אינטל הודיעה על תאריך ההשקה הרשמי למעבדי ה-Penryn הראשונים, המיוצרים בליטוגרפיה של 45 ננומטר, ובמקביל הודיעה על הפסקת יצורם של הפנטיום D והפנטיום 4.
אינטל לא נשארת מאחור, ובמקביל להודעה של AMD מתכננת החברה להשיק את מעבדי ה-Penryn הראשונים ב-11 בנובמבר, אך בהתחלה יצאו רק המעבדים מסדרת הזיאון המיועדת לתחנות עבודה ושרתים. מעבדים אלה יהיו מרובעי ליבה וכמו כל סדרת ה- Core 2 Duo ידורגו בעזרת שתי האותיות E ו-X. האות E תציין צריכת חשמל של כ-80 וואט וה-X יציין השתייכות למעבדי האקסטרים בעלי צריכת חשמל של כ-120 וואט. כמו כן, אינטל מתכננת בעתיד להוציא שני מעבדים בעלי צריכת חשמל נמוכה יותר (שידורגו בעזרת האות L).
נכון לעכשיו אינטל תוציא כ-7 דגמים שונים אשר יהיו בעלי טווח תדרים רחב, החל מ-2 ג'יגה-הרץ למעבד הE5405- ועד ל-3.16 ג'יגה-הרץ במעבד X5460, היחיד ששייך לסדרת האקסטרים. כל המעבדים יהיו בעלי זיכרון מטמון של ל 12 מגה-בייט, ויכילו את סט הפקודות החדש SSE4 המיועד כולו לשיפור הביצועים ביישומי המולטימדיה השונים, הכוללים הצגת ועריכת וידיאו, גרפיקה, אודיו ועוד.
![]() |
מעבד זיאון |
מחירים של מעבדי הזיאון ינוע בין $209 לדגם הנמוך בסדרה (E5405) ויגיע עד לכ- $1,172 למעבד ה-X5460. פרטים לגבי השקתם של מעבדי ה- Penrynלשוק הביתי, הכולל בתוכו את המחשבים השולחנים והניידים, עדיין לא נחשף, אך הוא לא צפוי להיות רחוק ממועד השקתם של מעבדי הזיאון.
בנוסף לפרסום זה, אינטל ציינה כי החל מה-5 לאוקטובר השנה, תתריע בפני היבואנים על כל הזמנה של מעבדי הפנטיום 4 והפנטיום D למיניהם, כאשר ב-7 לאותו החודש היא תפסיק לקבל הזמנות של מעבדים אלו. מהלך זה יאפשר לחברה לדחוף את המעבדים מסדרת ה-E2XXX המיועדים לשוק הנמוך.
אנו רואים צעד משמעותי וברור מצד אינטל, צעד המיועד לקדם את השוק ולהעביר אותו לשלב הבא, בו ארכיטקטורת ה-Core תהיה השולטת בשוק, כאשר מעבדי ה-Penryn שצפוים לצאת יהיו חוד החנית של החברה, וימשיכו בעצם את ארכיטקטורת ה-Core אך עם שיפורים קלים, ותהליכי יצור קטנים יותר.
סופו של עידן…אין יותר P4
אז רגע…. לא הבנתי O_O
ממש התבלבלתי עכשיו.
אם אני קונה לוח X38 או P35, אני אוכל להשיכם עליו את מעבדי הזיאון? או שאני יצטרך לחכות למעבדים אחרים?
הסוף של המעבד הטוב ביותר
זהו,פנטיום 4 הולך לעולמו,אחרי שנים רבים ששירת אותנו,לאחר שביצע מהפכה בשוק המחשוב והכניס מחשב לכל בית,נפרדים מהמעבד שעשה מהפכה בחיי המחשוב בעולם
יהי זכרו ברוך:)
סוף עידן הפנטיום, תחילת עידן הOC
45 ננומטר.. P:
חח מה אני מדבר, לי יש פריסקוט על לוח אינטל.
מה אתה מקשקש
איזה מהפכה? את מי בדיוק הוא שירת חוץ מ-AMD? מאיפה הבאת את הקישקוש בזה?
ל-2 ו-3
1. מעבדי ה-XEON מיועדים לשרתים/תחנות עבודה, סדרת ה-CORE 2 מיועדת למשתמש הביתי. לא תוכל לשים מעבדי "Xeon" על לוחות אם עם צ'יפסט P35 או X38.
2. חחח…
המלך הקודם מת, יחי המלך החדש
ל-7
למי אתה מתכוון ב"המלך הקודם מת"? CORE2DUO הנוכחי עדיין לא מת… אלא אם כן אתה מתכוון ל-P4/PD 😉
ל 7
אינטל אף פעם לא היו המלך.
כי מבחינת הביצועים אין עליהם אבל המחיר בשמיים.
במחיר של Q6600 אני מרכיב AMD עם 2 מעבדים (בקיצור 4X4) שקורע את אינטל.
חברה על הדף זה יפה פרקטית זה לא משתלם לקנות אינטל.
שלא לדבר על זה שרוב המכירות היום זה AMD (במחשבים זולים, וזולים זה משקונים לרוב ורוב המזתמשים)
מילה מהחתול – תרגעו, לא יהיה לכם את זה !
המעבדים המדוברים פה מחליפים את הזיונים הישנים(XEON) . . . למישהו מכם בכלל יש מעבד כזה כרגע (חוץ מאלה שפוגשים אותו בעבודה למשל כמוני).
תשבו ותרגעו עד שתגיע ההכרזה על הגרסה הביתית של החיות האלה.
ל-9, אולי בימי האתלון זה היה נכון
עכשיו אין לי ספק שאינטל חולשים על שוק המעבדים למחשבים האישיים