גורדון מור יכול להיות רגוע – פיתוח חדש של Applied Materials יאפשר להמשיך לקיים את חוק מור גם בשנים הקרובות
חברת Applied Materials מציגה פריצת דרך טכנולוגית בתחום ייצור שבבי המיקרואלקטרוניקה, עם המערכת הראשונה מסוגה המסוגלת לטפל במבנה הבידוד המסובך הנדרש למיליוני הטרנזיסטורים המשובצים בצפיפות זה בצד זה על גבי שבבים – זאת גם בטכנולוגיית ייצור של 20 ננו-מטר ומטה. אזורי הבידוד שאותם ניתן למלא בעזרת מערכת Applied Producer® Eterna™ FCVD החדשה נוצרים בעזרת חומר מבודד דמוי נוזל באיכות גבוהה, המאפשר לבנות שכבות בידוד ביחס של 30 ל- 1 בין עובי שכבת המבודד ובין המרווח בין הרכיבים. יחס זה טוב פי חמישה מהדרישות הקיימות כיום בטכנולוגיית ייצור של 20 ננו-מטר – ולפיכך הוא פותח גם את הדרך להמשך תהליך המזעור בעולם המיקרואלקטרוניקה.
הטכנולוגה החדשה של אפלייד מטריאלס פותרת בעיה מרכזית שעימה מתמודדים יצרני שבבים: ככל שרכיבי השבב קטנים יותר וצפופים יותר – קשה יותר לבודד ביניהם. בידוד לקוי משבש לחלוטין את פעולת השבב, כאשר אותות חשמליים האמורים לנוע במסלול מוגדר 'מדלגים' למסלול סמוך.
הצורך למלא מבנים מורכבים יותר, קטנים יותר ועמוקים יותר בחומר מבודד, יצר עד עתה מחסום פיזי להמשך השימוש בטכנולוגיות קיימות להטבעת קווי המוליך והטרנזיסטורים על גבי השבב. Applied פרצה את המחסום הזה עם הטכנולוגיה הראשונה – והיחידה מסוגה – הצפויה עתה לאפשר את המשך תהליכי המזעור ודחיסת הרכיבים בקצב שנחזה בחוק מור (Moore). חוק הזה, שנוסח לפני עשרות שנים על ידי אחד מבכירי חברת אינטל, קובע כי מספר הטרנזיסטורים שאותם ניתן לדחוס על גבי שבב מוכפל מדי 18-24 חודשים. התהליך החדש של Applied יהווה בסיס לפיתוח טכנולוגיות עתידיות שיאפשרו את הדורות הבאים של מכשירים ניידים וגאדג'טים מתקדמים.
תהליך הייצור המיוחד של Eterna FCVD מספק שכבת מבודד בעלת מאפייני התנהגות דומים לאלה של נוזל, הזורם וממלא באופן חופשי כל מבנה בין טרנזיסטורים או קווי מוליך, על מנת לבנות מחיצה מבודדת אחידה, מבסיס השכבה ומעלה. המערכת מותקנת כבר בשישה אתרים של לקוחות Applied Materials, המייצרים שבבי זיכרון דינאמי (DRAM), זיכרון הבזק (פלאש) ומעבדים.
שפיצים!
חדשות מעולות! חיכיתי למשהו כזה
אז מה נשאר לנו…
נשמע טוב סך הכל; החברה הנ"ל בהחלט הביאה את הבשורה, אבל עדיין נשאר לנו את בעיית ההתחממות המטורפת בצפיפות של למעלה מ1 מיליארד טרנסיסטורים (and counting)
וצריכת חשמל מוגזמת במבט לעתיד
ועוד לא התחלתי לדבר על מחליף ראוי לדיסק הקשיח (ולא, אני לא מדבר על SSD).
אף אחד לא רוצה ממש לדבר על זה אבל עם מכשולים כאלה, התקדמות משמעותית בשוק המחשבים האישיים תהא איטית ביותר בניגוד לכל הציפיות בסוף שנות התשעים – לפחות יש מישהו שמרוויח מזה.
פרסומת ?
"והיחידה מסוגה" ? למה הכתבה נשמעת לי כמו פרסומת ולא כמו פיתוח טכנולוגי ?
מעניין אם זה ישפיע על מחירי ה SSD ה"רגילים", וכמה זולים יותר הם יהיו (ל"ת)
ל 3.
ואני לתומי חשבתי, שככול שפיסות הטרנזיסטורים קטנים יותר כן דרישת המתח קטנה יותר וכן קטן כמות החום שנוצר.
אז תקן אותי אם טעיתי…
עד שטכנולוגיה חדשה יוצאת לשוק…
אפשר למות..
אני זוכר שפרסמו כאן על קירור ללא חלקים נעים שמקרר פי כמה ממה שיש היום, מה קורה עם זה?
זה היה לפני שנה וחצי לפחות..
:/
זו רק הודעה לעתונות.
4- פרסומת? אפשר לחשוב שאתה בקרוב הולך לקנות את הכלי לקו יצור צ'יפים אצלך בבית.
סה"כ החברה ככל הנראה עבדה על בעייה שמעסיקה את התעשייה זמן רק ופרסמה את הצלחתה… לפני שמתחרים יציגו פתרונות מקבילים. דבר שטוב גם למניות החברה.
5. ככל שתהליך הייצור קטן כך המחירים יחסית לתועלת יעלה…כפי שהיה עד היום.
7. טכנולוגיה כזו היא עניין של מחקר והתפתחות איטית של שנים. לא איזה הוקוס פוקוס.
בכל מקרה נראה מעניין ומלהיב.
ל6
ההסטוריה וההווה מלמדים אותנו אחרת.
כנראה שקראת את תגובתי ברפרוף
ולא התעמקת בפרטים -התכוונתי שבאופן יחסי
אין טכנולוגיות רבות פורצות דרך כמו הנ"ל
וגם זה מוטל בספק, כדי להראות שיפורים דרמטיים בכל הנוגע לביצועים; אולי אתה לא מספיק בקיא בפרטים הקטנים, אבל אם תרצה דוגמא – אינטל, חברה שאף אחד לא יכול להתחרות בה יותר יכולה השנה בפועל להוציא לשוק מעבד אשר חזק פי 5 לפחות מ ה 980x.
למה היא לא עושה את זה אתה שואל?
כי כל תכנון מעבד חדש דורש תכנון לפי צריכת חשמל ופליטת חום מסויית העומדת בתקן
אז אם לפי מה – שאתה טוען, למה בימים של
מכירות גדולות של מחשבים ניידים עדיין הביצועים כמעט ולא מתקרבים לביצועי מחשבים שולחניים ואם אני רוצה מחשב שולחני חזק, מדוע אני צריך לשלם יותר מ9000 ש"ח ולצייד את המחשב במלא גופי קירור כדי שהוא יתפקד כראוי
זאת התקדמות איטית – התקדמות במרווח תמרון תלותי ומוגבל. אבל מה, כולנו מקבלים את המציאות שאנו חיים בה ולא חושבים שבעצם אפשר הרבה יותר
ויש עוד הרבה מה להגיד על זה.. המשך יבוא…
ל9
חוץ מזה, למה ליצר מעבד חזק פי 9, אם אפשר לייצר עוד איזה 4 דורות של מעבדים לפניו – שימכרו טוב טוב
ל10
הרעיון הכללי זה שאנחנו נקבל אותם מחירים אבל רק עם ביצועים גבוהים בהרבה;
אם אינטל היתה יכולה ליצר מעבדים מסוג שציינתי בתגובתי הקודמת במחירים דומים של עכשיו, אז זה יהיה להיט ואנשים היו מרגישים הרבה יותר נוח להשקיע במערכת חדשה שתשרת אותם למשך יותר מ4 שנים
והמחיר לא יהוה בעיה (באופן יחסי)
כך לדוגמא את מכשיר הוידאו והדיוידי
אומרים שכניסת מכשירי הDVD למגזר הפרטי היתה יותר מפי 6 לעומת כניסת הוידאו, כי באמת אין מה להשוות. התקדמות תמיד קיימת אבל כמו שאמר איינשטיין הכל יחסי. (לפי דעתי המשפט הכי חכם שנאמר אי פעם)
לDany23
לא ברור לי כמה זמן את העוקב אחרי השוק
אהל יחסית לחברה טכנולוגית חוק מור תקף כבר שלשוה עשורים וזה המון.
ברור שבשלב מסוים הקו ישנה זוית, יש כבר סימניןם לכך. אבל המציאות בעשורים האחרונים עולה על כל דמיון.
נ.ב הבעיה בכלל בתמיכה של מערכת ההפעלה והתוכנות בריבוי מעבדים ולא בחומרה.
התוכנה מפגרת מאחור הרבה עשורים.
להזכיר למי ששכח מערכת הפעלה VMS