יצרנית השבבים מציגה דיווח רבעוני מוצלח נוסף – אך גם נאלצת להודות כי לא נזכה לראות מעבדי 10 ננומטר בשנה הנוכחית
התפר בין חודשי אפריל ומאי מספק לנו גם כעת, כמו בכל שנה, את הדו"חות הכספיים הרשמיים של כל חברות הטכנולוגיה הגדולות ביותר – וזה מבית אינטל בהחלט יכול להיחשב כמעניין במיוחד מבין כל אלו שהגיעו אלינו, כשהוא מציג גם חדשות טובות וגם חדשות קצת פחות טובות לכל אלו שמחכים למעבדי המחר.
התוצאות של יצרנית המעבדים הענקית בשלושת החודשים הראשונים של שנת 2018 מהוות שיא יחסי חדש עבור אותה תקופה, עם הכנסות של לא פחות מ-16.3 מיליארד דולר (עלייה של 9 אחוזים בהשוואה לשיא שנקבע ברבעון הראשון של 2017), כולל עליות של כל חמשת החטיבות העסקיות בחברה בשיעור של בין 3 אחוזים ל-24 אחוזים – ובעיקר רווח נקי נאה במיוחד של 4.5 מיליארד דולר, המהווה עלייה של 50 אחוזים לעומת אותה תקופה בשנה שעברה, בעיקר תודות לרפורמת המסים האמריקאית.
העסקים הנוכחיים של אינטל נראים ונשמעים איתנים בהחלט, על אף התחרות הבריאה מצידה של AMD והן מצידה של ארכיטקטורת ה-ARM ולמרות שתהליך הייצור החדש ב-10 ננומטר עדיין אינו מוכן להגיע אל קדמת הבמה – וזה לצערנו משהו שיהיה נכון באופן רשמי לשנת 2018 כולה, ואולי אף לחלקה של השנה הבאה. אינטל ניצלה את הדיווח הכלכלי החיובי בכדי לאשר דחייה נוספת של תהליך הייצור החדשני שלה בשל היקפי תפוקת שבבים תקינים נמוכה מדי, שאינה מאפשרת מעבר מייצור מקבצים קטנים לייצור מסחרי המוני מלא.
אינטל מייצרת כבר היום שבבי 10 ננומטר עבור עולם ה-FPGA והן עבור יישומים אולטרה-חסכוניים ספציפיים, אך בכדי לקבל את דור ה-Ice Lake המבטיח למחשבים הנייחים, למחשבים הניידים ולעולם השרתים – ניאלץ להמשיך ולהמתין עד שנת 2019, כאשר בשנת 2018 נקבל תחליפים בדמות Whiskey Lake (אשר יירשו את Coffee Lake) ו-Cascade Lake (שיירש את Skylake-E).
האם כל זה אומר שביצרניות השבבים GlobalFoundries, סמסונג ו-TSMC יצליחו לעבור לתהליכי ייצור פורצי דרך של 8 ננומטר ו-7 ננומטר לפני שאינטל תספק לנו שבבי 10 ננומטר? צפויה לנו תקופה מעניינת ביותר, בכך אין לנו שום ספק.
איך בכלל מה להשוות את תהליך הייצור של אינטל לזה של סמסונג ו tsmc, הטכנולוגיה של אינטל נחשבת ברמה יותר גבוהה וזאת אחת הסיבות שהם נתקלים בקשיים. אם אני לא טועה הצפיפות בשבבי ה 14 nm של אינטל גבוהה יותר מאשר הצפיפות של שבבי 10nm של המתחרות.
כן ובגלל זה התפוקה נמוכה.
יש תהליך יצור מתקדםאבל העלות …. (לפי השמועות: לא להמונים).
יש לנו הרבה דברים מעניינים בדרך, הן בעולם התקשורת והן בענף הגראפיקה.
יש ניחושים שמלווים אותנו לגבי שנת 2020 שתהיה מלאה בהפתעות. (אנחנו נקבל ב 2021.)
יש כל מני אנשים שטוענים שסביר להניח שאינטל תנטוש את ה10 ותעבור ישירות ל 7 בכל הנוגע לייצור המוני, לא יודע כמה זה הגיוני אבל ימים יגידו.
מעניין אם נראה בקרוב מעבד מתומך ליבה מאינטל, והאם amd תתחיל לשווק מעבדים עם יותר ליבות.
לא נשמע הגיוני כי לדלג על דור ייצור שלם זה הרבה כסף ממכירות….
אם זה היה משתלם היו עושים את זה בדורות הקודמים כשעוד הייתה תחרות יותר חזקה מצד AMD.
עכשיו כשיש ממש מעט תחרות, אינטל תרצה לחלוב כמה שיותר מכל דור.