תדר המעבד שלנו, ה-1090T, נע בין 3.2Ghz ל-3.6Ghz עם צריכת החשמל מרבית (TDP) בגבולות של 125 וואט. הספק המעבד ברמה כזאת מסמל כי גבולות המעבד לא נמתחו באופן מופרז. גבולות צריכת החשמל של מעבדים ביתיים בימינו נעים בין 140 ל-150 וואט. המתח הנדרש למעבד זה נע בין 1.125v לבין 1.40v המקסימאלי על פי היצרן.
אחד החידושים שמביאה איתה משפחת Thuban מסתתרת בתוספת של אות "T" המסמלת את טכנולוגית ה-Turbo Core. מכאן נובע הפער בתדר המוכרז של המעבד שכל-כך בולט לעין. טכנולוגיה זאת מאפשרת למעבד לשנות את התדר הפעיל בהתאם לעומסים בזמן אמת. למעשה כאשר המעבד מזהה ש-3 או יותר ליבות אינן מופעלות על ידי היישומים הרצים, תוגבר המהירות של הליבות הפועלות באותה עת תוך הנמכת התדר של הליבות שאינן פעילות. פעולות אלו מתרחשות בצורה שקופה למשתמש ועובדות נפלא למדי. חשוב לציין כי במהלך הפעלת מצב Turbo מעלה המעבד את המתח על הליבות על מנת לשמור על היציבות וכן שומר המעבד על גבולות ה-TDP בכדי שההספק המקסימלי לא יעלה על 125 וואט. פונקציה זאת אינה מחייבת וניתנת לכיבוי והפעלה על פי צרכי המשתמש.
למרות שטכנולוגית ה-Turbo Core פותחת בפני המשתמש את האופציה לממש את המהירויות הגבוהות יותר של ליבות המעבד בהתאם לעומס, לא נתעלם מהחסרונות. על מנת שיפעל מצב Turbo חובה על 3 ליבות לפחות להיות במצב idle, כאשר גם אין שליטה על מדרג הקפצת התדר. במילים אחרות, או שה-Turbo מופעל על המקסימום המוגדר כברירת מחדל או שהליבות פועלות על התדר הבסיסי.
בזכות החידושים שיישמה AMD בפיתוח המעבד החדש, נפתחו דרכים חדשות לנצל את משאבי המערכת, אך נכון להיום אין ל-AMD טכנולוגיה מתחרה כנגד טכנולוגית ה-Hyper-Threading של אינטל, אשר מדמה ליבה נוספת על כל ליבה במעבד. כך שמעבד בעל שש ליבות מאינטל יזוהה על ידי מערכת ההפעלה והתוכנות כמעבד בעל 12 ליבות.
פלטפורמה
יחד עם השקת המעבד החדש מוציאה חברת AMD ערכת שבבים חדשה בשם 890FX. ערכת שבבים זו הוצגה לראשונה באפריל 2010 כחלק המשלים לפלטפורמת ה-Leo, ומאז הספיקה לייצר לא מעט ציפיות בקרב חסידי AMD.
על מנת לבחון את היכולות של המעבד קיבלנו לרשותנו את לוח האם Crosshair IV Formula מבית ASUS. חברת ASUS, בעלת מוניטין של שנים רבות בשוק כיצרנית לוחות אם, דאגה לקחת בחשבון את הפידבקים של המשתמשים, ועל פי חוקי האבולוציה, ובהמשך להצלחתו של הלוח הקודם ASUS Formula III, מציגה את הדור הבא שמבטיח לא לאכזב, ואף מפתיע.
מיד לאחר פתיחת האריזה, מבט אחד על הלוח יוצר תחושה שמדובר במוצר איכותי ומרשים ברמת ההשקעה וירידה לפרטים הקטנים. שימוש בצבעים שחור ואדום יחד עם צינורות חום שמחברים בין גופי קירור פסיביים ומעוצבים במיוחד גורמים למראה עוצר נשימה. כמובן שלא כולם יאהבו את המראה הנוצץ, אך אין ספק שאיש לא יוכל להישאר אדיש ליצירת מופת שכזאת.
לוח Crosshair IV Formula מהווה חלק מסדרת ה-ROG (ר"ת Republic of Gamers) ומבוסס על הגשר הצפוני 890FX והגשר הדרומי SB850. לוחות ROG פונים לגיימרים ואוברקלוקרים ששואפים לביצועים ויציבות ללא פשרות. כמו כן, לוחות אלו מיוצרים תוך שימוש ברכיבים האיכותיים ביותר על מנת לספק את הכלים לניצול הפוטנציאל הגבוה של המערכת, ולהבטיח עבודה יציבה במיוחד.
סקירה מוזרה
למה לא השוותם את שני המעבדים עם אותו כרטיס מסך?
זה ברור שהמעבד הזה גרוע למשחקים בגלל שאפילו I5 750 שזול ממנו ב600 שקל חזק ממנו במשחקים וכו'…
אני לא מבין מה ההגיון בלקנות את המעבד הזה הוא סתם יקר ובמחיר הזה יש I7 עם X58 שגם חזקים יותר וגם תומים SLI/CF מלא.
או קיי, יש מקום לשיפור
מבחינת ה – AMD , הכוונה.
כמערכת מחשב שלמה, אפשר לשקול ות המעבד הזה, מי שרוצה את הטופ – יודע לאן לפנות.
ואם כבר ביקורת – אולי סוף סוף ראונד של
קוואדרו מול GTX ביישומי גרפיקה ?
וואללה, הגיע הזמן !
איך משווים GTX480 ל5770?
לא ברור לי למה לא השוותם את ה480GTX לHD5970 תבנו מערכת של AMD גם מהמוצרים הכי טובים שלה ולא רק אינטל מהמוצרים הכי טובים שלה סקירה עם הטעייה ברורה לטובת אינטל
סקירה מוזרה אכן
מה יש להשוות מוצר שעולה 1500 שח למוצר שעולה 5000 שח ולסיים את הביקורת עם השורה התחתונה "אך למי שלא מוכן להתפשר על שום דבר פרט לפסגה, לא נוכל להמליץ על Phenom II X6 1090T."
ואכן למשחקים יש לאינטל מעבדים זולים יותר ומהירים יותר
היה צורך לסקור את המעבד רק בתוכנות שדורשות ריבוי ליבות ובתור אוהד אינטל כי מה לעשות זה יותר קרוב אלינו בודאי שהייתי די ממליץ על האיי אם די כי אין מה להשוות מבחינת מחיר
ודרך אגב מדוע באמת לא לקחתם לבדיקה כרטיס מסך חזק יותר מה 5770 ובמערכת של אינטל שמתם את אחד החזקים ביותר האם זה לא השפיע על המעבד במשחקים ולא נתן לו להפתח עד הסוף
ל-3
אתה בכלל שמת לב מה אמרת? ש- GTX 480 הוא חלק ממערכת של intel.
זה לא משנה לאינטל להשתמש גם ב- ATI, NVIDIA לא שלה…
אחרי מחיר/תועלת, עדיין עדיף אינטל
באותו מחיר ניתן לקנות core i7 860, ואולי בתוספת קטנה את ה core i 7 940. ועדיין הביצועים יהיו עדיפים באינטל, כולל גם בישומים מקצועיים המשתמשים מעל ל 4 ליבות.
למסקנה הזו הגעתי ממבחנים שעשו בהמון אתרים. תבדקו בעצמכם.
אין שום טעם לקנות את המעבד הזה. אינטל במחיר זהה עדיף ב 95% מהמקרים. (וזה לפני שמביאים בחשבון את יכולות ה OC העדיפות של אינטל)
with such a price different i would go phenom
with such a price different i would go phenom
היכן הראש שלכם??
היום מעבד אינטל בעל 4 ליבות מתחיל במחיר 1300 שח.
מעבד AMD מתחיל במחיר 750 שח.
אם תקחו את מעבד 6 ליבות AMD – AMD Phenom II X6 1055T Socket AM3 תגיעו עד ל1150 שח גם כן, ואז ההשוואה בהחלט פסיקה חדה לטובת AMD.
עלות מול ביצועים, AMD משאירה לINTEL אבק, לא ברור לי בכלל איך אתם עושים את ההשוואות האלה.
9 עמודי השוואה ותוצאות הזויות.
עוד ביקורת תלושה וגרועה
HWZONE, בתור קורא שלכם שנים רבות – פישלתם שוב.
הביקורת הזו פשוט גרועה. אין שום מקום להשוואה "ראש בראש" בין מוצר שעולה 1500 שקל למוצר שעולה 5500. זו בדיחה. יש להשוואת את המעבד למעבד או מס' מעבדים שמקבילים לו במחיר. את המעבד שעולה פי 3.5 אפשר לשים כרפרנס כלשהו, אם רוצים. כמו כן – למה אין בסקירה גם מעבדי 4 ליבות, בשביל השוואה? לא תמיד 6 ליבות מהוות יתרון, ועל סקירה טובה להצביע על המצבים האלו.
כל הכבוד ל AMD
שיימשיכו ככה אחלה מעבדים טובים אמינים וזולים
מעניין מאוד…
שלושת המשחקים ששומשו כמבחן פה וכן חלק מהתוכנות, משתמשים בעלוקה הכושלת Phsyx, שלאחרונה המסמרים האחרונים בארון המתים המחולל שלה נדפקו עם הליגויים על קוד המסורבל וה"מלכודות" הנלוזות של Nvidia.
אז אל תתפלאו למה הPhenom לא הצליח בביצועים שלו….
התאכזבתי הפעם HWzone….המ קרה לכם?!?
SP 1MB 3.4sec ?!