מה קיבלנו?
בכדי להביא את האריזה של מארז הקוסמוס לצורך הבחינות היה צריך הרבה מאוד מאמץ, ובין היתר רכב משפחתי גדול במיוחד. האריזה אכן עצומה, כפי שציפינו שתיהיה – אך היא אף גדולה בהרבה ממה שתיארנו שתיהיה, וראינו כבר אריזות גדולות לא מעט.
חוץ מהעובדה שהאריזה עצומה בגודלה לא קיים כל שוני בהשוואה למה שאנחנו רגילים לראות. האריזה הינה אריזת CoolerMaster טיפוסית עם חזית מעוצבת, פרטים טכניים בצדדים וכמה מתכונות המפתח של המארז מאחור. לא ציפינו ליותר מזה, ואנחנו לא צריכים יותר מזה על אריזה.
באשר לתכולה, בהתאם לסטנדרט מצאנו את כלל האביזרים בתוך קופסת קרטון קשורה היטב בבטן המארז, בעוד הניירת חיכתה על המארז עצמו בתוך הניילון. התכולה נכללת על חוברת הדרכה, ניירת פרסומית, שקית ברגים, אזיקונים משתי סוגים, רמקול, שני זוגות מפתחות, כבל מאריך ל-8 פינים ומסילות לצורך התקנת מערכת קירור מים.
התכולה שקיבלנו כוללת אך ורק את מה שנצטרך, אבל היא מלאה בכל טוב, בין אם אלו המסילות לטובת הכנסה של מערכת קירור מים ובין אם זה כבל ה-8 פינים המאריך שאנחנו סבורים שצריך להמצא בכל מארז גדול מימדים. המפתחות אשר כללה החברה עם המארז ישמשו את המשתמש לצורך נעילה ופתיחה של מפרצי ה-3.5" הקדמיים, ונחמד לראות שהחברה חשבה על המשתמש וכללה לא פחות מארבעה מפתחות, לכל מקרה שלא יהיה.
הגודל כן קובע
עוד כשראינו את האריזה מבחוץ חשבנו לעצמנו שגודלה של האריזה נגזר כתוצאה משימוש ברצועות קלקר עבות, והמארז עצמו לוודאי קטן בהרבה – ואוי, איך טעינו. רצועות הקלקר בהן נתפס המארז היטב בפנים אכן עבות, אך גודלו של המארז זהה למדי לגודלה של האריזה, והוא פשוט עצום. למעשה, לא ראינו מארז גדול כל כך עד כה.
המארז עצמו עטוף היטב, כיאה למארז יקר שכזה, ולקחו כמה דקות טובות לשחרר אותו מכל הניילונים הנצמדים ושאר חומרי העטיפה שהוא הגיע איתם. במבט ראשוני, מארז ה-Cosmos 2 עושה רושם יוקרתי אך אלגנטי ורגוע למדי, עשוי מחומרים קשיחים ומצבעים עזים והוא נעים למבט.
כבר מההתחלה ניכר שהמארז לא רק עצום בגודלו, אלא גם כבד מאוד. המשקל עומד על לא פחות מ-22 ק"ג, משקל של מארז Full-Tower ממוצע לאחר הרכבת החומרה בפנים. סחיבת מארז זה, במיוחד כאשר מערכת כבדה ועשירה מותקנת בתוכו תיהיה משימה קשה מאוד, אך חברת CoolerMaster בירכה אותו בכמה פטנטים שיעזרו להקל על משקלו, עליהם נרחיב בהמשך.
מבט חיצוני
המארז מעוצב בצורה בה הוא כולל ארבע ידיות הרמה, זוג אחד עליו הוא יושב וזוג אחד מעל, בו יכולים להעזר משתמשים לצורך סחיבה שלו – למעשה, פטנט זה הכרחי מאוד בשל משקלו. חזית המארז עצמה עשויה אמנם מפלסטיק, אך ניכר כי הוא קשיח ואיכותי למדי.
נביט מקרוב, ונתחיל מהמפרצים: מארז ה-Cosmos 2 כולל שלושה מפרצי 5.25" הניתנים לפתיחה קלה על ידי משיכה של הידיות בצד שמאל וזוג מפרצי 3.5" הניתנים לנעילה. מפרצי ה-3.5" נפתחים באותה צורה שבה נפתחים מפרצי ה-5.25", וניתן להכניס לתוכם כוננים קשיחים בקלות. כמו כן, בפנים קיים בקר מוכן עבורם המתחבר ישירות ללוח האם וספק הכוח, כך שהם יכולים לתפקד כמפרצי Hot Swap.
החלק התחתון של המארז עשוי מרשת פלדה, ומכסה העשוי פלסטיק קשיח ועליו הלוגו של חברת CoolerMaster. ניתן להרים את המכסה כלפי מעלה ולהסתיר את כלל המפרצים שבחזית. כמו כן, ניתן להסיר אותו זמנית על ידי משיכה על מנת לגשת ישירות למאוורר הקדמי.
נעלה למעלה, שם נמצא פאנל החיבורים ובו יש לא מעט כאלו. החיבורים נכללים על 6 יציאות USB, זוג אחד מתוכן הינו USB 3.0. כמו כן, חיבור eSATA, וחיבורי קול ומיקרופון סטנדרטיים.
מעל לחיבורים מתחיל חלקו העליון של המארז, שם אולי נמצא מרכז המארז: פאנל השליטה. היום פאנל שליטה מובנה במארזים הוא כבר לא מילה גסה, אך במקרה של ה-Cosmos 2 המצב מעט אחר. ראשית, החברה כללה פאנל נוצץ ומרשים למדי, השולט בכלל המאווררים שבמארז, אותו ניתן לכסות באמצעות מכסה על ידי הזזה. כמו כן, קיים כפתור כיבוי והדלקה של נורות הלד בכלל המאווררים, וכפתורי הדלקה והפעלה מחדש סטנדרטיים. באשר לאופן השליטה – עליו נרחיב בהמשך.
שאר חלקו העליון של המארז מורכב מזוג הידיות העליון ורשת מתכת נוספת. על ידי שחרור של כמה ברגים בחלקו האחורי ניתן לשלוף את כל האזור על מנת לגשת למאווררים שבגג. החלק האחורי הינו סטנדרטי יחסית, מלבד מספר גדול של חריצי הרחבה (עשרה) וחריצים עבור צינורות מים. כמו כן, בשתי הצדדים קיימות ידיות לצורך פתיחת דלתות המארז, עליהן נרחיב בהמשך.
דלתות המארז לא מכילות כל חלון או פתח הצצה אליו נתרגל במארזים מקטגוריה זו, מה שעשוי לאכזב משתמשים מסויימים ובאותה מידה לשמח אחרים. הדלתות בנויות בצורה מעט בולטת כלפי חוץ, ומכילים חריצי אוורור דמויי שריטות והעטופות ברשת ומשטח פלסטיק מנוקב באופן גס. דלתות המארז נפתחות עם לחיצה על הידיות שלהן הממוקמות בחלקו האחורי של המארז.
לסיום, חלקו התחתון של המארז עומד כאמור על זוג ידיות הרמה הפוכות. כמו כן, נוכל למצוא בתחתית את פתח האוורור לספק הכוח, עליו פילטרים לצורך סינון אבק הנשלפים בקלות לצורכי ניקוי על ידי משיכה בלבד, וחוזרים באותו האופן.
כמה נקודות…..
מערכת בדיקה שלא מאתגרת רוב רובם של מארזים ג'נריים, וגם עם זה, אנטק DF נתן
טמפ' יותר טובות.
ולגוף הכתבה – זה מתחיל מהכותרת ונמשך לאורך כל הכתבה – הכוונה לטעויות כתיב,
כמו "סדרת ה-Cosmos היוקרתי" במקום היוקרתית וכו'.
בכל זאת, טוב לראות גם סקירות על "מוצרי
חנוכה" – כלומר , לאותם בלבד, לגבי לפחות.
אוקי מה?! איך בדיוק הוא משאיר אבק לשאר המארזים?
MotherShip
משאיר אבק ברמת ה:
*שקט.
*AIRFLOW.
*שטח עבודה.
*דינמיות ומודולריות.
*איכות בניה.
KAKADU999
בנוגע לשגיאות כתיב לדעתי על דבר כלכך מינורי שניתן לתקן ברגע אפשר לשלוח הודעה פרטית לכתב והוא כבר ישנה,אין צורך להעלות זאת בגוף התגובות זה סתם גורר שליליות ואי התעסקות בעיקר אלא בתפל.
ל – 4
ה…… מצוי בפרטים הקטנים. הרי אתם
לא בתחרות לסיים מהר ככל האפשר.
מה כ"כ קשה לעשות הגהה לביקורת, או לתת למישהו אחר לעשות זאת.
כי היחס לביקורת נפגם דווקא משטויות כאלה.
וכמו שכתבו מעלי, אי אפשר לבדוק ריקשה וסמיטריילר עם אותו מטען, כל אחד מה שמתאים לו ולמה שהוא יועד, ז.א. דחילאק, מארז על נבדק עם ספק כרטיסים ועוד שאמורים
לייצר את החום המתאים, ולא ספק שבקושי נראה במארז.
אהה, להבא, אשלח בפרטי.
הממ.. חלש מהאחרים בתחום הקירור, וללא יתרון משמעותי בתחום השקט, וכל זה במחיר עצום! ביקורת מפתיעה!
או במילים אחרות, התשבוחות שלכם לא תואמות את תוצאות הבדיקה שלכם, בטח לא ביחס למחיר המארז וביחס לזה שאמרתם שתבדקו אותו בחומרה.
ומאיפה הגעתם ל"משאיר אבק" לאחרים בתחום הקירור כשהוא בבירור לא מהחזקים בתחום, גם במסגרת המארזים שבחרתם להשוות אותו אליהם, שהם בעצמם לא מהחזקים בתחום ובכל זאת הוא ממש לא השאיר להם אבק, אם כבר, להפך.
תמוה.
זה "יוקרתי"? נראה תת-רמה
מציע לכם לעשות את הביקורת מחדש…
אין לי ספק לגבי אמינות התוצאות שקיבלתם אבל ההחלטות שעשיתם עם מערכת הבדיקה לא תואמות את המציאות!
מי ששוקל ברצינות לקנות מארז בסדר גודל הזה נולך להוציא לו את האמא!
גם מבחינת קירור, גם מבחינת כרטיסי מסך ולוח אם רציני.
בקיצור, אתם צריכים לבחון את המארז עם רכיבים שהגיוני שמישהו אשכרה ישתמש בהם ולא עם רכיבים מצחיקים שלא מביאים את המארז לידי ביטוי מבחינת הפיצ'רים שלו
בקשר לאחידות של מערכת הבדיקה:
אני מצטער אבל הטיעון פשוט לא רציני
תעשו מערכת בדיקה ל HTPC
מערכת בדיקה לMID_RANGE
ומערכת בדיקה לEXTREME
אז יכול להיות שבביקורות הראשונות פחות יהיה לכם אל מה להשוות את המערכות אבל עם הזמן זה ישתפר (תמיד אפשר להוסיף נתונים רטרואקטיבית) והביקורות יהיו באמת מקצועיות
עם זאת, בהחלט נהניתי לקרוא את הסקירה ואני ממשיך לצפות לסקירות מכם בעתיד
בדיחה של מארז ש…
באמת נראה טוב ויש לו פ'יצרים מאוד נחמדים שלי היו עושים את החיים קלים אם הם היום במארז שלי. אבל תג המחיר לא מצדיק את התמורה שאנחנו מקבלים – יש גבול!
חוץ מזה מי ישמע "מארז גדול" "אריזה גדולה" ממליץ לכם לעשות סקירה על המארז:
Thermaltake Armor Plus Super Tower
שוקל מעל 16 קילו ללא חומרה!
ל-9
מצחיקה אותי הדוגמא ההשוואתית של מארז ששוקל 16 קילוגרם לכזה ששוקל 22 קילוגרם.
שניה שניה פיספסתי משהו
מארז במחיר של מערכת מחשב,בגודל של שליש אורך חדר ממוצע(לא רוחב רק אורך חח) ואין לו הכנה מובנת ומסודרת ללפחות 2 רדיאטורים של טריפל או לפחות אחד של קוואד??? זה לא רק שמאכזב זה גם מטומטם כי אדם שקונה כזה מארז בטוח לא ישאר רק על קירור אוויר!! תהיו יותר מדוייקים בכתבה כי תמורה לכסף לא תקבלו.
תקנו אותי אם אני טועה כי מלקרוא את הביקורת קיבלתי את הרושם שהמארז שווה אולי אולי חצי ממחירו ואפילו פחות כי בשביל פאנל שליטה וגוש ברזל מפלצתי אני לא אשלם 2.3K..ואני גם לא מבין מי כן
ל-10
לא שמתי לב שהוא שוקל 22 קילו.
וזו לא ממש הייתה השוואה, רוב הסיקור היה נראה לי דיי מוגזם. פחות או יותר כמו המחיר.
סתם ביזבוז
אולי כמארז שרת הוא טוב אבל לא במחיר הזה היבואן מארץ תמיד היה יקרן המחיר שלו בחול 1/4פחות גנבים בארץ לא אוהב את החברה הזואת שרוב המוצרים שלה פלטיק זול ויקר
לי יש את ה קוסמוס 1
לי יש את הדג הראשון עם החלון שקוף.
מותקן עליו:
4X256 OCZ SSD ( SYSTEM RAID 0 + DATA RAID 0 )
1200W PS
2X580GTX SLI
24GB RAM
GIGABYTE UD9
Core I7 EXTREME 980X
הוא מאוד מרווך והרעש לא נורא כל כך.
האם יש סיבה להעביר הכול לדגם החדש?
תודה
איך יכול להיות שהרעש ללא מארז יותר חלש מרעש עם מארז?