הכנס העולמי למעגלי מצב מוצק (International Solid State Circuits Conference, ובקיצור ISSCC) הוא אחד הכנסים החשובים ביותר בתחום המוליכים למחצה ובכל שנה משתתפות החברות המובילות בתחום, בו הן מפרסמות מידע מעניין לגבי מוצרים שהן עתידות להשיק במהלך השנה.
שנה זו מסמלת עבור AMD את השקת מיקרו-ארכיטקטורת ה-K10, עליה מתבססים המעבדים מרובעי הליבה של החברה. אנו כבר יודעים שבעת ההשקה יהיו זמינות שתי ליבות לשוק השרתים ותחנות העבודה, ברצלונה לסדרות 2000 ו-8000 ובודפשט לסדרת ה-1000. על בסיס מיכרו-ארכיטקטורה זו יתבססו גם המעבדים המיועדים לשוק הביתי, ליבת Agena למרובעי הליבה וליבת Kuma לכפולי הליבה.
ברמת הביצועים, מבטיחה AMD שיפור של כ-40 אחוזים ביחס למוצרים הקיימים של אינטל ושיפור של עד 40 אחוזים ביחס למעבדי Opteron כפולי הליבה הקיימים. אולם בחברה מתמקדים לא מעט בנושא צמצום צריכת החשמל של המעבדים, מעבר לשיפור הביצועים. לפיכך מתכננים ב-AMD לשפר את טכנולוגיית !PowerNow, שהוריאציה השולחנית (המשמשת גם בשרתים ותחנות עבודה) היא Cool'n'Quiet המוכרת. שיפורים אלו יאפשרו, בין היתר, לשנות באופן דינמי את תדר השעון של כל אחת מהליבות, במרווחים של 100 מגה-הרץ. במיקרו-ארכיטקטורה הנוכחית של החברה, השינוי משפיע על שתי הליבות.
שיפורים בארכיטקטורת ה-Direct Connect של AMD ובבקר הזיכרון המשולב במעבד, יאפשרו למעבדים החדשים להפחית ולווסת את המתח לליבות, גם כאשר בקר הזיכרון עובד במלוא המהירות שלו. הדבר מאפשר לבקר הזיכרון לשרת בקשות חיצוניות (שלא מגיעות מן המעבד) של המערכת באופן שאינו תלוי במצב שבו נמצאת כל אחת מן הליבות של המעבד. הדבר יאפשר למעבד להמצא במצבי צריכת חשמל נמוכים המסייעים בצמצום צריכת החשמל, אף על פי שהמערכת כן זקוקה לגישה לבקר הזיכרון לצורך חישובים מסוימים.
המיקרו-ארכיטקטורה החדשה של AMD כוללת את טכנולוגיית ה-Clock Gating, אותה אנו מכירים עוד ממעבדי ה-Pentium 4 של אינטל. בזכות טכנולוגיה זו, ניתנת למעבד האפשרות לכבות חלקים מסוימים במעבד, באופן אוטומטי, כאשר הם אינם בשימוש, ובכך לחסוך עוד קצת בצריכת החשמל. עוד הוסיפה החברה שיפורים לממשק זיכרון המערכת כך שניתן לכבות אותו לגמרי, בעת שהוא אינו בשימוש.
מעבד Opteron מרובע ליבות של AMD (משמאל) ומעבד מרובע ליבות של אינטל