לסיכום
לאחר השלמת כל המבחנים, הגיעה הזמן להוריד את חלוקי המעבדה ולהגיע לשורה התחתונה. המערכת שבנינו, בעלת ששת הליבות, והמבוססת על הפלטפורמה החדשה FX890 לא משאירה מקום לספק בכל הנוגע ליעילות וביצועים.
תחילה נדבר על לוח האם ASUS Crosshair IV Formula . ייתכן שלא כל הפונקציות של הלוח ינוצלו ואף חלקן ימצאו כגימיקים מיותרים. יחד עם זאת, קלות התפעול של הלוח פותחת את הדלתות בפני כל המשתמשים. אם אתם אוהבים להשתמש ב-BIOS, תמצאו כאן את אחד לוחות האם הסלחניים למשתמש בכל הנוגע להמהרה. במידה ואתם לא מסוגלים להרים את ידכם מהעכבר, מכלול התוכנות של ASUS יאפשרו לתפעל כמעט כל הגדרה חיונית בקליק אחד. ואם אתם לא מוכנים לכלוא את המערכת במארז המחשב, מגוון הלחצנים המובנים על הלוח יתנו לכם פתרון מעולה ושימושי. אומנם מדובר על מוצר שירוקן את הארנק שלכם ביחס ללוחות אחרים, אך מכלול הפיצ'רים שתקבלו בתמורה, בנוסף לעיצוב מרהיב ואיכות רכיבים גבוהה, ישאירו לכם טעם טוב לאורך זמן.
ועכשיו לדובדבן שבקצפת, המעבד Phenom II X6 1090T. למרות הרצון להתמקד בביצועים המרשימים, עולה הצורך להשוואה הולמת בין ה-Hexa-Core של AMD לבין המתחרה של אינטל. אם נפרוס על השולחן השוואת ביצועים בין Phenom II X6 1090T לבין הששת הליבות המוזכר של אינטל, ה-Core i7 980X, מחכה לנו אכזבה כואבת ונאלץ לוותר על גביע הניצחון לטובת אינטל.
יחד עם זאת, המבט על התמונה הכוללת מכניס לשיקול את גורם התקציב ועושה את שלו במבחן התוצאה. במחיר של i7 980X נוכל להרשות לעצמנו מעבד1090T, להוסיף לו את הלוח הנבחן היום (Crosshair IV של ASUS), ולתבל במערכת קירור טובה. כל זה ישאיר לנו עדיין תקציב לרכישת כרטיס מסך מהטובים כיום בשוק ואפילו ישארו כמה גרושים לארוחת פלאפל. תחושת הבטן שלנו אומרת כי מערכת כזאת תיתן מענה גם לצרכים המעודנים ביותר של רוב המשתמשים. אך למי שלא מוכן להתפשר על שום דבר פרט לפסגה, לא נוכל להמליץ על Phenom II X6 1090T.
סקירה מוזרה
למה לא השוותם את שני המעבדים עם אותו כרטיס מסך?
זה ברור שהמעבד הזה גרוע למשחקים בגלל שאפילו I5 750 שזול ממנו ב600 שקל חזק ממנו במשחקים וכו'…
אני לא מבין מה ההגיון בלקנות את המעבד הזה הוא סתם יקר ובמחיר הזה יש I7 עם X58 שגם חזקים יותר וגם תומים SLI/CF מלא.
או קיי, יש מקום לשיפור
מבחינת ה – AMD , הכוונה.
כמערכת מחשב שלמה, אפשר לשקול ות המעבד הזה, מי שרוצה את הטופ – יודע לאן לפנות.
ואם כבר ביקורת – אולי סוף סוף ראונד של
קוואדרו מול GTX ביישומי גרפיקה ?
וואללה, הגיע הזמן !
איך משווים GTX480 ל5770?
לא ברור לי למה לא השוותם את ה480GTX לHD5970 תבנו מערכת של AMD גם מהמוצרים הכי טובים שלה ולא רק אינטל מהמוצרים הכי טובים שלה סקירה עם הטעייה ברורה לטובת אינטל
סקירה מוזרה אכן
מה יש להשוות מוצר שעולה 1500 שח למוצר שעולה 5000 שח ולסיים את הביקורת עם השורה התחתונה "אך למי שלא מוכן להתפשר על שום דבר פרט לפסגה, לא נוכל להמליץ על Phenom II X6 1090T."
ואכן למשחקים יש לאינטל מעבדים זולים יותר ומהירים יותר
היה צורך לסקור את המעבד רק בתוכנות שדורשות ריבוי ליבות ובתור אוהד אינטל כי מה לעשות זה יותר קרוב אלינו בודאי שהייתי די ממליץ על האיי אם די כי אין מה להשוות מבחינת מחיר
ודרך אגב מדוע באמת לא לקחתם לבדיקה כרטיס מסך חזק יותר מה 5770 ובמערכת של אינטל שמתם את אחד החזקים ביותר האם זה לא השפיע על המעבד במשחקים ולא נתן לו להפתח עד הסוף
ל-3
אתה בכלל שמת לב מה אמרת? ש- GTX 480 הוא חלק ממערכת של intel.
זה לא משנה לאינטל להשתמש גם ב- ATI, NVIDIA לא שלה…
אחרי מחיר/תועלת, עדיין עדיף אינטל
באותו מחיר ניתן לקנות core i7 860, ואולי בתוספת קטנה את ה core i 7 940. ועדיין הביצועים יהיו עדיפים באינטל, כולל גם בישומים מקצועיים המשתמשים מעל ל 4 ליבות.
למסקנה הזו הגעתי ממבחנים שעשו בהמון אתרים. תבדקו בעצמכם.
אין שום טעם לקנות את המעבד הזה. אינטל במחיר זהה עדיף ב 95% מהמקרים. (וזה לפני שמביאים בחשבון את יכולות ה OC העדיפות של אינטל)
with such a price different i would go phenom
with such a price different i would go phenom
היכן הראש שלכם??
היום מעבד אינטל בעל 4 ליבות מתחיל במחיר 1300 שח.
מעבד AMD מתחיל במחיר 750 שח.
אם תקחו את מעבד 6 ליבות AMD – AMD Phenom II X6 1055T Socket AM3 תגיעו עד ל1150 שח גם כן, ואז ההשוואה בהחלט פסיקה חדה לטובת AMD.
עלות מול ביצועים, AMD משאירה לINTEL אבק, לא ברור לי בכלל איך אתם עושים את ההשוואות האלה.
9 עמודי השוואה ותוצאות הזויות.
עוד ביקורת תלושה וגרועה
HWZONE, בתור קורא שלכם שנים רבות – פישלתם שוב.
הביקורת הזו פשוט גרועה. אין שום מקום להשוואה "ראש בראש" בין מוצר שעולה 1500 שקל למוצר שעולה 5500. זו בדיחה. יש להשוואת את המעבד למעבד או מס' מעבדים שמקבילים לו במחיר. את המעבד שעולה פי 3.5 אפשר לשים כרפרנס כלשהו, אם רוצים. כמו כן – למה אין בסקירה גם מעבדי 4 ליבות, בשביל השוואה? לא תמיד 6 ליבות מהוות יתרון, ועל סקירה טובה להצביע על המצבים האלו.
כל הכבוד ל AMD
שיימשיכו ככה אחלה מעבדים טובים אמינים וזולים
מעניין מאוד…
שלושת המשחקים ששומשו כמבחן פה וכן חלק מהתוכנות, משתמשים בעלוקה הכושלת Phsyx, שלאחרונה המסמרים האחרונים בארון המתים המחולל שלה נדפקו עם הליגויים על קוד המסורבל וה"מלכודות" הנלוזות של Nvidia.
אז אל תתפלאו למה הPhenom לא הצליח בביצועים שלו….
התאכזבתי הפעם HWzone….המ קרה לכם?!?
SP 1MB 3.4sec ?!