בתוך הקנקן
לוח האם Crosshair IV Formula של ASUS מציע את התמיכה המלאה במעבדים הקיימים לתושבת AM3 וכן למעבדים מהסדרה החדשה Phenom II X6.
בפאנל האחורי של הלוח יש מספיק מקום לחבר כמעט כל העולה על רוחו של המשתמש. החיבורים כוללים 6 חיבורי USB 2 המסומנים בצבע שחור, 2 חיבורי USB 3 המסומנים בכחול, חיבור רשת גיגה-ביט (לא ברור למה רק אחד) , לחצן ה-Clear CMOS לאיפוס הגדרות הביוס המסייע בהפעלה ללא פתיחת המארז, יציאה אופטית להעברה דיגיטלית של הסאונד, חיבור FireWire 800, חיבור eSATA, חיבורי כרטיס קול, וחיבור ROG Connect USB עם לחצן ההפעלה לשליטה על פונקצית iROG. חיבור ה-ROG Connect בחלק מהלוחות החדשים של ROG מאפשר למשתמש לשלוט על הגדרות הביוס בעזרת מחשב אחר שמחובר ישירות לחיבור ה-USB של ROG Connect. שיטה זאת מסייעת לשליטה נוחה ומאפשרת בקרה קפדנית יותר על הגדרות הרצת מערכת בזמן אמת ללא שימוש במשאבי המערכת עצמה. ניתן לנצל את חיבור ה-USB של ROG Connect כחיבור USB רגיל.
אחד היתרונות הנוספים של הלוח הוא כמות נתיבי המידע של PCIe. מתוך 42 נתיבים, 32 משרתים בצורה מכוונת את 4 חריצי הרחבה PCI Express לשימוש בכרטיסים הגרפים, ו-10 נוספים מיועדים להתקני קלט פלט נוספים על הלוח. בזכות כמות כה גבוהה של נתיבי מידע על הלוח, ניתן לנצל את ה-USB3 ללא גניבת רוחב הפס של חריצים אחרים, כמו חריצי ההרחבה PCI Express. מדובר על שיפור ניכר ביחס לדורות הקודמים של לוחות האם. מעבר ל-4 חריצים PCI Express x16 המוזכרים, נמצאים לצידם גם 2 חריצים PCI נוספים. לוח Crosshair IV Formula מאפשר לחבור בו זמנית עד 4 כרטיסי מסך בעלי ליבה בודדת. חלוקת רוחב הפס של החריצים תתנהל בהתאם לכמות הכרטיסים המותקנים. החריץ הראשון והשלישי יפעלו ברוחב פס x16 בתנאי ומותקן כרטיס אחד או זוג כרטיסים. במידה ויותקן במערכת כרטיס גרפי שלישי, יפעלו חריצים שני ושלישי ברוחב פס של x8. למי שיוכל להרשות לעצמו שימוש ב-4 כרטיסי מסך בו זמנית יאלץ להסתפק ברוחב פס x8 בכל החריצים. אף על פי שמדובר בפגיעה בכמות המידע המעוברת, אפשרויות ניצול של רוחב הפס בלוח זה גבוהות ביחס לדורות הקודמים. יחד עם זאת, הפחתת רוחב הפס לא מהווה חיסרון משמעותי בחיבור ה-CrossFire. להשוואה, לוחות בסיסיים מסדרה X58 הם בעלי 36 נתיבי מידע, ולוחות מסדרת P55 של אינטל מחזיקים על הסיפון רק 24 נתיבים.
בצד השני של הלוח, בסמוך לגוף הקירור השחור, נמצא שקע לחיבור כבל 8 פינים למתח המעבד. לצידו ניתן לראות את קבלי ה-ESR האיכותיים בעלי אחוז ניצול אנרגיה גבוה במיוחד, שמהווים בסיס לשמירת היציבות באוברקלוקינג וכן מסייעים לשרידות המערכת כולה לאורך זמן. בהמשך לתושבת המעבד נמצאים חריצי הזיכרון מסוג DDR3, ו-4 חריצים אלו מאפשרים התקנה כוללת של 16 גיגה-בייט זיכרון RAM למערכת.
בקצה הלוח רואים את הפינים של ASUS Probe It. פינים אלו מאפשרים לבצע מדידה ידנית של מתחים שונים שרצים על הלוח – במיוחד לספקנים שבינינו שלא מסתפקים במדידה של ה-BIOS. מצד שמאל ממוקמים גם לדים הנותנים לנו אינדיקציה לגבי הרכיבים שונים בלוח.
שמאלה עוד יותר התמקמו 6 חיבורי SATA 6Gb/s, וחיבור SATA 3Gb/s נוסף. כדאי להוסיף כי מערך חיבורי ה-SATA כולל גם את היציאה האחורית, כך שנוכל לחבר סך הכול 8 רכיבי אחסון.
בכדי לסכם את מערך הפיצ'רים נוסיף כי נעשתה כאן עבודה הראויה לשבח. כל חיבורי המאווררים בנויים מ-4 פינים, כך שיהיה ניתן לשלוט במהירות של כל אחד ואחד מהם בעזרת התוכנה המיוחדת ASUS Fan Xpert. לחצנים נוספים על הלוח מאפשרים שלל פעולות, החל מכיבוי, הדלקה ואתחול ועד לשחרור של הליבות הנעולות, אם ישנן כאלו על המעבדים, על ידי הלחצן "Core Unlocker", וגם המהרה אוטומטית בלחיצת כפתור "Turbo Key II".
כפתור נוסף שכדאי להזכיר הוא "Go Button", ובעזרת הכפתור ניתן למעשה לבצע שתי פעולות. אחת מהן נקראת על ידי החברה "MemOK" שמסייעת למנוע קפיאה של המערכת בשלבי העליה במקרה ותזמוני הזיכרונות לא עובדים. במידה ונתקלתם בסירוב הלוח לעלות, ניתן ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור זה והתזמונים יתוקנו באופן אוטומטי בכדי שהלוח יעלה. הפונקציה השנייה מאפשרת כניסה למערך ההגדרות המיוחד של ה-BIOS שנקרא "Go Button File". על מנת להגיע לקובץ הגדרות זה, לוחצים על כפתור ה-"Go Button" פעם אחת לאחר שהלוח עבר את שלב ה-POST של העלייה.
לאחר שפירטנו על כל התכונות הבולטות של הצמד הנבחן, הגיע זמן לעבור לביצועים והמבחנים.
סקירה מוזרה
למה לא השוותם את שני המעבדים עם אותו כרטיס מסך?
זה ברור שהמעבד הזה גרוע למשחקים בגלל שאפילו I5 750 שזול ממנו ב600 שקל חזק ממנו במשחקים וכו'…
אני לא מבין מה ההגיון בלקנות את המעבד הזה הוא סתם יקר ובמחיר הזה יש I7 עם X58 שגם חזקים יותר וגם תומים SLI/CF מלא.
או קיי, יש מקום לשיפור
מבחינת ה – AMD , הכוונה.
כמערכת מחשב שלמה, אפשר לשקול ות המעבד הזה, מי שרוצה את הטופ – יודע לאן לפנות.
ואם כבר ביקורת – אולי סוף סוף ראונד של
קוואדרו מול GTX ביישומי גרפיקה ?
וואללה, הגיע הזמן !
איך משווים GTX480 ל5770?
לא ברור לי למה לא השוותם את ה480GTX לHD5970 תבנו מערכת של AMD גם מהמוצרים הכי טובים שלה ולא רק אינטל מהמוצרים הכי טובים שלה סקירה עם הטעייה ברורה לטובת אינטל
סקירה מוזרה אכן
מה יש להשוות מוצר שעולה 1500 שח למוצר שעולה 5000 שח ולסיים את הביקורת עם השורה התחתונה "אך למי שלא מוכן להתפשר על שום דבר פרט לפסגה, לא נוכל להמליץ על Phenom II X6 1090T."
ואכן למשחקים יש לאינטל מעבדים זולים יותר ומהירים יותר
היה צורך לסקור את המעבד רק בתוכנות שדורשות ריבוי ליבות ובתור אוהד אינטל כי מה לעשות זה יותר קרוב אלינו בודאי שהייתי די ממליץ על האיי אם די כי אין מה להשוות מבחינת מחיר
ודרך אגב מדוע באמת לא לקחתם לבדיקה כרטיס מסך חזק יותר מה 5770 ובמערכת של אינטל שמתם את אחד החזקים ביותר האם זה לא השפיע על המעבד במשחקים ולא נתן לו להפתח עד הסוף
ל-3
אתה בכלל שמת לב מה אמרת? ש- GTX 480 הוא חלק ממערכת של intel.
זה לא משנה לאינטל להשתמש גם ב- ATI, NVIDIA לא שלה…
אחרי מחיר/תועלת, עדיין עדיף אינטל
באותו מחיר ניתן לקנות core i7 860, ואולי בתוספת קטנה את ה core i 7 940. ועדיין הביצועים יהיו עדיפים באינטל, כולל גם בישומים מקצועיים המשתמשים מעל ל 4 ליבות.
למסקנה הזו הגעתי ממבחנים שעשו בהמון אתרים. תבדקו בעצמכם.
אין שום טעם לקנות את המעבד הזה. אינטל במחיר זהה עדיף ב 95% מהמקרים. (וזה לפני שמביאים בחשבון את יכולות ה OC העדיפות של אינטל)
with such a price different i would go phenom
with such a price different i would go phenom
היכן הראש שלכם??
היום מעבד אינטל בעל 4 ליבות מתחיל במחיר 1300 שח.
מעבד AMD מתחיל במחיר 750 שח.
אם תקחו את מעבד 6 ליבות AMD – AMD Phenom II X6 1055T Socket AM3 תגיעו עד ל1150 שח גם כן, ואז ההשוואה בהחלט פסיקה חדה לטובת AMD.
עלות מול ביצועים, AMD משאירה לINTEL אבק, לא ברור לי בכלל איך אתם עושים את ההשוואות האלה.
9 עמודי השוואה ותוצאות הזויות.
עוד ביקורת תלושה וגרועה
HWZONE, בתור קורא שלכם שנים רבות – פישלתם שוב.
הביקורת הזו פשוט גרועה. אין שום מקום להשוואה "ראש בראש" בין מוצר שעולה 1500 שקל למוצר שעולה 5500. זו בדיחה. יש להשוואת את המעבד למעבד או מס' מעבדים שמקבילים לו במחיר. את המעבד שעולה פי 3.5 אפשר לשים כרפרנס כלשהו, אם רוצים. כמו כן – למה אין בסקירה גם מעבדי 4 ליבות, בשביל השוואה? לא תמיד 6 ליבות מהוות יתרון, ועל סקירה טובה להצביע על המצבים האלו.
כל הכבוד ל AMD
שיימשיכו ככה אחלה מעבדים טובים אמינים וזולים
מעניין מאוד…
שלושת המשחקים ששומשו כמבחן פה וכן חלק מהתוכנות, משתמשים בעלוקה הכושלת Phsyx, שלאחרונה המסמרים האחרונים בארון המתים המחולל שלה נדפקו עם הליגויים על קוד המסורבל וה"מלכודות" הנלוזות של Nvidia.
אז אל תתפלאו למה הPhenom לא הצליח בביצועים שלו….
התאכזבתי הפעם HWzone….המ קרה לכם?!?
SP 1MB 3.4sec ?!