Asrock מציעה פתרון לבעלי לוחות מתוצרתה המאפשר למחשב להעלות את מערכת ההפעלה חלונות תוך 4 שניות בלבד.
לרבים מאיתנו זמינות המחשב בכל עת הופכת לדבר ברור מאליו, חלק מהמשתמשים משאירים את המחשב דלוק בכל עת ובכך מגדילים את צריכת החשמל וחלקינו מכבים אותו כאשר הוא אינו בשימוש ומחכים זמן ארוך למדי לעליית המחשב כאשר אנו צריכים אותו. Asrock מנסה לתת מענה לבעיית זמן האתחול הארוך שנע בין 30 שניות ויכול להגיע עד דקה ויותר עד שאנו יכולים להתחיל לעבוד, ומציעה פתרון בשם Instant Boot המתיימר לתת לנו מחשב עובד תוך 4 שניות בלבד.
הרעיון הבסיסי קיים כבר במחשבים וקשור למצבי המערכת של סטנדרט ה-ACPI (ר"ת Advanced Configuration and Power Interface). לסטנדרט ה-ACPI ארבעה מצבי מערכת בסיסיים G0 עד G3 כאשר G0 מציין מערכת עובדת ו-G3 מציין מערכת כבויה ללא מתח. המצבים הרלוונטיים לאתחול המהיר הם תת מצבים של G1 המציין מצב "שינה". תחת G1 ישנם ארבעה מצבי שינה S1 עד S4 כאשר המצב S3 מציין Standby (הזיכרון מקבל מתח), ומצב S4 מציין Hibernation, מצב בו הזיכרון נשמר לקובץ בדיסק והמחשב כבה.
משתמש מחשב יכול לגרום לכל מחשב מודרני (התומך במצבי ה-ACPI) לעבור למצב S3 או S4 וליהנות מזמני אתחול קצרים יחסית אולם יש צורך לבצע זאת באופן מודע והמחשב יחזור למצב האחרון בו הוא היה לפני הכיבוי. כלומר, המחשב יעלה עם אותן תכניות לא רצויות, ומערכת הפעלה לא "נקייה" כפי שהיה לפני הכיבוי.
![]() |
דיאגרמת אתחול של המערכת של Asrock |
Asrock החליטו לפשט וליעל את העניין ומציעים תוכנה ועדכון ביוס אשר אמורים להפוך את העניין לשקוף לחלוטין. לאחר התקנת התוכנה והגדרה ראשונית, הכיבוי מתבצע כרגיל. בנוסף, שימוש במנגנון של Asrock גורם למחשב שכובה להידלק במהירות עם מערכת הפעלה נקייה כפי שקורה באתחול אמיתי. ישנם שני מצבים ל-Instant Boot: מצב מהיר (Fast Mode) המשתמש במצב שינה S3 ומאתחל את המערכת ב-4 שניות, ומצב רגיל (Regular Mode) המשתמש במצב שינה S4 ומאתחל את המערכת ב-20 שניות בערך.
החברה לא שחררה פרטים מדויקים בדבר אופן פעולת המערכת, אך מהתבוננות באתר של ה-Instant Boot ומהעובדה שישנו restart של המערכת בטרם היא נכנסת למצב שינה ניתן להסיק כי דרך פעולה אפשרית היא טעינת מערכת הפעלה נקייה לזיכרון ואז מעבר למצב שינה, כך שברגע ההדלקה נקבל מחשב עם מערכת הפעלה נקייה. הפתרון זמין רק למערכות הפעלה XP וויסטה ובדגמים מסוימים בלבד למעבדי אינטל ו-AMD. מגבלה נוספת היא שבמחשב חייב להיות מוגדר משתמש אחד בלבד וללא סיסמת כניסה.
לא הבנתי את החכמה
אז זה יאט את תהליך הכיבוי, לא?
ל-1..כל הרעיון פה זה ההמתנה שמדליקים..
כל הרעיון פה זה שאתה מקבל מערכת מוכנה בשניות ואתה לא צריך לחכות לה יותר מדי זמן.
שאתה מכבה לא אכפת לך כמה זמן זה לוקח..פשוט מכבה והולך…
איזה שטויות
שאתה עושה SLEEP או HIBERNATION אז מה שהדבר הזה עושה זה שהוא קודם עושה ריסט כדי לנקות את המערכת ואז נכנס לSLEEP או HIBERNATION עם המערכת כבר טעונה בזכרון
דווקא רעיון לא רע
כשמכבים, קמים והולכים. בינתיים המחשב עושה איתחול ונכנס למצב שינה, לך זה לא אכפת, זה אוטומטי.
כל הרעיון הוא, שכשקמים בבוקר ומדליקים את המחשב, הוא יפעל תוך 4 שניות. אחלה.
רעיון מצויין
יש לי את זה..עם gigabyte..תקראו
האפשרות הזאת קיימת בכל לוחות P43/45/48 של אינטל וגם בחדשים של AMD..עם דרייבר עדכני גם לכם יהיה את זה..
זה עניין תוכנתי, אין קשר ללוח.
מה זה הדבר הזה שאי אפשר שיהיה
יותר ממשתמש ושלא תהיה סיסמא? זה חומרה עם תוכנה כמו לפני עשר שנים.קשקוש
אז עדיין מבוזבז מתח לשמירת הזיכרון
חשבתי מהכותרת שהוסיפו איזה זיכרון מובנה של כמה גיגות על הלוח אם ששומר את המערכת הפעלה ומעביר במהירות מדהימה לזיכרון הראשי.
( כמובן שזה כבר אפשרי, פשוט יקר להחריד לייצור )
לכן מדובר ביתרון במחשבים שולחניים בעיקר שפועלים כל הלילה…
בניידים על סוללה המצב הזה עדיין יצרוך 1/10 מהסוללה
ביחס למצב פועל (ללא עומס עבודה גבוה מידי).