באירוע אשר ערכה Top Audio השבוע, הכריזה החברה על השקתם של שני מוצרים חדשים לשוק הישראלי, ואף הדגימה את השימוש בשניהם, כל אחד נפרד, ושניהם יחד כחלק ממערכת אחת שלמה.
המוצר הראשון אשר מושק בישראל הוא השלט החכם החדש בסדרת ה-Pronto של Philips. השלט החדש, הנקרא TSU 9600 הוא המתקדם ביותר מבין השלטים החכמים של החברה, ומציג מספר שיפורים מול הדור הקודם אשר הושק לפני כשנתיים. הנתונים היבשים הם תמיכה בתקשורת Wi-Fi, IR ו-RF, מסך מגע שטוח בגודל 3.7 אינץ' התומך ב-65,000 צבעים וזיכרון פנימי של 65MB לתמיכה בשדרוגים עתידיים. אחד היתרונות הגדולים של השלט החדש על פני קודמיו הוא התמיכה המובנית שלו בעיברית מלאה, צעד מבורך לטובתנו, אשר יחסוך הרבה כאבי ראש, ויקל על העבודה עם השלט.
ה-TSU 9600 מגיע עם תוכנה משלו העונה לשם ProntoEdit, אשר תאפשר התאמה מלאה של השלט לצורכי המשתמש. בתוך התוכנה כלולות האפשרויות לבחירת icon מותאם לכל שימוש, כפתורים, רקעים ועוד. מחיר השלט בארץ עומד על כ-8000 שקלים, והוא זמין כבר עכשיו. Philips כבר הודיעה, כך אמר ל-HWzone יוסי גולד, סמנכ"ל Top Audio, על עדכוני תוכנה הצפויים בשנה הקרובה. העדכון הראשון שצפוי לצאת בחודש מאי בשנה הקרובה, יכלול תמיכה ב-Vista ובמצלמות IP, אשר ניתן יהיה לצפות בשידור שלהן ישירות מהשלט. כמו כן, באוקטובר הבא, צפויה הכרזה על מוצרים נוספים בסדרת השלטים החכמים של Philips, אשר יבוססו על ה-TSU 9600, וימוצבו הן מעליו והן מתחתיו.
כמוצרי הרחבה לשלט זה, הוצגו גם שני מכשירים נוספים. ה-RFX 9400 הוא נקודת גישה אלחוטית בתקן Wi-FI אשר הותאם לצורכי השלט בכדי למנוע איבוד של מידע בשליחתו ברשת זו. ה-9400 יאפשר גישה לרשתות חוטיות ול-IR דרכו עם שליטה מלאה דרך השלט, ויכול להוות פיתרון מעולה לאלו אשר המכשירים שלהם נמצאים במקום סגור שאינו נגיש לחיבור IR. מכשיר הרחבה נוסף הוא ה-RFX 9600 אשר כולל גם חיבורי RS232 (חיבור מחשב טורי) וחיבורים "יבשים" לשליטה על מכשירים נוספים כמו מזגנים ותריסים. מחירי יחידות ההרחבה יעמדו על 1920 שקלים ו-3800 שקלים בהתאמה. עם ההכרזה על השלט החדש, ישנה גם ירידת מחירים בדגמים הקודמים של שלטי ה-Pronto.
המוצר השני אותו השיקה Top Audio השבוע, הוא ה-Fireball SE160i של חברת ESCIENT. המכשיר הזה הינו מין מערכת לניהול מוסיקה, אשר מתחברת כתוסף למערכת הקולנוע הביתי. ה-Fireball מכיל כונן קשיח בגודל של כ-160GB בממשק IDE, המעתיק כל דיסק שהמשתמש טוען דרכו בפורמט FLAC, MP3 או WMA, ע"פ איכות שאף היא נקבעת מראש (עד 320Kbps ב-MP3).
ה-Fireball כולל כניסת Ethernet לטובת חיבור לאינטרנט, המאפשר גם הורדת שמות השירים ותמונות הדיסקים שנטענו כבר למערכת באמצעות CDDB, וגם האזנה לתחנות רדיו מבוססות אינטרנט. חיבור הרשת הופך בעצם את ה-Fireball לקליינט ברשת לכל דבר, ומאפשר מעבר לשיתוף הקבצים הנמצאים עליו בין כל המחשבים המחוברים לרשת, גם לשלוט בו ע"י ממשק WEB (כלומר, ללא צורך בהתקנת תוכנה).
תצוגת המכשיר מתבצעת כמובן ע"ג הטלוויזיה (או כמובן דרך ה-Pronto הנאמן שלכם) והיא מאוד ידידותית ואינטואיטיבית למשתמש. כמו כן, קצב המעבר בין שירים ואף דיסקים באמצעות המכשיר הוא מהיר במיוחד, ולוקח זמן לא מורגש, דבר שבהחלט מעצים את חווית השימוש ממכשיר זה.
פונקציה שימושית נוספת במכשיר, הינה צורב CD-RW (שנתוניו לא פורסמו לנו), אשר מאפשר גיבוי של השירים ישירות מהמכשיר.
ל-Fireball חיבור דיגיטאלי אופטי, חיבורי Video Out (מהסוגים Composite, S-Video ו-Component), חיבור IR-IN, חיבור Ethernet וחיבור RS-232 להתממשקות עם פונקציות "בית חכם". כמו כן, אם מצאתם שהנפח של המכשיר לא מספיק לצרכיכם, וחשקה נפשכם במכשיר נוסף, אל דאגה. המכשיר הנוסף (וכל מכשיר נוסף מעבר לו) יודע לזהות את חבריו דרך הרשת, ולתפקד כמכשיר אחד בעל נפח כולל של סך כל המכשירים. כמו כן, פונקציה עתידית מעניינת של ה-Fireball היא התממשקות עם מכשיר iPod באמצעות תחנת עגינה.
כמה עולה קונפיגורציית בית חכם?
כמה עולה בית חכם?
יהיה יותר נכון לשאול…
מה היתרון שלו לעומת סיען רגיל ?
השלט(יש לי גרסה קודמת) אני לא מוצא שום יתרון של שלט שעולה 8000 שח ב סיעון מבוסס WINCE שנותן את כל הפיצרים ועוד .(שעולה שמינית ממנו )
גם זו לא השאלה הנכונה.
יותר נכון יהיה לשאול כמה עולה לקום מהכיסא ולסגור את החלונות בסלון ידנית, בלי מנוע בנוי לפי-הזמנה שהותקן במיוחד למטרה זאת, תוכנה לשליטה בכל הגאדג'טים האלחוטיים בבית, שצריך להתקין, לקנפג ולבדוק אחרי כל פירמוט, ושלט שעולה 8000 לקניה, והשד יודע כמה לתיקון, שלא נכנס בשום כיס, ושצריך לקחת לכל מקום, כי לקום עד לשלט זה לא הרבה יותר קל מלקום עד לחלון.
לגבי המחיר הגבוה
גם האינסטינקט הראשוני שלי היה שהמחירים הם אסטרונומיים. אבל מה שצריך להבין במוצרים מסוג זה, זה שקהל היעד הוא מעשירון העליון ומעלה, מוציא עשרות אלפי שקלים על מערכות קולונע ביתי, ולרוב לא ממש מתמצא טכנולוגית. אז הם רוצים את הדרך הכי פשוטה לשלוט על כל המכשירים שלהם בבת אחת, בלי להצטרך להתעסק עם מספר רב של שלטים. הם גם לרוב גרים בבתים די גדולים, עם הרבה מאוד שליטה על תאורה, ווילונות, תריסים וכו', אז למה לא כבר לשלב את הכל בשלט אחד?
לגבי זה שניתן למצוא שלטים שעושים אותו דבר במחיר נמוך, זה גם עניין ידוע. השלט הזה לא מחדש הרבה מבחינת פונקציונליות, אלא מבחינת לוק (מסך VGA, ממשק עברית מלא) ואולי מבחינת תאימות טכנולוגית למכשירים שונים. אם מחר הייתי זוכה ב-50 מיליון בלוטו, בטוח הייתי קונה אותו 🙂
שלט אוניברסלי
נשמע מגניב העתיד כבר כאן .. עם הזמן אנחנו מתפתחים …בעוד 10 שנים אני מתאר אותי עם השלט שולט על הכלב שלי הדלתות וכל דבר שיכול לנוע..
עם כל מה שכולל וכל התוספים המעניינים האם גם אז המחיר יהיה כזה גבוה?
בחו"ל (EBAY) אתם יכולים
לקנות שלט של פיליפס(PHILIPS PRONTO RC9800i), שיש לו כמעט את אותם תכונות,במחיר של 230-250 דולר, תוסיפו לזה משלוח ומיסים ולא תתקרבו אפילו ל 8000 ש"ח…ממש גנבה!!!