ביצועים – חלק שני
במקרה שלא ידעתם ש Splinter Cell מאפשר הרצת Timedemo כדי לבדוק את כרטיס המסך שלכם, כדאי שתעדכנו את המשחק לגרסה 1.2 ומעלה.
ה Timedemo בו נעשה כאן שימוש נוצר במיוחד ע"י האתר Beyond3D ותוכלו להוריד את הקובץ (יחד עם הוראות שימוש מפורטות) מכאן.
כפי שתקראו בקישור הנ"ל, זהו דמו הרבה יותר טוב לבדיקת כרטיס המסך מאשר הדמואים אשר מגיעים יחד עם הפאטצ\' מבית Ubi Soft עקב השימוש הרב ב Pixel Shaders והאזור הפתוח בו מעט חלקים מהפריים מוסתרים ע"י אובייקטים שונים (בדרך כלל, כאשר אובייקט אחד מוסתר כולו או בחלקו ע"י אובייקט אחר, הכרטיס אינו מעבד את האובייקט המוסתר [או את החלק המוסתר] כדי לחסוך ברוחב פס).
הדמו הספציפי הזה אינו מייצג את כל המשחק (למעשה, רוב רובו של המשחק הרבה יותר "סלחני" כלפי כרטיס המסך) והוא נועד רק כדי לבחון את ביצועיו של כרטיס מסך זה או אחר.
לצערי התוצאות הללו אינן מפתיעות כלל, כאשר ה 5600 מקרטע ב 14fps גם ב 1024×768 ויורד עד ל 9fps בלבד ב 1600×1200.
גם ה 5900 אינו מפגין ביצועים חסרי תקדים (אך עדיין מציג קצבי פריימים הגבוהים פי 2.5 ממה שה 5600 מצליח להשיג) עם 35fps בלבד ברזולוציה הנמוכה.
שוב יש לזכור כי המשחק עצמו ירוץ בצורה סבירה מאוד על ה GeforceFX 5600 (ועל אחת כמה וכמה על ה 5900) ואל לכם להסתמך על נתונים אלו בלבד בבואכם לשפוט את ביצועי הכרטיס במשחקים הקיימים כיום.
לעומת הבנצ\'מרקים הקודמים, דווקא ב Unreal Tournament 2003, משחק כבד למדי, ה 5600 מציג ביצועים סבירים, אך לא יותר מכך.
97fps ב Fly By ו 49fps ב Bot Match הם קצב מספק למדי בשביל המשחק הזה, דבר שמבטיח שלא תתקלו בלאגים מעצבנים כאשר אתם מכוונים Shock Rifle אל עבר האויב [בתנאי שתנאי הרשת אופטימליים].
גם כאן, הפער בין ה 5600 לבין ה 5900 גדול מאוד ב Fly By (ב Bot Match חלק ניכר מכח העיבוד של המעבד מוקדש ל AI ולא לעיבוד הגרפיקה, מה שמתבטא בפער קטן הרבה יותר בין הכרטיסים) ומגיע להפרשים של עשרות רבות של פריימים לשניה.