הישר מכנס IDF Fall 2006 של אינטל, המתקיים בארה"ב
לפני כחודשיים, בעת ההשקה הרשמית של מעבדי ה-Core 2 Duo ציין פול אוטליני, נשיא ומנכ"ל אינטל, כי קצב הייצור של מעבדים אלו יהיה המהיר ביותר בהיסטוריה של החברה, ויחצה את מיליון המעבדים תוך פחות מ-10 שבועות (כחודשיים וחצי). הוא המשיך והשווה את המספר למעבד הפנטיום המקורי שחלפה יותר משנה עד שחצה מספר זה, לפני 12 שנים. רוב רובה של העיתונות בתחום זה ציטטה את דבריו כמעין התחייבות שבעל פה.
עם פתיחת כנס המפתחים השנתי השני של אינטל, לאחר שחשף את מעבד ה-Core 2 Quad, חשף אוטליני פרט מעניין לא פחות. לדבריו, תוך פחות מ-60 ימים מאז ההשקה ב-27 ליולי, שיווקה אינטל יותר מ-5 מיליון מעבדי Core 2 Duo. בכך, לא רק שאינטל עמדה בהתחייבותו של מנכ"ל החברה, אלא אף שיפרה אותה כשהצליחה לשווק פי חמישה יותר מעבדים ממה שציין אוטליני ועשתה זאת בפרק זמן קצר יותר בכשבועיים.
אוטליני ציין גם כי החודש, בספטמבר, הייתה זו הפעם הראשונה בה אינטל שיווקה יותר מעבדי 65 נ"מ ממעבדי 90 נ"מ. המעבד הראשון המיוצר בליתוגרפית 65 נ"מ היה ה-Extreme Edition 955 אותו השיקה ממש ערב שנת 2005. את שאר המעבדים, כמו מעבדי ה-Core Duo לניידים, השיקה אינטל ימים ספורים לאחר מכן, במהלך תערוכת CES 2006.
השבוע, לדבריו של אוטליני, תשווק אינטל את המעבד ה-40 מיליון שלה אשר מבוסס על תהליך ייצור של 65 נ"מ, בעוד שאר התעשייה לא שיווקה ולו מעבד אחד שכזה:
מעבדים אלו כוללים גם את מעבדי ה-Xeon 5100 לשרתים שאינטל השיקה ביוני, כחודש לפני הגעת מעבדי ה-Core 2 Duo. שלושה חודשים לאחר אותה השקה מכרה אינטל מעל למיליון מעבדים ממשפחה זו וגם כאן מדובר בקצב הייצור המהיר ביותר של שבב לשרתים, בהיסטוריה של אינטל. למעשה, כמות המשלוחים של מעבדים אלו מהווה קרוב למחצית מכלל משלוחי המעבדים שלה לשרתי DP, ונתח השוק של מעבדים אלו בקטגוריה זו עומד על יותר ל-40%.