איך זה קשור ללדים?
בשלב זה, שאלה כגון "איך כל זה קשור ללדים" עלולה לעלות ותהיה מוצדקת לחלוטין. ההקשר הוא פשוט מאוד – למעשה לד איננה מילה "עברית" אלא לועזית – LED = Light Emitting Diode או כפי שהלד מתכנה בעברית תקנית – דפו"ר = דיודה פולטת אור. רואים אתם למעשה כי הלד הוא בסה"כ דיודה שנבנתה כך שתפלוט אור, אז איפה נכנס כאן הקטע של האור?פשוט מאוד – כאשר אלקטרונים וחורים משלימים אחד את השני נוצר מחדש איזון ויצירת איזון תמיד מלווה בפליטת אנרגיה, אותה אנרגיה שהייתה דרושה על מנת "להחזיק" באופן יציב מצב לא מאוזן. אנרגיה זו נפלטת תמיד כפוטונים, הלא הם החלקיקים המרכיבים את האור.הפוטונים הם חלקיקים בעלי אנרגיית תנע אך חסרי מסה (עד כמה שהמדע המודרני מסוגל להבין), מדוע אם כך, אתם וודאי שואלים, לא נפלט תמיד אור מכל דיודה וטרנזיסטור או מוליך למחצה אחר? התשובה היא שאור תמיד נפלט, אך לאו דווקא בספקטרום או בעוצמה הנראית לעין או לחילופין אריזת המוליך למחצה אטומה.כיצד ניתן לשלוט על האור הנפלט מבחינת עוצמה ותדר? ע"י שינוי חומר הבסיס והמרחק אותו צריכים החלקיקים לעבור בעת התחברותם למצב מאוזן, ובלד הכל מכוון כך שיפלט אור בתחום הנראה.
![]() |
את הלד הראשון העובד עפ"י עיקרון זה, הביא לנו בחור בשם ניק הולוניאק, שהביא לנו עוד המון המצאות בהן אנו משתמשים מדי יום – כגון אורות שניתן לעמעמם ומעגל מתאים ועוד…
![]() |
את העיצוב של הולוניאק שיפר בחור יפני בשם שוג\'י נוקומורה, שניסה כמה חומרים שונים ודרגות זיהום שונות, כמו גם כמה עיצובים וחומרים שונים לקפסולת הלד, עד שקיבל את הלדים להם אנו היום קוראים אולטרה ברייט.
![]() |
עכשיו כאשר יש בידינו המידע הדרוש להבנת פעולתו של הלד ומבנהו ניתן לגשת לחלק השני בהסבר.
אחלה של מדריך!
באמת יפה ומפורט …ממש עושה חשק..
מהעמוד ה-4 או 5 התמונות לא עובדות!!