניות
כפי שניתן לראות, Creative לא סיפקה לנו שום מותרות. לא כבלים שייתכן ויהיו דרושים, לא מתאמים שאולי נצטרך לצורך חיבור אוזניות – שום דבר מעבר לדברים הבסיסיים. למעשה, אפילו לא קיבלנו מדריך מודפס, אלא רק תקציר שלו. הבאנדל מעניק תחושה של חיסכון יתר מצד החברה, שכן תוספת של לפחות חוברת עבה ומרשימה יותר, בהחלט יכולה להועיל.
![]() |
הרושם שמתקבל כאמור, הוא של חסכון יתר שלא לומר קמצנות – לא כך צריכה להראות תכולת האריזה של כרטיס קול מתקדם. אנו בהחלט מצרים על כך, שכן מעט יותר השקעה יכלה לשנות לחלוטין את הרושם הראשוני.
יחד עם זאת, הכרטיס עצמו בהחלט נראה מרשים למדי. בדומה לכרטיס ה-Audigy 2 ZS, גם כרטיס ה-X-Fi XtremeMusic הוא בעל חיבורים מצופים בזהב, אשר מעבר ליופי משרתים מטרה פרקטית מאוד – מניעת היווצרות חלודה על גבי החיבורים. צבעו השחור של הכרטיס, יחד עם חיבורי הזהב, בהחלט נראה יפה ומקנה לו תחושה של איכות.
התקנה
ההתקנה של כרטיס הקול הינה פשוטה מאוד – מחברים את הכרטיס, מתקינים את התוכנות, והכל פועל כראוי. כך לפחות על הנייר.
לצערנו, גם אנחנו, בדומה למשתמשים רבים אחרים, נתקלנו בבעיות שונות ומשונות במהלך התקנתו של כרטיס הקול.
יחד עם זאת, בעוד רוב האנשים המתלוננים על בעיה של התקנת הכרטיס סובלים מבעיית תאימות עם לוח האם שלהם, במקרה שלנו הבעיה נבעה דווקא מצד התוכנה.
במחשב בו עשינו שימוש לבדיקת כרטיס הקול, היה מותקן כרטיס קול אחר מדגם Emu 1212M. בתור חברת בת של Creative, הדרייברים של Emu דומים מאוד לאלו של חברת האם שלה, ולכן לא ניתן להתקין שני כרטיסים של החברות הללו יחדיו.
אך בעוד בכרטיסי הדור הקודם, מסדרת ה-Audigy, הסרה מוחלטת של הדרייברים באמצעות תוכנה חיצונית אפשרה את התקנתו של כרטיס אחר, הפעם אין הדבר כך. גם לאחר הסרה מלאה של כל קובץ הקשור אל כרטיס ה-Emu 1212M אשר הצלחנו למצוא, ה-X-Fi סירב לפעול. לבסוף, נאלצנו לפרמט את המחשב רק בכדי להפעיל את הכרטיס.
גם נציגי התמיכה הטכנית של Creative, עמם התכתבנו במשך כמה ימים, לא הצליחו לעזור לנו; בהחלט נקודה לרעתה של Creative.
במידה והתגברתם על בעיות התאימות (או שלא נתקלתם בהן כלל), ההתקנה תהיה פשוטה כמו כל כרטיס קול סטנדרטי.
חיבור הכבלים גם הוא פשוט ביותר, אך עם זאת חשוב לשים לב כי Creative בחרה גם הפעם לאפשר חיבור רמקולים בתצורת 7.1 בעזרת 3 כבלים בלבד. משמעות הדבר היא שכבלים מסוימים יצטרכו להעביר שלושה אותות נפרדים – כבלים מסוג זה אינם נפוצים, ונראה כי רק Creative עושה בהם שימוש, במערכות הרמקולים שהיא משווקת.
עבור אלו מכם אשר ירצו להשתמש ביציאה הדיגיטלית, החיבור פשוט למדי. על הכרטיס ישנו חיבור בתצורת mini-PL-3.5mm (אשר מאוד לא נפוץ לשימושים אלו), אך החיבור הזה נפוץ בשימושים אחרים, ולכן מציאת מתאם אינה בעיה (כמובן שאם החברה הייתה מספקת מתאם שכזה עם הכרטיס, הכל היה הרבה יותר פשוט).
לאחר חיבור הכבל יש להפעיל את היציאה הקואקסיאלית באפשרויות כרטיס הקול, וזהו. עם זאת, גם הפעם, לא כללה Creative אפשרות של קידוד Dolby Digital בזמן אמת. התוצאה היא בעיה רצינית של חוסר תמיכה בסראונד בחיבור הדיגיטלי, כאשר מנגנים קובץ שאינו הוקלט ב-DD או DTS מלכתחילה.
מכיוון שרוב המשחקים כיום לא תומכים ב-DD, במידה ותשתמשו בחיבור הדיגיטלי, לא תוכלו להנות מאפשרויות הסראונד.