דיווחים חדשים שמקיפים אותנו מכל עבר מצביעים על כל שדגמי ה-Ryzen 7 מרובי הליבות הם רק קצה הקרחון בתוכנית הגדולה של מפתחת השבבים מסאניווייל
חודש עבר מאז שהגיעו אלינו הדגמים הראשונים בדור החדש של AMD, והבהירו לנו שגם במצב בו השוק עדיין לא ממש בשל בכדי לנצל את הפוטנציאל הזה – יותר ליבות עיבוד בעבור אותו המחיר זו עסקה שכמעט לכל צרכן ומשתמש כדאי לשקול אותה.
מפתחת השבבים סימנה בהצלחה 'וי' על המשימה להציע כמות כפולה של יחידות עיבוד בהשוואה למתחרה אינטל, וזאת מבלי לקפוץ את רמות המחיר הגבוהות ביותר שקיימות בשוק הביתי, מה שלכאורה הותיר פוטנציאל להפתעות נוספות בהמשך הדרך. האם ההפתעות האלו יהיו מעבדי Ryzen עם כמות מפלצתית של 12 ואף 16 ליבות עיבוד פיזיות, אשר יתחרו במעבדים היוקרתיים ביותר שיש לאינטל במסגרת משפחת ה-Core i7? אם להאמין לכמה וכמה מהשמועות והעדויות החדשות שמצאו את דרכן אל הרשת, התשובה היא חיובית.
באתר videocardz סיפקו תיעוד לדגם מסתורי חדש מבית AMD אשר הגיע אל מאגר הביצועים המקוון של מבחן ה-Sandra, עם תוצאה מרשימה במיוחד שהוגדרה כטובה מ-99 אחוז מהמעבדים שנבדקו עד היום – ואף הציעו לנו 'תרגום' של לוגית המספור הפנימית בחברה שמוכיחה לכאורה כי מדובר כאן למעשה בדגם Ryzen הכולל 12 ליבות עיבוד פיזיות (ו-24 ליבות לוגיות תודות לטכנולוגיית ה-SMT), שמיועד לשוק הצרכני הביתי (ולא לשוק השרתים, לצורך העניין) ומציע תדרי עבודה של בין 2.7GHz ל-3.2GHz. מרשים בהחלט.
מקור התמונה: videocardz.com
המעבד החדש נכנס למאגר במסגרת דור חדש של מחשב ה-Alienware Area 51 הנייח – וזה עשוי להעיד על כך שהחשיפה וההכרזה על המוצר העוצמתי הזה נמצאת ממש מעבר לפינה. אולי הבמה בתערוכת Computex 2017 בחודש יוני תהיה מתאימה עבור הפתעה גדולה שכזו? נחיה ונראה.
שמועה פרועה עוד יותר, שנולדה לה באתר הסיני Chiphell ומאז זכתה לחיזוק מכמה כיוונים נוספים, מספרה כי ב-AMD מתכננים לשבור את כל השיאים עם מעבד Ryzen בן 16 ליבות עיבוד פיזיות ו-32 ליבות עיבוד לוגיות בסך הכל שיושק מתישהו בהמשך השנה, יורכב משני שבבים נפרדים במארז MCM (ר"ת Multi-Chip Module) ייעודי, עם תדרי עבודה של בין 2.4GHz ל-2.8GHz ומעטפת תרמית גדולה של כ-150 וואט. פנטזיה פרועה או צעד הגיוני קדימה עבור שוק שהיה "תקוע" במשך יותר מדי זמן? זה כנראה תלוי מאוד בשימושים שאותם אתם מעוניינים להפיק ממערכת ה-PC האישית שלכם.
ההשקה של מעבדי העל האלו אמורה להגיע במסגרת פלטפורמה חדשה שלמה של AMD, אשר תבוסס על ערכת שבבים בשם X390 (עם בקר זכרון DDR4 בין ארבעה ערוצים וגם 44 עורקי PCI-Express שיועברו היישר מה-CPU אל שאר החיבורים הפריפריאליים במערכת!) ועל תושבת חדשה נוספת שהיא לא ה-AM4 המוכרת לנו כיום. במילים אחרות, נראה שמפות הדרכים עבור AMD שאותן ראינו רק לאחרונה סיפקנו לנו רק חצי מתמונת המצב על התוכניות הגדולות שעוד ממתינות לנו בהמשך שנת 2017 – ואנחנו כבר משתוקקים לשמוע עוד מידע אודות כל העסק הזה. צפו לעדכונים מאיתנו בהקדם האפשרי.
מחכה לראות דוח של כמה מעבדים הם מכרו ומה הרווחים שלהם.
מקווה שיצא לי השנה לקנות מעבד שלהם.
בהתחשב בעובדה שמעבדי AMD החדשים נמכרים מזה פחות מחודש, נראה לי מוקדם לסכם מכירות לשנה הזאת 🙂
מחכה לדוח של רבעון.
גם בהנחה ואכן הכל נכון, מדובר על תחנות עבודה ומעבדים שבהערכה זהירה יעברו את ה 1000$ למעבד.
בלי ספק אם אכן זה נכון, מדובר על חיות ביצועים מטורפות.
AMD IS A HOT AND POWERFUL
And I WANT ONE
יצאו רק שלושה מעבדים לשוק הגבוה בינתיים, לא עליהם הרווח. מעבדים למחשב ביתי לשימושים כלליים או מעבדים לניידים הם הרווחיים ביותר, לכן ברור שהגל הבא יהיה מעבדים כאלה.
עם הזמן מחלות הילדות (למשל בלוחות אם, התאמת זכרונות והמהרה) ייעלמו והפלטפורמה כולה תגיע למיצוי פוטנציאל.
הנה דוגמה למישהו שהצליח להריץ מבחני משחקים עם רייזן 1700 וכרטיס גרפי GTX 1070 וזיכרון של 3600MHz. הודות לזכרונות המהירים הפער נעלם. מסתבר שזכרון מהיר משפיע על ביצועי גיימינג יותר מאשר במעבדי אינטל וספציפית במשחקים. זהו בינתיים מקור יחיד ברשת, אז קשה לדעת כמה התוצאות שלו משקפות, צריך גם להשוות עם כרטיס גרפי חזק יותר.
אכן נכתב על זה רבות. זיכרונות מהירים משפרים ביצועים במשחקים בצורה דרסטית וכנראה גם באפליקציות אחרות.
בעיקר כנראה בחיבור הפאבריק בין שני CCX שמושפע רבות מתדרי הזיכרון/BCLK
יש דוגמאות רבות ללוחות שכבר קיבלו עדכוני ביוס ותומכים בזיכרונות מהירים כמו לוחות לאינטל.
חדשות נפלאות
2.7 GH לא טוב , הטורבו שלהם יתן ליבה או 2 ל- 3.2GH
אבל המחירים ירדו ויהיה כדאי לקנות
הבעיה של יצרני המעבדים שלא חושבים לפתח תוכנות שלקוחות ירצו לקנות את המעבדים הללו .
כמו :
1. UPSCALE איכותי עד 4K
2. להביא המרה לצבע עד 12 BIT
3. נגן סרטים שממיר מ- 24FPS עד 60FPS והופך את הסרט לחלק עם פרטים רבים
4. המרה של תוכן סרטים או אינטרנט ל- HDR
בלי הבאת תוכנות אלו לצרכן שדורשות כוח עיבוד רב
לא יהיה כדאי לצרכן לקנות מעבדים אלו ( אולי לכמה משחקים )
מקווה שישברו לאינטל את הפרצוף לגמריי הפעם!
קראתי כבר על העניין, מעבדים אילו אמורים להתחרות בסוקט אקסטרים הבא של אינטל בקיץ הקרוב!
קיצר יהיה רותח! 😉
ואולי יקראו להם ThreadRippers
http://www.tweaktown.com/news/56891/amds-12c-24t-16c-32t-cpus-called-threadripper/index.html
כבר בסלולארי יש 10 מעבדים אך שאינטל משחקת איתנו על חשבוננו…
ממש לא אותם המעבדים . בסלולרי מדובר על ARM ובמקרה של אינטל זה ATOM.
לא קרוב אפילו לליבות הביצועים לשוק ה PC הביתי או על שוק תחנות עבודה/שרתים.