הקדמה
בשנים האחרונות אנו עדים לשינויים מתמשכים בשוק המחשבים והחומרה הנייחת, כמו בכל תחום טכנולוגי למעשה. מערכות מחשב High-End נייחות הופכות לצרכניות חשמל לא קטנות, וככל שהחומרה הולכת ומתקדמת ישנו צורך בספקי כח איכותיים וחזקים יותר. בשנים עברו, לספק הכח במערכת הייתה חשיבות סמלית בלבד ולא ניתן לו דגש גדול, אם בכלל. בתקופה האחרונה, מערכות המחשב החלו להכיל חומרה אשר צורכת חשמל בכמויות הגבוהות משמעותית ולכן נאלץ גם שוק ספקי הכוח להשתדרג. כיום, ספק כח הינו חלק חשוב ומשמעותי במערכות מחשב לשימושים שונים, בין אם לשוק הקולנוע הביתי ובין אם לשוק השאפתני.
רקע טכני
תפקידו של ספק הכח הוא להעביר את החשמל מהשקע שבקיר אל חלקי המחשב השונים. בספק כח ישנן מסילות אשר תפקידן הוא להמיר את המתח המתקבל מהשקע בקיר למתחים שונים המתאימים לרכיבים השונים כגון המעבד, כרטיס המסך והכוננים הקשיחים. מבין המסילות השונות, מסילת ה-12 וולט היא החשובה ביותר היות והרכיבים המרכזיים במחשב צורכים חשמל, בכמות נכבדת, ממסילה זו. לכן, התפתחות ספקי הכח חגה סביב שיפור מסילת ה-12 וולט כך שתתאים למערכות מרובות כרטיסי מסך חזקים ולמעבדים מרובי ליבות.
ספקי כח זולים ועלומי שם עלולים לספק חשמל במתח שאינו תקין לרכיבים או בזרם שגוי מה שמעלה את הסיכוי לבלאי מהיר של רכיבים, התחממות יתר, ובמקרים הגרועים ביותר גם נזק ישיר לספק ולחומרה המחוברת אליו. בנוסף, ספק כח איכותי מסוגל למנוע פגיעה ברכיבי המערכת כתוצאה מקצר חשמלי, הפסקת חשמל או נחשול מתח. לכן, בעת קניית מחשב חדש או שדרוג הקיים, יש להקדיש תקציב ומחשבה גם לספק הכח, ולא רק לרכיבים שחשיבותם מובנת מאליה כגון המעבד, הזיכרון או כרטיס המסך.
התפתחות שוק ספקי הכח פתחה דלת בעבור יצרניות חומרה רבות להכנס ולנסות להתחרות על לב המשתמשים תוך הצעת טכנולוגיות רבות ומחיר אטרקטיבי. תוך שנים בודדות השוק גדל בצורה ניכרת וכך גם התחרות. בביקורת זאת נסקר שישה ספקי כח המיועדים לשוק הביניים, בטווחי הספק של 425 וואט עד ל-500 וואט ומיועדים בדרך כלל למערכות מחשב המכילות כרטיס מסך ביצועי. בביקורת זאת נבדוק אילו ספקי כח עומדים בהצהרת היצרן לשקט ויציבות תוך שמירה על הספק חשמלי גבוה ועמידה בתקני האיכות המוגדרים.
תקן 80 פלוס
הזכאות לתקן 80 פלוס תינתן לספק כח אשר בעת מצב בחינה של 20 אחוז, 50 אחוז ו-100 אחוז מצריכת החשמל המוצהרת עליו ימיר כמות חשמל נכנסת של 80 אחוזים או יותר. ככל שיעלו אחוזי הנצילות מעל ל-80 אחוזים, כך תקן ה-80 אותו יקבל ספק הכח יהיה איכותי יותר. לתקן 80 פלוס 5 דרגות איכות, הנה טבלה אשר מראה את אחוז הנצילות הדרוש בדרגות המאמץ השונות ואת דרגת תקן ה-80 פלוס המתאימה.
![]() |
תקן ErP Lot 6
תקן ErP Lot 6 הוא תקן אותו הציגה יצרנית ספקי הכח Enermax בתחילת 2010. על מנת שספק כח יהיה זכאי לתקן איכות זה עליו במצב כבוי ומחובר לחשמל לצרוך וואט אחד או פחות. החל משנת 2013 תקן זה יעטר ספקי כח אשר במצב כבוי יצרכו פחות מחצי וואט בלבד. היתרון בתקן זה הוא כמובן הקטנת צריכת החשמל של מחשבים כבויים ובמצב המתנה.
איפה סדרת ה X של SS?
לסקור את הספקים של TT יחד עם הספקים של אנרמקס ולא להוסיף את SS לסקירה?
פחפחפחפחפחפח
ועוד דבר
מי בכלל רוכש כיום ספקים בעלי הספק של 420 W!
מכל הספקים האלו אין seasonic אחד?
ואיפה הספקים של קורסייר
למה לא בחנתם את הספקים של קרסייר מסדרת ה-HX שהם טובים למדי , הייתי מאוד רוצה לראות גם תוצאות לגבי הספק הנ"ל
ביקורת מקיפה ומפורטת
למדתי המון
תודה
אתם הצגתם את ACBEL …
בתור יצרנית ספקי כח שוות ערך לseasonic
ובסוף הACBEL הכי מאכזב.
מתח באוויר חח
אפשר בבקשה ביקורת על ספי HIGH-END ?
למשתמש הממוצע זה בהחלט מועיל תודה רבה על הביקורת, האם אפשרי לעשות ביקורת על ספקי HIGH-END ? סביב ה750W-1250W זה יהיה בהחלט נחמד.
רדוד מאד
איך ואיפה נמדדה הטמפרטורה
למה לא נבדק הרעש ביחידות DB
למה אין מדידות בווטמטר
למה אין גרפים של המתחים
איך איפשר בלי הספקי כוח של seasonic
אין לי ספק ש seasonic היה לוקח בגדול
הכל חרטא.
רוב ספקי הכוח למעט seasonic הינם מוצרי מדבקה שמיוצרים שוב ושוב ע"י קבלנים סיניים אנונימים או למחצה. רבים מספקי הכוח של יצרן מסוים הינו זהה בדיוק לספק של יצרן אחר. רק התמחור שונה. תוכלו למצוא למשל אותו ספק של antec מיוצר עם שם אחר ותג מחיר זול בחצי.
לאתר:
http://www.tomshardware.com/reviews/power-supply-oem-manufacturer,2913-4.html
וגם כאן תוכלו לדעת מי היצרן האמיתי של ספק הכוח שלכם
http://www.hardwaresecrets.com/article/How-to-Discover-Your-Power-Supplys-Real-Manufacturer/370
תפסיקו לסגוד לסיסוניק
יש עוד ספקים בעולם הזה לא פחות טובים, אחרכך שואלים למה יש מונופול וחברות ששולטות במחירים.. אני קניתי ספק של חברה לא הכי ידועה בגלל המלצות וביקורות בחו"ל ספק טוב שלא רשום עליו באתר, זה אומר שהוא לא טוב? הוא מעולה.
טוקבקיסטים יקרים שלום
אתם מוזמנים לשלוח ספקי סיסוניק בהמוניכם, אני מעוניין בדגמי S12ENERGY הישנים, S12II היותר חדשים, S12SD המתקדמים, דגמי הFANLESS של סדרת X, דגמי סדרת X החדשים. עד אז, אתם יכולים להמשיך ולשאול איפה סיסוניק, תודה.
מה בדיוק ההבדל בין
האנטק והקולר מסאטר ב12 וולט? השינויים דומים רק שהGX קרוב יותר ל12 וולט.
איך בדיוק המשפט הזה ". לצערם הרב, ספקי הכח GX450 ו-NAXN 450W לא הציגו תוצאות כה מרשימות והציגו שינוי משמעותי בין מצב המנוחה לבין מצב המאמץ. " או כזה "אצל ספק הכח GX450W מבית Cooler Master המצב דומה, מסילת 12 שאינה עקבית בהספקת המתח יחד עם תג מחיר יקר במעט אשר מציע חלופות טובות יותר." תואם למדידות שלכם?
מדוע 99% מביקורות ספקי הכוח לא שוות מאום..
כתבה מאלפת של HardwareSecrets:
http://www.hardwaresecrets.com/article/Why-99-Percent-of-Power-Supply-Reviews-Are-Wrong/410/1
כמובן שכוונת הביקורת הנ"ל טובה ותודה לאתר שדואג לסקר מוצרים. עם זאת, שיטת הבדיקה פגומה מיסודה ולא באמת מודדת ביצועים/איכות/יכולות. אי אפשר ללמוד שום דבר על המוצרים מביקורת כזו.
המשך…
ספק Cooler-master שסיים כאן מקום אחרון, קבל ביקורת חיובית למדי ב-HWsecrets:
"the Cooler Master GX 450 W comes with an excellent cost/benefit ratio for users that want an inexpensive yet safe power supply with high efficiency."
בנוסף:
"The Cooler Master GX 450 W is a good mainstream power supply, with high efficiency (between 81.3% and 86.4%), very good voltage regulation, and low noise and ripple levels"
שונה מאוד מהביקורת כאן שטענה לקפיצות משמעותיות במסילת ה-12V.
ספק אחר (600W) של Acbel שנבחן, קיבל ביקורת קטלנית על ביצועים ירודים שהסתכמה במשפט :
"!stay away from this power supply"
תודה רבה על ההשקעה בבחינת המוצרים, הכנת הגרפים והכתבה וברור שמדובר בהמון זמן ועבודה.
אבל…עדיף לעשות את העבודה כמו שצריך או לא לעשות כלל, והביקורת שפורסמה כאן לא מצליחה באמת לסקור ולבקר באופן איכותי.
נראה לי פרסומת בתשלום לEnermax