מדענים מחטיבת המחקר של מיקרוסופט ואוניברסיטת וושינגטון טוענים שפיתחו טכנולוגיית תצוגה חדשה אשר יעילה פי ארבע מטכנולוגיית "האור האחורי" אשר נפוצה במסכי ה-LCD מן הדור הנוכחי, ובנוסף, היא מסוגלת להציג צבע שחור מושלם.
החוקרים במיקרוסופט מאמינים שיש עדיין מקום לשיפור, והם מרגישים שהחדשנות בדבר הפיקסלים הטלסקופיים יכולה להוביל את הדרך לתצוגה בעלת הרבה יותר ניגודיות וצבעים הרבה יותר חיים ובהירים. לפי המדענים, קריסטל נוזלי מהסוג שמשמש במסכי LCD הנפוצים כיום, אינו יכול לחסום לחלוטין יציאת אור כאשר הוא במצב כבוי, וברוב המקרים אינו שמיש לחלוטין תחת תנאי תאורה גבוהים. "מסכי LCD מעבירים אך ורק 5 עד 10 אחוזים מן התאורה האחורית, עקב המקטב המצוי בהם החוסם יותר מ-50 אחוזים מהאור. בנוסף, כל פילטר צבע מעביר 30 אחוזים מכמות האור שנשארה, וישנם אף שכבות נוספות אשר מפחיתות את רמת האור העובר אף יותר" כך על פי החוקרים במיקרוסופט. לטענתם, פיקסלים טלסקופיים יוכלו לפתור את כל הבעיות הללו, כאשר טכנולוגיית התצוגה החדשה יכולה להיות מיוצרת באופן חסכוני ויעיל.
![]() |
המראות במצב מנוחה על מנת ליצור שחור מלא (A) לעומת מראות במצב של החזרת אור (B) |
הפיקסלים הטלסקופיים מוקפים בזוג של מראות נגדיות אשר יכולות לשמר את האור כלוא בגבולות הפיקסל, ובהעדר פליטת אור, נוצר צבע שחור מושלם. בעזרת שימוש במטען חשמלי, אחת המראות מסוגלת לשנות את צורתה ממראה מישורית למראה פרבולית, או מעוגלת. בצורה הזו, המראה מסוגלת להסיט את קרן האור למראה אחרת אשר שולחת את קרן האור לפיקסל עצמו, מה שהופך אותו למואר ונראה לכל מבחוץ. החוקרים טוענים שבעזרת טכנולוגיה זו ניתן להעביר 36 אחוזים מן האור המוקרן מאחורי הפיקסלים. מדובר בשיפור של 9 אחוזים בהשוואה לטכנולוגיות הקיימות כיום. לפי החוקרים, את המטען החשמלי שמשנה את צורת המראה ניתן להחיל בצורה מהירה ביותר, ולהשיג זמן תגובה של 1.5 מילי-שניות.
בהתחשב בעובדה שישנם כיום בסביבות ה-2 מיליון פיקסלים במסכי ה-HD המודרניים, ומסכים בעתיד יכילו 8 מיליון פיקסלים (HD מרובע( או אפילו 12 מיליון פיקסלים, התקנת מראות על כל פיקסל נשמע כמו רעיון מסובך ויקר להחריד. אך המדענים טוענים שמסך שכזה לא רק שיתמוך ברזולוציות גבוהות, אלא יוכל להיות מיוצר מחומרים יחסית זולים, והינו תואם לתהליך הייצור של מסכי הנוזל הקריסטלי (LCD).
Whatever …רק מתי תחליפו את ה-LCD ?!
אני עדיין עם CRT… נדרתי נדר, כל עוד הוא לא נשרף אני לא עושה "downgrade"
ל-1, אני יכול לעזור לך עם זה
רק תן לי גפרור, קצת דלק ופחית קולה..
ומתי יגיע לשוק ? עם בכלל ?
מה זה אומר לבן אדם הרגיל?
מי צריך את זה?
מתי בחנויות
הם לא הראשונים לגלות זאת
אם אני לא טועה חבהר קוראנית/יפנית שכרגע אני לא זוכר את שמה הגיע לטכנולוגיה הזאת לפני חצי שנה…
בעיית זוויות צפיה
על פי המתואר, יש להם בעית זווית צפיה חמורה, הרי יש הרבבה שיטות שהכניסו את הLCD לכיס הקטן בנושא קונטרסט, אבל נפלו בגדול בגלל זוייות צפיה, נזכיר כמה מהן, PLD, לייזרטיוי. נראה לי שהשיטה שלהם נופלת על בעיית זוית צפיה מרחבית.
ל-2: למה פחית קולה?
כי שריפת דברים גורמת לי להיות צמא 🙂
ל 1 גם אני ככה !!!
יש לי את המסך הישן והטוב כבר יותר מ 7 שנים ! והוא עדיין פועל כמו חדש. אם המסך הזה לא ישרף/ יתקלקל לי מצדי שישאר עוד 20 שנה !
יש את ה-OLED למה צריך את זה?
הטכנולוגיה של OLED עולה על הטכנולוגיה הזאת בעשרות מונים, לי יש מסך OLED של מקינטוש,וזה המסך הכי מדהים שראיתי מימיי.
ל -10 !!!
כי טכנולוגית ה OLED עדין לא מפותחת מספיק . החומר האורגני שמרכיב את המסך מתכלה מהר מידי.
גם אני עם CRT מתאפק לא לעשות DownGrade
אבל כמה זמן עד שיצא משהו נורמלי שנים !!
SED/OLED /SHORT TUBE CRT
שום דבר לא יוצא ,ממש הסיפור של המכונית החשמלית לא של אגסי.
לבן אדם רגיל זה אומר –
לך תשתין, תחזור, ותשחק סוליטייר