מחליפו של ה-Athlon
בנוסף להשקת כרטיסי המסך החדשים, השבוע חשפה AMD גם את התוכניות העתידיות שלה לשוק המעבדים. בניגוד לאינטל, ל-AMD אין עדיין מעבדים הכוללים ארבע ליבות עיבוד, כאשר היא משדרת לכל אורך השנה האחרונה שפתרון ארבע הליבות של אינטל הוא אינו פתרון ארבע ליבות אמיתי, ולמעשה הוא מאחד שני מעבדים כפולי ליבה באריזה אחת.
אינטל מצידה טוענת שמה שקובע בסופו של יום הם הביצועים, ומעבד ה-Core 2 Quad שלה מספק צורך שקיים בשוק ומספק תוצאות.
לשאלתנו מדוע אין ל-AMD עדיין מעבדים מרובעי ליבה, ענה גרינשטיין כי אם החברה הייתה שואפת להגיע לפתרון של שני מעבדים כפולי ליבה באריזה אחת, היא הייתה יכולה לעשות את זה כבר. לתהייה שלנו אם אין קשר בין העיכוב לבין המחסור במעבדים של AMD שהיה במהלך השנה, ענה גרינשטיין כי לא קיים כל קשר, וכי AMD פתרה כבר את כל בעיות הייצור וכל המפעלים שלה (Fabs) עובדים בקצב מלא.
המצב הקיים בו אין ל-AMD מעבדים מרובעי ליבה צפוי להשתנות בחצי השנה הקרובה, אז תשיק החברה מעבדים חדשים, ראשית לשוק השרתים עם מעבד ארבע הליבות \'ברצלונה\' (מסדרת ה-Opteron) ולאחר מכן לשוק הביתי ולשוק הגיימרים.
AMD טוענת כי הפתרון שלה הוא פתרון ארבע ליבות טבעי, בו כל הליבות נמצאות על גבי אותה פרוסת סיליקון (ענקית ויקרה) ומתקשרות ביניהן.
מרובעי הליבה של AMD לשוק הביתי, יגיעו תחת שם מותג חדש – AMD Phenom. למעשה תוסיף AMD מותג חדש, מעל מותג ה-Sempron חד הליבה והתקציבי שלה, ומעל מותג ה-Athlon X2 אשר יהפוך להיות עבור כפולי ליבה בפלח הבינוני-נמוך של השוק.
מותג ה-Phenom יגיע בשלושה \'טעמים\': Phenom FX – מרובע ליבות המהווה את הפתרון החזק ביותר של AMD ומיועד לגיימרים ולצרכנים ללא מגבלת תקציב (וצפוי להיות מתומחר במאות רבות של דולרים למעבד), Phenom X4 – המהווה את סדרת מרובעי הליבה של AMD לשוק הביתי הסטנדרטי, ו-Phenom X2 – שיהיה מותג ביניים כפול ליבה, אשר ימוצב מעל לסדרת ה-Athlon X2.
![]() |
מעבדי ה-Phenom יכללו בקר זיכרון המובנה במעבד אשר יתמוך בזיכרונות DDR2-1066, יחידות FP (נקודה צפה) של 128bit, זיכרון מטמון מרמת L3 והם ייוצרו ב-65nm ויוצגו בחצי השני של 2007. ב-AMD מקווים לייצר מותג חזק ומצליח לא פחות ממותג ה-Athlon הותיק, והתקווה היא שה-Phenom יספק את הסחורה.
אמנם זיכרונות DDR3 לא נראה יחד עם מעבדי ה-Phenom, וזאת כיוון שבקר הזיכרון המובנה בתוך המעבד לא תומך בכך. "לשילוב של בקר הזיכרון בתוך ליבת המעבד יש יתרון עצום, וזה מונע צווארי בקבוק שנוצרים במערכת" אמר גרינשטיין. "ההבדל המהותי בין אינטל ל-AMD הוא בגישה. אנו נספק תמיכה ב-DDR3 כשהשוק ידרוש את זה ובאמת יהיה זקוק לכך ולא רק כדי להגיד שיש את האפשרות למערכת. כרגע אנו מאמינים ש-DDR2 בתדר גבוה מספק את הביצועים הדרושים, לפחות לכל 2007 ולתחילת 2008. שילוב של בקר זיכרון ל-DDR3 ידרוש מאיתנו מעבדים חדשים ותושבת חדשה".
AMD גם לא זונחת את פלטפורמת ה-4X4 שלה , הכוללת שתי תושבות מעבד על לוח אם אחד, אלא רק משנה לה את השם במעט. בעזרת שני מעבדי Phenom FX, ערכת שבבים מתאימה ואחד מכרטיסי המסך החדשים של AMD, תוכלו גם אתם להרכיב לעצמכם מערכת ביתית עם שמונה ליבות תחת פלטפורמת ה-FASN8 (יש לבטא – "fascinate"). אין ספק שמדובר במערכת לא חלשה כלל, בה תנסה AMD לרכב על הגל של "פלטפורמה שלמה מבית אחד". אנשי AMD הבטיחו לנו כי בתחילת החודש הבא, בתערוכת Computex בטאיוואן, יוכלו העיתונאים לראות ולסקר מערכות FASN8 עובדות ופועלות.
בחברה אמרו השבוע כי בעתיד היא לא מתכוונת להילחם במלחמת מספר הליבות, כאשר אם אינטל תחליט להוסיף עוד ועוד ליבות אשר כבר לא יועילו, AMD לא תשתף פעולה.