דווקא בתקופה של תנופה כלכלית מעודדת, כמה מאנשי המפתח החשובים ביותר של מפתחת השבבים עוברים – אל היריבה המושבעת ששואפת לזעזע את יחסי הכוחות בשוק
אנחנו עדיין לא יודעים האם דור ה-Ryzen השני המעודכן יוכיח את עצמו בחנויות, אך בשלב הזה בהחלט ניתן להצהיר כי דור מעבדי ה-Ryzen הראשון, ולצידו מעבדי ה-Threadripper וגם מעבדי ה-EPYC לשרתים, מהווים נצחון אדיר של AMD, אשר משנה לחלוטין את מעמדה העכשווי, וכנראה גם העתידי, בשוק החומרה. ובכל זאת – נראה כי החברה תיאלץ להתמודד עם כמה כאבי ראש משמעותיים מאוד בתקופה הקרובה.
דווקא לאחר דיווח עבור הרבעון הכלכלי הראשון שלה לשנת 2018 (הרבעון הקלנדרי בין אוקטובר 2017 לסוף ינואר 2018) בו החברה הציגה זינוק אדיר של 40 אחוזים בהכנסות לרמה של 1.65 מיליארד דולר ורווח נקי של 80 מיליון דולר, הגיעו אלינו ידיעות על מעברם של ג׳ים קלר (אחראי פיתוח ליבות עיבוד ומערכות על שבב אגדי) וכריס הוק (אחראי שיווק וותיק שהחל דרכו שחברת ATI) ממשרותיהם הנוכחיות, והצטרפות אל ראג׳ה קודורי (ראש קבוצת ה-Radeon לשעבר) שעזב כבר בסוף השנה שעברה – לשיתוף פעולה מחודש מפתיע אצל אינטל, במסגרת המטרה החדשה שלה לפתח אמצעי עיבוד גראפי ייעודיים ומתקדמים.
תוצאות חיוביות מאוד עבור סוף שנת 2017 ותחילת השנה הנוכחית – עם ציפייה לצמיחה נוספת בהכנסות בחודשים הקרובים
קלר אמנם כבר עזב את AMD עוד קודם לטובת תקופה קצרה בחברת Tesla של אלון מאסק, אך השילוב של שלושת נציגים מרכזיים אלו אשר תרמו רבות לריבאונד היוקרתי של מפתחת השבבים מסאניווייל אצל היריבה הגדולה אינטל – זה משהו שבהחלט עלול להגדיל משמעותית את האתגרים שיעמדו בפני AMD בקטגוריות השונות כבר בעתיד הלא רחוק.
במקביל לדיווחים הכספיים ולידיעות על השינויים בכוח האדם, קיבלנו מ-AMD גם הצגה של מוצרים חדשים שאמורים להפוך את השדרוג לנוח יותר – ה-Combat Crates, שהם מארזים הכוללים בתוכם מעבד Ryzen, לוח אם תואם וגם כרטיס מסך מבית MSI (השותפה הבלעדית למיזם, לפחות בשלב זה).
Battle Box נגד Combat Crate
שם המוצר נשמע כמו אלטרנטיבה או אולי אפילו עקיצה לעברה של המתחרה NVIDIA שהציגה בעבר מיזם בשם Battle Box ובו מחשבים מורכבים מלאים המבוססים על המוצרים הגראפיים מסדרת GeForce ועל עיצוב חיצוני מותאם – והמטרה של AMD היא לחסוך חלק מהעלות הפוטנציאלית במסגרת רכישה של כל אחד מפריטי בסיס חומרתיים אלו בנפרד (בתקופה בה מחיר כרטיסי המסך עדיין נתון לשינויים קיצוניים ולא ממש צפויים), וכנראה גם להתפטר באפקטיביות ממלאים קיימים של מוצרי דור ה-Ryzen המקורי.
השנים הקרובות עומדות להיות מעניינות ביותר לחובבי החומרה באשר הם – התחרות התחום המה לתחייה במלוא מובן המילה, ועתה אנחנו נמצאים בעיצומו של מירוץ חימוש שיוכל לשנות את כל הכללים והחוקים המוכרים לנו מהעבר.
יותר מעניין זה שהם יתחילו ליצר מעבדים וכרטיסי מסך ב7nm ואז המלחמה האמיתית תתחיל.
אני מסכים , לפחות בגזרת המעבדים. זה אמור לאפשר להם להגיע למהירויות שעון הרבה יותר גבוהות . אולי אפילו 5GHZ.
בגזרת כרטיסי המסך זה סיפור אחר לגמרי.