התוכניות של מפתחת השבבים לשנתיים הקרובות נחשפות במסגרת מפת דרכים חדשה
אחרי ההשקה המוצלחת למדי שהוכיחה לנו כי אין סיבה להספיד את היכולות הטכנולוגיות שלה, קשה שלא להתעניין ולתהות אילו מוצרים נוספים עשויה להציג לנו AMD תחת הארכיטקטורה החדשה שלה – וכעת אנחנו מקבלים על כך תשובה חלקית, שלוקחת אותנו שנה וחצי אל העתיד.
המחצית השנייה של שנת 2017 עדיין אמורה לספק לנו מפגש עם דור מעבדי ה-Raven Ridge של החברה שכבר הוצג רשמית, באופן שטחי מאוד – אבל זה יקרה אך ורק בעולם הנייד, עם דגמים שיבוססו על תושבת BGA FP5 מולחמת, עם עד ארבע ליבות פיזיות בארכיטקטורת ה-Zen ועד ל-11 אשכולות עיבוד בליבה הגראפית המובנית, אשר לכאורה תתבסס על ארכיטקטורת ה-Vega. אנחנו לא יודעים כמה דגמים אכן יכילו את הכמות המירבית הזו של יחידות בליבה הגראפית, ואיזו מעטפת הספק תיגזר מכך – אך על פניו מדובר בנתון מרשים בהחלט, שיוכל לספק ביצועים שאינם רחוקים מאלו של כרטיס Radeon RX 460, לכאורה.
בשוק הנייח אנו נמשיך לראות את משפחת ה-Summit Ridge, או ה-Ryzen אם תעדיפו, עבור שוק הביצועים, ואת משפחת ה-Bristol Ridge, בתור תזכורת לעידן הבולדוזר הלא ממש זוהר, עבור שוק המיינסטרים. בשנת 2018 המצב כבר אמור להשתפר ולהשתנות, כשמעבדי Raven Ridge משולבי ליבות גראפיות מדור ה-Vega יושקו עבור שוק המיינסטרים עם עד ארבע ליבות Zen (מי שחלמו על יחידת APU עם שש או שמונה ליבות פיזיות וגם ליבה גראפית עוצמתית יאלצו להמתין עוד, ככל הנראה), ומעבדי Pinnacle Ridge יחליפו את ה-Summit Ridge בשוק הביצועים עם עד שמונה ליבות עיבוד – אם כי כאלו שכבר יתבססו על ארכיטקטורת ה-Zen 2 המשודרגת, שמתיימרת להעניק שיפור של 5 עד 15 אחוז בביצועים עבור ליבה בודדת שפועלת בתדר זהה.
בשוק הנייד אנו נמשיך לראות את דגמי ה-Raven Ridge גם במהלך השנה הבאה, ללא שינויים או שיפורים מוצהרים כלשהם בהשוואה למשפחה שאמורה להגיע אל החנויות עוד השנה, כאשר במקביל בעולם המעבדים האולטרה חסכוניים אנחנו נמשיך לראות גם ב-2018, לצערנו הרב, את משפחת ה-Stoney Ridge בגירסה כפולת ליבות מרעננת, אשר תהווה את הזכר האחרון הנותר מעידן ארכיטקטורת הבולדוזר ושלושת נגזרותיה – כך שאם להאמין למפת הדרכים הזו, ל-AMD אין כוונה ממשית לשפר את התחרותיות שלה אל מול מעבדי ה-Core m (או במילים אחרות מעבדים עם מעטפת תרמית של פחות מ-10 וואט) של אינטל בעתיד הקרוב.
יהיה מסקרן מאוד לראות את יחסי הכוחות בשוק במהלך השנה הבאה, כשאינטל אמורה, לפי מגוון הדלפות, להתחיל להציע לנו מעבדים עם שש ליבות עיבוד הן בעולם הנייח והן בעולם הנייד, בזמן שב-AMD עשויים להמשיך ולפנות אל יחסי עלות-תועלת עדיפים עם פחות ליבות – אבל אולי עם יכולות גראפיות מובנות עדיפות. עד אז, נתמקד בהמתנה לדגמי ה-Raven Bridge אשר ימחישו לנו את הפוטנציאל של Zen בסביבה עם מידות צריכת הספק וטמפרטורות מוגדרות ומוגבלות.
כשיגיעו הליבות הגרפיות המובנות, אז תתחיל התחרות האמיתית.
מה שכתבתי בכתבה הקודמת. מעניין מתי זה יבוא
אני חושב שעל ההגדרה "התחרות האמיתית" צפויים לענות מעבדים מסדרת Ryzen 5. הבעיה היא שכרגע מעבדי רייזן 7 יקרים משמעותית בארץ מול התחרות מאשר הם בחו"ל. במקום ש-R7 1700 יעלה 100 שקלים פחות מ-7700K, הוא עולה 150-200 שקל יותר ממנו. אנחנו קצת בבעיה אם המגמה תמשיך לשבבים התקציביים
רוב האנשים לא צריכים כרטיס מסך כך שלהוציא עוד לפחות מאה דולר על כרטיס מסך, כבר לא ישתלם.
ולא צריכים מחשב
אם תסתכל על שוק המחשבים משנת 2004 עד 2010 היה בעליה (מדובר על מחשבים מוכנים pre built computer כמו חברת DELL – HP)
מאז 2010 עד עכשיו פשוט שוק המחשבים קרס מה שמחזיק את שוק המחשבים האישי זה תעשיית המשחקים והעריכה שמה צריכים לפי דעתך ???
כשאני מחכה בתור ב ksp וכדו' אני רואה בעיקר שאנשים קונים מחשבים פשוטים.
כנראה מדובר באנשים מבוגרים שרגילים להשתמש במחשב אישי לעומת smartphone / table ???
תתפלא. כל הגילאים. אפילו teens.
באחת החנויות הגדולות, ה1700 זול מה 7700K ב100 ש"ח (שניהם גירסת box עם קירור)
הקנייה הבאה שלי תהיה לפטופ ואני מחכה לראות מה יהיה בהיצע של AMD, נראה לי שהדור הבא עם ליבות ZEN והגרפיקה החדשה עשוי להתאים.
מעבד חדש שנצפה , 12 ליבות 24 נימים.. AMD נכנסה לאמוק של מעבדים כנראה.
מקור לידיעה
אם מדברים על מעבד 16/32 אז גם יהיו מעבדי 12 ואולי גם 14 ליבות.
מדובר גם על 4 ערוצי זיכרון ולכן זה לא יכול להיות סוקט AM4…
אז יכול להיות שמדובר בפלטפורמת שרתים שתעשה מעבר לדסקטופ כמו שאינטל עשתה עם ה 1366 וה2011…
האמת שזה לא ממש מדוייק. לו לא היתה כל מגבלה של כסף , לא הייתי מתנגד למפלצת כזאת
וכן גם אם בעתיד הנראה לעין לא רואה צורך ביותר משמונה ליבות, אם אפשר להשיג עוד למה לא?
יותר לא תמיד שווה טוב יותר כי הן יהיו בתדר איטי לעומת מעבד 8 ליבות ועם זה פחות ביצועים הרבה שנים לפני שבאמת תנצל את כל המעבד בשימוש רגיל.
אם לוקחים את זה לקיצון אז תשווה כמה פעמים 7700K עדיף על 6950K, אם אין לך שימוש נכון במעבד אתה גם תשלם יותר וגם תקבל פחות.
4 ליבות קיים בשוק הרבה שנים, לדעתי עם הדחיפה הזו מAMD אז 6/8 ליבות יהיו יותר מיינסטרים ויראו יותר שימוש, אבל יותר מזה לא יקרה בקרוב לדעתי.
לשוק הביתי 4 ליבות עדיין מספק. אם תוכנות לא יתעדכנו לנצל את כל המשאבים האלה, ספק אם תהיה תועלת ממשית ב8 ליבות בשוק הביתי.
השוק העיקרי ל-PC שצומח הוא משחקי מחשב. השאר (גרפיקה, תיב"ם, שרתים) זניחים.
הצורך הריאלי במחשב שהוא יותר ממסך גדול עבור טאבלט/סמרטפון, נמוך.