ניתוח מבחני הביצועים
במבחני הביצועים של 3Dmark לא נצפה שיפור גדול, וגם לא ציפיתי לאחד כזה. מבחני 3Dmark החדשים מסתמכים בעיקר על עוצמת העיבוד של כרטיס המסך ופחות על זאת של המעבד. לעומת זאת, מבחן ה-Battlefield 4 הראה שיש יתרון בתוספת הליבות המעבד עם יציבות ביצועים כללית טובה יותר. ממוצע התמונות לשניה גבוה במעט, וכמות התמונות לשניה הנמוכה יותר שנמדדה גבוהה יותר גם היא ככל הנראה כתוצאה משימוש בזיכרון מהיר יותר. אמנם, חשוב להבין כי לא כל משחק הוא Battlefield 4. בהמשך תחשפו למבחני ביצועים נוספים במבחנים שיבחנו כדאיות של כמות ליבות במערכת המחשב.
חשוב להבין שאין הפרש ביצועים גדול בין מעבד בעל שמונה ליבות לכזה בעל שש מאותו הדור ואפילו מדור קודם, על אחת כמה וכמה כשהמעבד בעל כמות הליבות הנמוכה יותר פועל בתדר גבוה יותר.
אחרי שיפורים קטנים, הגיעו המבחנים שבודקים את כח העיבוד הראשי, ובראשם Cinebench. במבחן הרינדור הזה מביא i7 5960X שיפור של 18 אחוזים על פני Core i7 4960X. דבר זה מראה שגם לתדר פעולה יש תפקיד חשוב בפעולת הרינדור שכן שיפור זה אינו גדול. אמנם, המהרה תוסיף ל-5960X נפח ביצועים גבוה יותר בהשוואה ל-4960X הודות לכמות הליבות בו.
לאחר מבחן העיבוד ניגשתי אל מבחני תעבורת הזיכרון. כאן, יצא ה-Core i7 5960X בהפגנת כוחות מרשימה. "אם כמות הליבות שלי לא מספיקה לכם, שימו לב לזיכרון DDR4 בארבעה ערוצים". להזכירכם, הזיכרון הופעל בתדר של 2133 מגה-הרץ לצורך תאימות בתזמונים של 15-15-15-35. במבחן ה-Winrar, ריסק 5960X את מה שהיה נחשב למהיר והציג שיפור של מעל ל-28 אחוזים על 4960X. במבחן תעבורת הזיכרון בין המעבד לזיכרונות ה-RAM ב-AIDA64, מוכיח 5960X דבר מעניין.
קיימת סברה בקרב משתמשים בעולם החומרה כי זיכרונות בדור חדש שנושאים נתונים שאינם מרשימים יהיו זיכרונות איטיים. כאשר DDR2 1066Mhz היה בסביבה וזיכרון DDR3 1066Mhz הושק בתזמונים נמוכים, נכחו משתמשים לראות שתעבורת הזיכרון הוגברה הודות לבקרי זיכרון מתקדמים וטכנולוגיות זיכרון חדשות. כאן יש שימוש בזיכרון DDR4 בתדר פעולה של 2133 מגה-הרץ עם תזמוני 15-15-15-35 בזמן שקיימים בשוק זיכרונות DDR3 באותו התדר עם תזמוני 11 ו-12 לרוב. מהירות זיכרון על הנייר היא לא הכל. טכנולוגיית הזיכרון והבקר במעבד הם אלו שאחראים על תעבורת הזיכרון.
אז מה קורה כשמשתמשים בזיכרון DDR4 פשוט בהשקה ומשווים אותו לזיכרון DDR3? מקבלים שיפור של 52 אחוזים במהירות הקריאה, של 24 אחוז במהירות הכתיבה ושל 49 אחוזים במהירות ההעתקה. זאת המהות של מעבר לזיכרון בטכנולוגיה חדשה ולשימוש בבקרי זיכרון חדשים. כמו כן, שימו לב להבדל העצום עוד יותר עם מהירות הזיכרון בתושבת המיינסטרים.
אלו נתונים חשובים מאוד לכל העוסקים בתוכנות שעושות שימוש אינטנסיבי בזיכרון ומסתמכות על מהירות תעבורת הזיכרון, ויש לא מעט שכאלה בשוק המקצועי. זה דבר שצריך לזכור כל משתמש מקצועי או בעל עסק שצריך גישה לא רק לכח עיבוד גדול, אלא גם לתעבורת זיכרון אדירה ותעבורת הזיכרון הזאת רק תשתפר בצורה חדה בעתיד הקרוב עם צאת זיכרונות מתקדמים יותר.
המהרה וטמפרטורה
חשוב לי להדגיש שאת ההמהרה וצריכת החשמל הנלווית אני שומר לביקורות לוחות האם שיגיעו בקרוב, שכן כל לוח אם מתמודד בצורה שונה עם המעבד, אך חשוב לי לשתף אתכם בניסויי ההמהרה שלי עד כה בשימוש מערכת הבחינה הזאת. מעבד ה-5960X הוא מה שנחשב בעולם ההמהרה לכבד. כבד הוא מעבד שיש בו רכיבים שמקשים על היכולת להעלות בתדרי הפעולה.
דברים מכבידים הם פונקציית ה-HyperThreading, כמות זיכרון המטמון וכמות הליבות. ה-5960X התברך וקולל בשלושת המרכיבים הללו. עם HyperThreading, שמונה ליבות ו-20 מגה-בייט של זיכרון מטמון, 3 הגיגה-הרץ של מעבד זה הם דבר שקשה למדי להרים מעלה. עם קצת ניסויים, הצלחתי לייצב אותו בתדר של 3.8 גיגה-הרץ. סביר מאוד להניח כי המעבדים אותם תוכלו לקנות בחנויות יהיו בממוצע מעט איכותיים יותר ויאפשרו לכם פעולה בתדר של 4 גיגה-הרץ ואף יותר מכך. הזמן יגיד.
טמפרטורת הפעולה של Core i7 5960X היא טובה והולמת את הכח שהוא מכיל. בשימוש ערכת קירור המים בביקורת הזאת, נח המעבד במתח פעולה של כ-0.7 וולט וטמפרטורת ליבות של כ-35 מעלות צלזיוס בטמפרטורת חדר של 27 מעלות צלזיוס ומאווררים בעוצמה נמוכה. דבר זה מראה כמה אינטל השקיעה במצב המנוחה, אפילו של מעבדי האקסטרים היקרים ביותר. בעת מאמץ, מגיע המעבד לטמפרטורת פעולה של כ-67 מעלות צלזיוס ומדובר בנתון מכובד למדי, בעיקר בהתחשב בחום שמפיקים אחיו הקטנים לתושבת המיינסטרים, שלא זכו לטיפול תרמי כמוהו. דבר זה בהחלט משאיר מקום לשימוש בקירורים מתקדמים והמהרה תוך הוספת מתח פעולה.
שורה תחתונה
עד כאן קיבלתם טעימה מהיכולת של Core i7 5960X ושל תושבת LGA2011-v3 בעלת זיכרונות ה-DDR4.
במחיר של 1000 דולרים מעבד ה-5960X הוא לא מעבד נגיש, ולא מיועד לאלו שמחפשים ביצועים במשחקים או בתוכנות פשוטות. מדובר במעבד שפונה בעיקר לשוק המקצועי. עד כה, תחנות עבודה שהיו זקוקות לכח עיבוד גדול נאלצו לבחור בין מעבדים בעלי שש ליבות לבין שרתי Xeon של אינטל שעולים עשרות אלפי שקלים. כאן, מגיע מעבד ה-Core i7 5960X, המעבד השולחני הראשון בעל שמונה ליבות עיבוד וארכיטקטורה מתקדמת, ומוצע לשוק המקצועי במחיר נגיש הרבה יותר מהמחיר אותו הם היו רגילים לשלם על כח עיבוד שכזה.
בנוסף, השימוש בזיכרונות DDR4 מגביר באופן משמעותי את כדאיותו של מעבד זה לשוק המקצועי בעיקר בתוכנות המשתמשות בצורה כבדה בתעבורת זיכרון מערכת. מדובר בקפיצת ביצועים לא מבוטלת מזאת אותה ראינו במעבדי שש הליבות של הדור הקודם.
בכל הקשור למשחקים, מעבד ה-5960X הוא טוב, טוב מאוד למעשה, אבל משחקים תלויים בעיקר בכח העיבוד הגרפי של כרטיס המסך. ברוב המוחלט של משחקי המחשב כיום, גם המתקדמים ביותר, יש העדפה גורפת לכח עיבוד של הליבות הראשונות במעבד על פני כמות הליבות במעבד. כך יכול להווצר מצב בו מעבד מתומן-ליבות דוגמת 5960X ישאר מאחורי אחיו הקטנים משושי-הליבות רק בשל היותם מהירים יותר בתדר הפעולה.
מעבד ה-Core i7 5960X של אינטל הוא מפלצת ביצועים שכמותה טרם ראינו במחשבים שולחניים. עם מחיר של 1000 דולרים, שמונה ליבות ותעבורת זיכרון גבוהה, מיועד המעבד בעיקר לשוק המקצועי שזקוק לכח עיבוד ולתעבורת זיכרון. בעל עסק שזקוק למחשב מהיר במיוחד? מעצב גרפי שרוצה תוצאות רינדור מהירות? שווה לשקול את Core i7 5960X – הזמן שהוא יחסוך לכם שווה את המחיר.
מעבד – Intel Core i7 5960X 3.0Ghz LGA2011-v3
הטוב
- בעל שמונה ליבות עיבוד בארכיטקטורת האסוול, כח עיבוד עצום
- תעבורת זיכרון מהירה במיוחד הודות לבקר הפנימי ול-DDR4
- נפח זיכרון מקסימלי גדול. כיום עד 64 גיגה-בייט, בקרוב עד 128 גיגה-בייט
- טמפרטורת פעולה נמוכה בעת מנוחה וסבירה בעת מאמץ
הרע
- יקר. מיועד למשתמשים מקצועיים בלבד שזקוקים ליתרונותיו
תמשיכו לעקוב, שבקרוב נביא לכם ביקורות של כל מה שחדש בתושבת LGA2011-v3 בלוחות אם, זיכרונות ומעבדים. צפויות השוואות בתחומי שימוש שונים.
אחלה של ביקורת ליאור, ממש אהבתי שבדקת מולטי של BF4 !!!
עצם זה ש-5960X קיבל 16 FPS מינימליים על 4700K מראה ש-8 ליבות פיזיות במשחקים שתומכים ריבויי
ליבות זה העתיד (מה שבאמת הרשים אותי זה תדר הפעולה הנמוך של 5960X שהניב כמות לא מבוטלת של FPS מינימליים).
מחכה בקוצר רוח לתוצאות המהרה על לוחות X99 של המתומן ולאחר מכן בדיקת BF4.
נהניתי לקרוא,
מישהו מהוותיקים יודע להגיד עד כמה ההבדל בביצועים בין DDR3 ל DDR4 דומה להבדל בין DDR2 ל DDR3 ?
מהביקורת ההבדלים נראים מרשימים מאוד, השאלה אם הם היו מרשימים בסדר גודל כזה פחות או יותר בזמן DDR2DDR3?
נהנתי לקרוא. בטוח שאתה נהנת להניח את המעבד בסוקט :-).
COLOR="silver"]- – – תגובה אוחדה: – – -[/COLOR]
נ.ב אם נדבר שנייה על מ
נהנתי לקרוא. בטוח שאתה נהנת להניח את המעבד בסוקט :-).
נ.ב אם נדבר שנייה על מה ששואל avlk, הlatency של הDDR4 הקיימים גבוה יחסית, יכול להיות שאני טועה אבל לדעתי השיפור בין DDR3 לDDR4 כרגע לא נראה כזה עצום. Frequency על חשבון latency (כמובן שזוהי עדיין קפיצה אין ספק)
ליאור התייחס לזה בביקורת. שיפור הביצועים המשמעותי נתון כנראה בבקר הזיכרון והטכנולוגיה שב-DDR4 ולאו דווקא בתזמונים או בתדר.
תג מחיר מטורף.
כמו תמיד אחלה ביקורת, נהנתי לקרוא.
נ.ב אם נדבר שנייה על מה ששואל avlk, הlatency של הDDR4 הקיימים גבוה יחסית, יכול להיות שאני טועה אבל לדעתי השיפור בין DDR3 לDDR4 כרגע לא נראה כזה עצום. Frequency על חשבון latency (כמובן שזוהי עדיין קפיצה אין ספק)
בוצעו מבחנים לזכרונות DDR4 למשל של חברת ADATA בתדר של 2993 משהו כזה, ואף עם OC ועדיין, זכרונות מהירים מאוד ובשלים של חברה ותיקה בתחום של DDR3 2133 ניצחו אותם ברוב המבחנים. לכן יש עוד דרך לא קטנה.
נראה לי כי עיקר הבשורה היא ב – DDR4 דווקא.
תודה על הביקורת.
נראה שההבדל נובע יותר מDDR4 מאשר המעבד החדש.
בדורות האחרונים ראינו שיפור של 10-15% (בערך) בין דגם מדום אחד לאותו דגם מדור שני
פה אנחנו רואים שיפור של 25% בערך שזה די הרבה אבל אם מכניסים למשוואה את השיפור שנובע מהDDR4 אז מקבלים בערך את אותו שיפור מהמעבד.
תקנו אותי אם אני טועה אבל ככה זה נראה.
בכל מקרה עצה קטנה ליאור. את המסקנות/ניתוח של כל מבחן נראה לי עדיף לשים ליד תוצאות המבחן עצמו ולא בעמוד נפרד. ככה אפשר לקרוא את הניתוח שלך ולחזור לגרף לראות על מה אתה מדבר.
[…] משקיעים שעות רבות בשבירת שיאי עולם נוספים עם הגעתו של המעבד החדש. בין אם מדובר בכיבוי ליבות לצורך הגעה לתקרת תדר פעולה, […]