שנים ארוכות של ציפייה הגיעו רשמית לסיומן עם השקתם של שלושה מעבדים שמבשרים על בואו של עידן חדש בתחום – גם עבור AMD וגם עבור אינטל
אי שם בשלהי שנת 2010 אחזה בעולם המעבדים התרגשות גדולה, לקראת ההשקה של דגמי ה-Fusion הראשונים מבית AMD, בהתבסס על ארכיטקטורה חדש בשם Bulldozer שהבטיחה לספק יעילות ותחרותיות שטרם ראינו. אותם מעבדי עידן חדש של מפתחת השבבים אמנם סייעו לליבות גראפיות שמובנות על אותו השבב יחד עם יחידות העיבוד המרכזיות להפוך לסטנדרט החדש בשוק החומרה, אבל אכזבו בכל הנוגע לביצועים עצמם והכניסו את השוק למצב בו התחרות בהיבט הטכנולוגי פחתה בצורה משמעותית.
היום, אנחנו חשים התרגשות מאוד דומה, כש-AMD משיקה סוף סוף באופן רשמי שלושה דגמים ראשונים ממשפחת ה-Ryzen, עם ארכיטקטורת Zen חדשה לגמרי – שלפי כל מה שאנחנו רואים בינתיים מהווה את הגאולה אותה חיפשה החברה, וחיפשנו גם אנחנו, בכל ששת השנים האחרונות, ותוכל להחזיר הרבה מהתחרותיות שאבדה לנו.
השילוש החדש
שלושת הדגמים החדשים מבית AMD מגיעים ללא ליבות גראפיות מובנות, בתור מחליפים ישירים למשפחת מעבדי ה-FX של החברה שהושקה לפני חמש (!!) שנים ומאז נותרה מיותמת, עם עדכונים קלים בלבד שלא באמת שיפרו את חוסר התחרותיות היחסי שלהם. כל שלושת הדגמים כוללים לא פחות מ-8 ליבות פיזיות ו-16 ליבות לוגיות (תודות לטכנולוגיה בשם SMT, שהיא המקבילה ל-HyperThreading במוצריה של אינטל), עם התאמה לתושבת AM4 חדשה, ערכות שבבים חדשות, מכפלות תדר פתוחות ותמיכה בכל מגוון הטכנולוגיות העדכניות בשוק שהיו חסרות לנו במוצריה האחרים של AMD בשנים האחרונות.
ה-Ryzen 7 1800X יהיה המוצר הבכיר, עם תדר עבודה בסיסי של 3.6GHz, תדר טורבו מירבי של 4GHz ושאיפה להתחרות ישירות בצמד הדגמים העליונים של משפחת ה-Broadwell-E של אינטל, שמתומחרים ביותר מ-1,000 דולר, ה-Ryzen 7 1700X מסתמן בתור הבחירה הפוטנציאלית התחרותית ביותר עם תדר בסיס של 3.4GHz, תדר טורבו של עד 3.8GHz ומאפיינים כלליים דומים מאוד לאחיו אך בתג מחיר נמוך באופן בלתי מבוטל – וה-Ryzen 7 1700 שיהיה הבחירה החסכונית במשפחה, עם מעטפת תרמית מוקטנת של 65 וואט, תדר בסיס של 3GHz ותדר טורבו של עד 3.7GHz.
כל הדגמים יוצעו עם דור חדש ומשופר של קירורים ייעודיים (עם דגמים שונים עבור דגמי ה-X שבהם נדרש לסלק היקפי חום גדולים יותר ועבור דגם ה-Ryzen 7 1700 "הצנוע" יותר), ועם בקר DDR4 כפול ערוצים בעל תמיכה בזכרונות במהירות בסיס של 2,400MT/s או במהירות של 2,666MT/s.
והמחירים? 500 דולר (ללא מסים) בתור תג מחיר רשמי לדגם ה-Ryzen 7 1800X העליון בארצו של הדוד סם, 560 יורו עבור אותו דגם יחד עם מסים באירופה, 400 דולר ללא מס לדגם ה-Ryzen 7 1700X ו-440 יורו בהתאמה באירופה, ולקינוח 330 דולר ו-360 יורו ל-Ryzen 7 1700 שמאפשרים לו להפוך למעין מתחרה ישיר עבור ה-Core i7-7700K הטרי של אינטל, עם מעטפת הספק קטנה יותר ומספר כפול של ליבות עיבוד במחיר כמעט זהה.
יש תמורה לאגרה
לא הכל מושלם עבור מעבדי ה-Ryzen הראשונים, ואין ספק שתגי מחיר שמתחילים בקצב העליון של שוק המיינסטרים אינם מתאימים או רלוונטיים לכולם.
פוטנציאל ההמהרה מסתמן כנמוך מזה שאצל מעבדי של המתחרה, טכנולוגיית ה-XFR החדשה והמדוברת לא ממש מצליחה להפתיע, טכנולוגיית ה-SMT לא עובדת באופן נכון במצבים מסויימים ופוגעת בביצועים במקום לשפר אותם ועיצוב בלתי סטנדרטי למערך הזכרון ה-DRAM עשוי לגרום לו לפעול במהירות נמוכה יחסית בתלות בנתונים שלרוב לא היינו שמים אליהם לב – אבל בשורה התחתונה עשרות הביקורות ששוחררו לרשת במכה אחת במועד הסרת אמברגו המידע מצד AMD מוכיחים כי מדובר בדיוק בקפיצת המדרגה הגדולה שלה קיווינו. ליבות ה-Zen מצליחות להציג רמת ביצועים דומה לזו של הליבות בדור ה-Broadwell של אינטל, פחות או יותר, ובכך אכן משיגים שיפור של כ-40 אחוזים ביחס לגלגול האחרון של ליבות עידן ה-Bulldozer, ממש כפי שהבטיחו לנו עוד במהלך השנה שעברה.
מקור התמונה: computerbase.de
הדגמים החדשים של AMD מצליחים להגיע לרמת ביצועים במשחקים שקרובה לזו של מעבדיה המודרניים של אינטל, הן המרובעים, הן המשושים והן המתומנים – וזו בשורה גדולה אחרי שנים שבהן מעבדי החברה היוו צוואר בקבוק גדול ומאכזב בתחום, עם יכולות שלעתים לא עמדו אפילו בקצב מעבדי ה-Core i3 הכפולים. תוסיפו לכך ביצועים שדומים מאוד לאלו של מעבדי ה-Broadwell-E ביישומי עיבוד אשר יודעים לנצל באופן ראוי מספר גדול של ליבות עיבוד, וקיבלתם מוצר שיודע להעניק למעשה את הטוב מכל העולמות: ללא רגשי נחיתות משמעותיים מדי במשחקים ועם יתרונות של ריבוי ליבות ביישומים מקצועיים, במחיר שהוא חצי ואפילו פחות מהמחיר שהכרנו עד היום עבור יחידה עם שמונה ליבות.
AMD עשתה כאן עבודה אדירה וראויה להערכה, ומהיום למשתמשים עתידה להיות התלבטות קשה הרבה יותר בבחירת הרכיבים עבור המערכת הביתית החדשה שלהם.
עתיד ורוד עם הרבה סימני שאלה
מה שאנחנו רואים היום הוא רק קצה הקרחון, באופן טבעי, ומצפה לנו עוד הרבה מאוד בעתיד הלא רחוק. ברשת כבר קיימים דיווחים ונבואות על כך שאינטל עתידה לקצץ במחיר מעבדי ה-Kaby Lake שלה על מנת לשמור על תחרותיות מול AMD ו-Ryzen, אך אנחנו לא משוכנעים שזה אכן יקרה, לפחות לא לפני שנקבל השקה של מעבדי ה-Ryzen 5 וה-Ryzen 3 עם תגי מחיר של פחות מ-300 דולר ותחרות ישירה אמיתית עבור המיינסטרים של אינטל – מה שכן בטוח הוא שענקית השבבים תהיה חייבת למצוא שיטות חדשות להפוך את מעבדי ה-HEDT הביתיים שלה לתחרותיים יותר, כעת כשיש בשוק הצעות עם אותו מספר ליבות בעלות נמוכה פי כמה: אולי באמצעות הגדלה נוספת של מספר הליבות, אולי על ידי קיצוץ המחירים וככל הנראה על ידי שילוב כלשהו של השנייים.
מבחינתה של AMD, הסיפתח הזה ראוי להיחשב כמוצלח מאוד, וכזה שממנו ניתן רק להמשיך ולצמוח – עם מעבדים חדשים והמוניים יותר, עניין ושיתוף פעולה מחודש מצד מפתחות היישומים והמשחקים למיצוי טוב יותר של סט הפקודות והטכנולוגיות החדשות בדור ה-Zen, השקה של מעבדים משולבי ליבה גראפית חדשים שיוכלו להציע שמונה ליבות עיבוד לראשונה אי פעם, הקמה לתחייה של מערך המוצרים לשוק הנייד שנעלם כמעט לחלוטין בשנים האחרונות וכדומה.
תוסיפו לכך תוכניות להשקת מוצרים עבור עולם השרתים ועולם המחשוב עתיר העוצמה עם כמות דמיונית כמעט של ליבות עיבוד, תכנון דור Zen+ עם ביצועים משופרים, תכנון קפיצה לייצור בטכנולוגיית 7 ננומטר פורצת דרך אולי כבר בעוד שנתיים במסגרת שיתוף הפעולה עם GlobalFoundries – ואולי גם השקה של מעבדי שוק ביתי עם כמות גדולה אפילו יותר של ליבות עיבוד, וקיבלתם את מגוון הסיבות שבגללן אנחנו יכולים להרגיש די בנוח להכריז כי אנו נמצאים כאן בתחילתו של עידן מחשוב חדש ומרגש בהחלט. נחזיק אצבעות שמכאן ואילך הכל יפעל בצורה חלקה הן עבור AMD והן עבור אינטל – ונוכל לראות את התחרות הטכנולוגית הזו משגשגת פעם נוספת, בצורה שתועיל לכולנו ותזכיר לכולם שעולם המחשבים האישיים עדיין כאן, עדיין חי ובועט ועדיין רלוונטי וחדשני.
עוד קצת מספרים שמסייעים להוכיח כי AMD מצליחה לספק רמת ביצועים דומה למעבד בעל מחיר שוק של 1,000 דולר – בעבור 500 דולר בלבד
מקור התמונות: expreview.com
אז האם אתם כבר מתכננים מערכת חדשה לעצמכם בהתבסס על Ryzen, או שלא ממש? שתפו אותו בתגובות!
עדכון: אנשיה של AMD כבר הספיקו להתייחס בצורה רשמית לתהיות שעלו במסגרת ביקורות רבות אודות הבדלים משמעותיים לרעתם של מעבדי ה-Ryzen, דווקא כשכותרים הופעלו ברזולוציית FullHD צנועה יחסית שבה אנו לא אמורים לראות מגבלת ביצועים כלשהי דווקא מצד ה-CPU.
בחברה הצהירו כי המקור לחוסר האחידות ביכולות בהשוואה לרזולוציות גבוהות והגדרות גראפיות מירביות שבהן מצבה של מפתחת השבבים הוא לרוב טוב הרבה יותר הוא בהיעדר התאמה מספקת של כותרים רבים למעבדים העדכניים שרק הגיעו לחנויות, והבטיחו לפעול במהירות לשינוי המגמה באמצעות ערכות פיתוח שאותן הם שולחים וישלחו למגוון מפתחים בעולם ה-PC ברחבי הגלובוס, ואנחנו מאמינים שזה המקום להעריך כי באופן כללי יש סיכוי לא רע כי השקת מעבדי ה-Ryzen מרובי ליבות העיבוד תחזק את הדגש אותו שמים מפתחים על מיצוי המשאב הזה – ותקרב אותנו ליום שבו נראה יותר ויותר משחקים שפורחים עם שש, שמונה ואולי גם עשר ליבות עיבוד פיזיות מאחורי ההגה, בדומה למעבר ההדרגתי לניצול איכותי של ארבע ליבות עיבוד שהתרחש בחצי העשור האחרון.
מקור התמונה: computerbase.de
AMD עשו כאן עבודה מרשימה אבל! הם רק השתוו לביצועים של אינטל (+-) ברמת מחיר תחרותית יותר. שוק המעבדים השולחניים תקוע בפועל כבר 5-6 שנים באותה רמת ביצועים עם כמה שיפורי אחוזים מינוריים. הזינוק הטכנולוגי המקווה שיוציא אותנו מהדשדוש הזה עדיין לא הגיע.
אי אפשר לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה
זה מתחיל עם צמצום הפערים
ממשיך עם טכנולוגיות חדשות
ונגמר בפלטפורמה גדולה עם המון מוצרים יעילים והוגנים
הם יכולים לקחת רק נישה של אנשים שצריכים ביצועי ליבות מרובות לא במשחקים וללא תקציב למעבדים של אינטל, בכל מקרה לכל משתמש ביתי אני לא רואה סיבה ללכת על AMD שהi7 7700k קיים. והi5 7600k קיים למשחקים, מעניין לראות מה יהיו הביצועים והמחירים של המקבילים שלו.
לגיימינג ועבודה עם מדיה, לאינטל עדיין יש את החומרה היציבה והמפיקה יותר. (האמינו לי ניסיתי וניסיתי לשכנע את עצמי שאני יכולה לחיות עם RYZEN במארז אבל מה ששבר אותי זה שאין שום תמיכה למערכי QUAD בזכרונות וזה מינוס ענק!!!) (לא בגיימינג אבל בהחלט בעבודת מדיה)
אבל לRYZEN יש כוח עצום שלא נראה עד כה, כשמבקשים ממנו לבצע חישובים.
לדעתי המכללות והאוניברסיטאות ובכלל כל מוסדות האקדמיה יעדיפו להשתמש בו בגלל התפוקה שלו. _ (אלא אם אינטל יתאמצו מעט ויפסיקו עם האגרסיביות שלהם)
גיבובי שטויות בצורה אבסורדית. המעבד עוד לא קיים ואת כבר משכנעת את עצמך ונראה כאילו רכשת מערכת אתמול.
כנסי לאינטרנט ותראי ביקורות איכותיות באתרים כמו GURU3D וכו', המעבד הזה ב 500$ משתווה ומביס מעבדי 1000+$, על מה את מדברת בכלל?
איזו תפוקה? וחומרה יציבה בדיוק? גיבובי שטויות כמו בכל תגובה אחרת שלך.
זה לא האת'לון אבל בהחלט מרגש. עבורי ה1700 מענין לעומת ה7700K , בעיקר בגלל צריכת החשמל – טמפ' , ובגלל שנראה שהם משתווים הן בגיימינג והן בעיבוד נתונים כמו דחיסת וידאו וכ"ו, ומחיר ה7700K גבוה בכ 10% מה1700. ולכן צריך להשוות אוברקלוקינג. ביצועי הגיימינג תלויים גם בכרטיס המסך שניתן לשידרוג כמובן. ולכן צריך לראות מקרוב מה השפעת המעבד במשחקים. מה ששילמנו על המעבד הגרפי בCPU של אינטל – כסף מבוזבז
Amd הצליחו בגדול ממעבדים מעפנים הגיעו לרמה של 7700k!!! ושל סדרות ה6000 שעולות 1000 דולר, כל הפלטפורמה חדשה ואני די בטוח שיגיעו עידכונים שיוציאו יותר מהמעבדים החדשים אני בהחלט מחליף מערכת של אינטל במערכת חדשה של amd .
940 שלי כבר נמאס!!!
עם מחירים כאלה אנשים ימשיכו לקנות i7/i5k
אלו מעבדים שאמורים להתחרות בסדרת אקסטרים של אינטל..הם מיועדים בעיקר לסטרימרים ולעבודות שדורשות הרבה ליבות במעבד.
לצרכן הממוצע הם יציעו את הr5
אסור לשכוח שזה רק ה3 מעבדים בעלי הכי הרבה ליבות בסדרה . אסור לשכוח את העובדה שלגיימינג ה7700K יותר טוב מ6900K, אז יכול להיות שיהיה אותו דבר עם המעבדי 6 ליבות ו4 ליבות של AMD שלהם יהיה ביצועים טובים לגיימינג.
קצת מטריד ש- i5 דור רביעי חזק יותר מכל הרייזנים… המחיר ממש לא תחרותי – אני מוצא אותו באיביי ב-750 ש"ח שזה 200 דולר. אם הרייזן X1800 עולה 500 דולר, אז היחס המיטבי נשאר אצל אינטל.
AMD יאבדו את הסוס עם המחירים האלה וחבל. צריכים להכריז קודם כל על רמת פתיחה עם 100-200 דולר למעבד, ואחרי זה על שוק הגיימרים, ועם אוברקלוקינג מובטח…
אם גיימרים הם קהל היעד הבלעדי שלהם, כמו שנראה כרגע, אז חבל על המניה – היא תצלול.
תגיד יצא לך לראות … לעקוב אחרי המנייה בזמן האחרון??? מראה עובדות אחרות ממה שאתה אומר ואני מדגיש!!! עובדות
ולך אני מציעה ללכת על ה SHORTS
כי זה מה שזה!!!!! (אמנם הפוך)
הכל רעש צלצולים ושיווק.
השוק לא מפגר, במיוחד לא ב 2017.
@yw1971 זה לא נכון להגיד ש i5 יותר חזק מכל אלו כי AMD כיוונו לתחרות נגד ה6900K לא לאחרים, ברגע שאתה משווה בין שתי אלו אז כמובן שרייזן שווה יותר בגלל המחיר והביצועים קרובים מספיק כדי לא להתייחס אליהם.
וגם i5 לא משתווה למעבדי רייזן 7 בביצועים של ריבוי ליבות אז כמו שאמרתי זה לא נכון להגיד שi5 יותר חזק.
מן הסתם שביום הראשון יהיו קצת בעיות, בכל זאת מדובר בהרבה טכנולוגיות חדשות, אבל אני מאמין שתוך חודש המצב כבר יהיה טוב יותר.
נראה טוב, תודיעו לי כשתהיה לי סיבה מספיק טובה להחליף את הi5 ivy bridge המזדקן שלי. בנימה יותר הומוריסטית, אני בעד לעשות הימורים על השם של הדור הבא של המעבדים האלה כמו -Chozen או Amazen, אולי Shazen! צריך להכות אותם על השם המפגר של המעבד הזה, היו צריכים להישאר עם זן.
מובן לי מאיזה מקום אתה מדבר אבל את לא רואה את האמת שמוצגת לך ממש מול הפנים.
אמנם הם אייתו זאת כ RYZEN….
אבל האמת שזה בסך הכל : RE-ZEN
מקווה שעזרתי לך.
–
באופן אישי אני עם הזרם ואהלל את המעבדים הללו כמה שצריך , אבל האינטרס שלי הוא שיהיו עוד קצת הורדות מחירים לאינטל ואז אתחדש בשילוש חדש.
לא מובן לי למה זה צריך להגיע בסופו של דבר תמיד למלחמות הרגילות אינטל מול AMD ברמה של אנשים.
עובדתית ברמה של עיבוד ווידאו ועריכה.. CAD, ומה שנקרא production עברו את אינטל גם ברמה של 6900 . ברמה של משחקים AMD עדיין בפיגור של 10-15%
תקנה מה שתרצה אבל כדאי שלפחות תלמד לקרוא נתונים.
בהצלחה עם השילוש החדש שלך.
אולי די עם השטויות? איזה RE-ZEN בדיוק? מדובר על מוצר בשם ריי ZEN כפי שקוראים אותו RYZEN, ולא, אל תעזרי לנו.
אז יורידו עוד קצת מחירים אבל מה עם כל המכלול ולא תשכחי כל פעם שתרצי להחליף… זה להחליף הכל… בשביל כמה אחוזים אני מוותר על אינטל ואולי נחזור אליהם שיעריכו אותי . הערכתי אותם והם ניצלו את זה לא עוד!!!
מתכנן לקנות את המעבד בקרוב.
יהי נחמד שתעשו השוואה איך המעבדים בעוד חודשיים, שתהיה בהם תמיכה יותר טובה.
נחמד שסופסוף AMD התעוררו וחזרו קצת לתחרות, וזה בעיקר טוב לכולנו.
אבל:
*צריך לחכות ולראות בעתיד הקרוב אם AMD/מיקרוסופט ישפרו מנהלי התקן לביצועים אופטימליים – ואז אולי נראה את AMD זורחת באמת
*כמו שאינטל התעוררה על עצמה עם מעבדי הCore2Duo שנתנו שיפור ביצועים משמעותי מול מעבדי P4 – כתגובה לאתלונים של AMD, שגם הובסו – עכשיו יש מצב שנראה אולי דור חדש של מעבדי Core Ix שמחדש באמת ולא רק שידרוג קוסמטי וייעול של עוד 5% לעומת הדור הקודם..
בכל מקרה, אנחנו הצרכנים רק נרוויח בטווח הארוך ומאחל בהצלחה ענקית לAMD!!
Ivgeny Jerry Katz
וואו
כולם פה אנשים חיים ממש בסרט
כל כך הרבה פאנבוייס של אינטל זה פשוט לא יאומן
נותנים לכם עובדות בפנים ואתם ממשיכים להשמיץ סתם
אלו מעבדים לשוק הגבוה כפי שאתם רואים בטבלה למעלה, והם נמכרים בפחות מחצי מחיר מאינטל
אני לא רואה שום סיבה לקנות אינטל לאור נתונים אלו
(אני אישית קונה שוק בינוני אז אלה לא רלוונטיים אליי)
דעה קצת שונה
לדעתי, לרב האנשים ההכרזה על דור מעבדים חדש אינה כל כך רלוונטית.
המעבד – לרב המשתמשים – איננו צוואר בקבוק כבר לפני כמה דורות של מעבדים.
כן, תמיד יהיו את אלו שינסו להיות בקצה של הביצועים אבל לרובם המוחלט של השימושים גם מעבד מרובע ליבה לפני 4 שנים מספק את הסחורה יופי.
זה נכון שבמידה ובונים מערכת שייעודית לחישובים או לאירוח מכונות עדיך לקחת מעבד כמה שיותר חזק אבל זה עדיין נישה מאוד צרה מהמשתמשים.
אחד המחשבים שלי מבוסס על 2500K מזדקן – ביחד עם כרטיס מסך סביר 8 ג"ב זכרון ו-SSD אני לא מרגיש שום איטיות עם המחשב הזה. למעשה גם המחשב החדש יותר (שכבר יש לו גם 16 ג"ב זכרון ומבוסס על מעבד 3 דורות קדימה) מגיב בערך באותה צורה ברב היישומים.
אני כן בעד להכליל כמה שיותר "פונקציות" בתוך המעבד (הכוונה ליכולות מסך, עיבוד אותות בקר זכרון מובנה וכיוב') כך שהטרנזיסטורים לא יתבזבזו.
ולכל מי שחושב טיפה אחרת – יד על הלב – תנטרו את עילות המעבד שלכם ותראו שלרב הוא אינו במאמץ בשימוש רגיל.