אז מה בדיוק יש לאינטל, AMD ואפילו אסוס להגיד בנוגע לדיווחים על כך שמעבדיה העתידיים של צ'יפזילה ימכרו כשהם מולחמים ישירות ללוח האם ולא ניתנים לשדרוג או החלפה?
שמועה מטרידה במיוחד מרחבי הרשת, שכבר הספיקה לעשות לה כנפיים וכבר זכתה לתגובות מגורמים שונים בתעשיה, מדברת על כך שאינטל מתכננת לשנות מקצה לקצה את הדרך בה מורכבים ומגיעים ללקוח מחשבים שולחניים אישיים. במקום שהלקוח יבחר לעצמו לוח אם ויחליט איזה מעבד הוא מעוניין לרכוש ולאכלס בו, יהיו המעבדים מולחמים ישירות ללוח האם (בדומה למה שקורה במחשבים ניידים ובטאבלטים), ולא ניתן יהיה לרכוש אותם בנפרד.
אם השמועה נכונה (אינטל מכחישה אותה בינתיים בחצי פה), זה אומר שלא ניתן יהיה גם לשדרג את המחשב האישי כפי שניתן לעשות היום: לדוגמה, לאחר עדכון גרסת ה-BIOS של לוח האם, ניתן לשדרג מערכת מחשב שלוח האם שלה מבוסס על ערכת השבבים P67 ממעבד מבוסס Sandy Bridge למעבד חדשני יותר, מבוסס Ivy Bridge. במידה וינטשו את תושבות המעבדים באינטל, מסלול שדרוג זה לא יהיה אפשרי.
תיכחד בעתיד הנראה לעין? |
במידה וזה אכן יקרה, ככל הנראה יהיה דור ה-Haswell (ארכיטקטורה חדשה, תהליך יצור של 22 ננו-מטר) הדור האחרון של מעבדים שיגיעו בהתאם למסורת ארוכת השנים בתושבות, ובמעבר לדור ה-Broadwell שיתקיים ב-2014 ישתנה השוק לחלוטין.
באינטל מכחישים
"אינטל תישאר מחויבת לשוק חובבי המחשבים, ותמשיך לשווק מעבדים שיגיעו בתושבות LGA בעתיד הנראה לעין ללקוחותינו ולשוק העשה-זאת-בעצמך. למרות זאת, אינטל לא יכולה להגיב בנוגע למפות דרכים הנוגעות למוצריה בטווח הרחוק בנקודת זמן זו, אבל תפיץ פרטים נוספים בנושא בערוצים המקובלים בהתאם לשיקול דעתה." אמר דניאל שניידר, דובר עבור אינטל.
דניאל שניידר – הוא מכחיש |
טוב לדעת שבינתיים ישמר הסטטוס-קוו בשוק המעבדים השולחניים, אך לא זכינו מאינטל להגדרה מדויקת של כמה זמן זה "העתיד נראה לעין". אם נכון לרגע זה משווקים מעבדים מולחמים אך ורק לשוק המחשבים הניידים ולמערכות מחשב בעלות צריכת הספק נמוכה או קומפקטיות, כנראה שב-2014 תנדוד השיטה גם למחשבים שולחניים למיינסטרים. מערכת מחשב שישארו ניתנות לשדרוג יהיו ככל הנראה מערכות מחשב לחובבי ביצועים, שחקני מחשב ואנשי מקצוע הזקוקים לביצועים גבוהים וכמובן – שרתים.
ב-AMD מנגחים
תושבת AM3+ – השורדת הנצחית של AMD |
בתגובה לשמועה שדלפה מאינטל, מיהרו ב-AMD להצהיר שתכניותיהם הפוכות. במייל ששלח דובר עבור החברה לאתר החדשות ZDNet, אמר הדובר את הדברים הבאים: "ל-AMD ישנה היסטוריה ארוכה של תמיכה בשוק העשה-זאת-בעצמך ושוק חובבי המחשבים באמצעות מעבדים ומעבדי APU שמגיעים בתושבות ומתאימים ללוחות אם שונים המיוצרים על ידי שותפינו השונים". גישה זו תישמר ככל הנראה גם ב-2014, עם השקת דור מעבדי ה-Kaveri של החברה.
באסוס אומרים שיהיה טוב
ASUS to the rescue! |
ג'ו הסייה (Joe Hsieh. אני באמת לא חושב שישנה דרך נורמלית לכתוב את שמו בעברית), סגן נשיא חטיבת לוחות האם באסוס (שהיא, להזכירכם, יצרן לוחות האם הגדול בעולם), חושב שתעשיית לוחות האם תמצא דרך לרצות גם את חובבי גישת העשה-זאת-בעצמך אפילו אם אינטל תתחיל למכור מעבדים מולחמים בלבד. לעומת זאת, הוא מציין כי גם הוא מאמין כי אינטל לא תעלים לגמרי את המעבדים הבנויים לתושבות.
ג'ו הסייה (משמאל) – מרגיע את הרוחות |
על פי דברי הבכיר באסוס, הוא סמוך ובטוח כי אינטל תמשיך להציע הן מעבדים מולחמים והן מעבדים המיועדים לתושבות מעבד גם אחרי 2014-2015, שכן אלו עדיין מהווים נתח מרווחי החברה וכנראה גם ימשיכו להוות בעתיד הרחוק.
אפילו במידה ואינטל תתחיל לשווק אך ורק מעבדים ניתנים להלחמה, בטוחים באסוס כי הן הם והן שאר יצרני לוחות האם עדיין יאפשרו לשדרג את רכיבי מערכת המחשב האחרים: זכרונות, כרטיסי מסך, כרטיסי קול, ואמצעי אחסון שונים.
ואנחנו לא מסכימים איתם
רוצה להשתדרג ממנו בעוד שני דורות? תתכונן לטלפונים זועמים ממנהל הבנק |
במידה ויצא צעד שכזה לפועל, נדע בוודאות מה יהיו ההשלכות שלו, אך כבר עכשיו העסק נראה לנו רע. כבר עכשיו נוקטת אינטל בגישה של "אתה חובב מחשבים מושבע? תשלם". ניתן לראות בעובדה כי המעבד המודרני הזול ביותר מבית אינטל שמאפשר המהרה משמעותית לליבות העיבוד שלו הוא ה-Core i5 3570K, שעולה מעל 1100 שקלים ועוד בגרסה שלא מכילה גוף קירור מקורי של אינטל. השלב הבא בגישה זו הוא כנראה כמה יהיה חובב מחשבים מוכן לשלם עבור האפשרות לשדרג בעתיד את מערכת המחשב.
צעד זה עשוי לסבך גם את יצרני לוחות האם, שכן אלו יאלצו להחליט אילו פסי ייצור הם מקדישים לאיזה לוחות אם שישולבו עם איזה מעבדים וכמות גדולה של שילובים אפשריים בין לוחות האם לבין המעבדים: כזו שתתאים לכלל לקוחות יצרן לוח האם. יותר מכך, במידה ולוח האם יחדל מלפעול במסגרת האחריות, יהיה על יצרן לוח האם להחליפו תוך התעלמות מהעובדה כי המעבד עדיין חי ובועט, בניגוד למצב היום בו במידה וישנו בנמצא לוח אם דומה, ניתן להחליפו במקום ולצמצם את הזמן בו מערכת המחשב מושבתת למינימום. נאלץ להמתין ולראות מה ילד יום.
גם אתם חושבים שצעד שכזה יגרום לתעשיה נזק? שתפו אותנו בדעתכם בתגובות.
מעניין מה מרוויחים יצרני לוחות האם מזה
על םניו היצרניות הנ"ל צריכות להיות המתנגדות הראשיות לתוכנית. הדבר יחייב אותן להחזיק מלאים גדולים מאוד של לוחות עם כל סוגי המעבדים ואף יכול לגרום להן להתקע עם מלאים גדולים בעת החלפת ארכיטקטורה.
וכרגיל בישראל אנחנו נתקע עם המלאי המצומצם שהיבואניות יחליטו להביא. את האמת, בכזה מצב אני לא יכול להאשים אותן.
לאינטל
לא מספיק אנשים קונים יותר בשוק הטבלטים לאחרונה, אני מקווה שלא תעשו צעד פזיז למעבדים מולחמים..
בשביל אינטרנט עדיף שיהיה מולחם.
זה טוב..זה אומר שבתוך שנתיים אני ארכוש לוח אם מולחם ב250 ש"ח כולל זכרונות מולחמים,מעבד מולחם וכך העלויות יוזלו.
בשביל וורד אקסל,וידאו ואינטרנט אלו יהיו מעבדים מעולים ואולי פחות מ22 ננומטר ואולי אף ישולבו בתוך המסך עצמו ולא יהיה רעש מאווררים ובכל טלוויזיה יהיה מחשב זעיר.וכבר זו מהפיכה.אני ארכוש טלוויזיה שהיא בעצם כבר מחשב לכל דבר ועניין.
להיפך אינטל בונה את העתיד לכולנו.הראייה שלהם היא לכמה עשרות שנים.
ממש חוזרים לימי ה 286-386 וה XT…
3- אין לך מושג
אתה חי בסרט טורקי אם אתה חושב שאצל אינטל תשלם 250 שקל על לוח נורמלי עם מעבד וזכרונות נורמליים מולחמים. תשלם הרבה יותר, קרוב ל-1200 לפחות.
מחשבי AIO יש כבר שנים, אינטל לא המציאו את הגלגל. כם לא מחשבי טלוויזיה. ואגב, רוב המחשבים האלה ברי שדרוג, לפחות של זכרונות.
כמו כן, אצל אינטל, בשביל להמשיך לקנות לתושבת ברת שדרוג תצטרך לשלם יותר. הרבה יותר. אינטל ידועה בשיטות שלה לבצע דברים כאלה. כי כשהיא רוצה לגרום לך לשלם יותר, היא תעשה הרבה בשביל זה.
והכי עצוב, שבכלל לא בטוח שמ-AMD תבוא הישועה, וזה עוד במידה והיא תשרוד כיצרנית ומפתחת מעבדים. היא תתן תושבות מתחלפות, אבל הביצועים, אוי הביצועים.
נקווה לטוב. יותר מזה אני לא יודע מה אפשר לעשות.
גם לניידים יש תושבת וניתן לשדרג. חוץ מזה קיים שוק יד שנייה
תמיד ניתן לשדרג מעבד.
http://www.newegg.com/Processors-Mobile/SubCategory/ID-759
אינטל = לעשוק את הציבור
זה הכל עניין של מנטליות אמריקאית
כמו אפל, עכשיו אינטל, מנצלים את כוחם על מנת להוציא יותר מהצרכן. ולדפוק אותו ב"תושבת האחורית".
והצרכן האמריקאי ""הפיקח"" מהווה את החלק העיקרי בשיטה…
צרכן פיקח היה בונה/קונה מחשב מבוסס AMD.
ל-5: Piledriver צמצמם מאוד את הפער
8350 עולה כמו 3570. תוכנות שלא יודעות לנצל ריבוי ליבות כראוי הביצועים די דומים. בתוכנות שיודעות לנצל ריבוי ליבות הביצועים של 8350 קרובים מאוד ל-3770. אם Hashwell יהיה עדכון קליל של Ivy Bridge כמו ש-Ivy Bridge היה עדכון קליל של Sandy Bridge ל-AMD יש סיכוי טוב מאוד לסגור את הפער ואף לחזור להוביל עם השקת Steamroller.
הבעיה של AMD בצריכת חשמל איומה. אני מקווה שהמעבר ל-28NM יאפשר להם לתקן זאת.
אין לזה שום משמעות
בשנים האחרונות מחליפים תושבות כמו גרביים.
הייתם צריכים להתלהם כשמגפת התושבות המרובות הכתה.
להחליף מעבד על לוח מודרני ? פיקציה פרי דימיונכם.
המחשבים האישיים בכל מקרה גוססים
ל 95% מהאנשים, מספיק מחשב פשוט וזול שמוטמע בתוך הטלויזיה. כבר היום ניתן לקנות ב 50$ מחשב אנדרואיד פשוט. וככל שהזמן יעבור, הביצועים יעלו והעלויות ירדו.
לכן זהו צעד מתבקש מאינטל והאחרים כדי לדחות את הקץ ע"י קיצוץ בעלויות.
החברה החמדנית ביותר בהיסטוריית המין האנושי!
ועוד אני מבין שהם שוקלים לרכוש או להתמזג עם NVIDIA?
מה ישאר לנו בתור צרכנים?
כבר אין להם תחרות מצד AMD להזכיר…
אינטל מחזירה לשנות ה-80. מעבד וכרטיס מסך מולחמים, חסר רק זיכרון מולחם וטייפ.
התכוונת לאפל ידידי.
אמינות
מכירים את כרטיסי המסך שצריך לחמם בטוסטר כדיי להחזיר לחיים ?
מתיי פעם אחרונה עשיתם דבר כזה למעבד ? אף פעם נכון ?
יש סיבה : ה GPU מולחם לכרטיס המסך. כשהוא מתחמם, הוא מתפשט. כשהוא מתקרר, הוא מתכווץ. יותר מידי מחזורים כאלה, קירור גרוע, לחץ מכאני על הכרטיס, או ניסיון אוברקלוק יכולים לעבור קצת את המקסימום שההלחמות של הציפ יכולות לסבול – והכרטיס מת (עד שיוחזר לחיים על ידיי הלחמה מחדש)
מעבד נמצא בסוקט, על גבי מגעים קפיציים. הסוקט מאפשר לו חופש קטן לזוז, ולכן לא נשברות הלחמות
ברגע שמעבדים יהיו מולחמים ללוחות, יהיו יותר ויותר תקלות מהסוג הזה בדיוק – הלחמה שבורה ב BGA וכל הלוח מת
תוסיפו לזה את המסורת הגרועה מאוד של הקירורים של אינטל : לקירור אין תפסים קפיציים – הוא משתמש בגמישות של הלוח כדיי להפעיל לחץ על המעבד. עכשו יש סיבה טובה מאודנוספת למה ההלחמות יישברו
בנוגע לתגובה 3
בשביל אינטרנט אתה יכול לקבל מחשב זול גם אם הוא לא מולחם.
ל-15
גם שבבים גראפיים על כרטיסי מסך מולחמים ומתחממים מאד ונזקקים למערכת קירור, ואין איתם בעיות של הלחמה נשברת. (ככל הידוע לי)
מהומה רבה על לא מאומה
כנראה שבאתר אין על מה לכתוב אז מממשיכים להפיץ שמועות שכבר התבררו כלא נכונות. אינטל הודיעה שלא מפסיק למכור LGA בעתיד הנראה לעין, מה רציתם שיגידו שלא יפסיקו לעולם ? העתיד הנראה לעין אצל אינטל זה לפחות מספר שנים קדימה, זמן פיתוח של כל דור לוקח כ-4-5 שנים. אינטל לא יכולה להתחייב לעתיד שאף אחד לא יודע מה יהיה בו. אינטל תמשיך לייצר מעבדי LGA כל עוד תהיה דרישה. אם בעוד 10 שנים תחום הדסקטופ יתכווץ כל-כך עד שישאר נישה של בודדים, אז אולי אז אינטל תשקול להפסיק לתמוך בו. בקיצור זה לא הכחשה בחצי פה, זו הכחשה הכי גורפת שאינטל מסוגלת לעמוד בה.
התאמות
אני מניח שברמת התוכנה
היא תתעדכן ללא צורך בפירמוט
והתקנה חדשה לצורך קבלת חומרה חדשה.
ואני מניח שאינטל עם יצרני לוחות נבחרים
יבצעו איזה הסכם אחריות משותף למקרה של
לוח / מעבד שהתקלקלו. ניתן גם להעריך
שתינתן אחריות מורחבת של כ-5 שנים במקום
ה-3 שנים אחריות הניתנת כיום.
ואם היום קונים מחשב + לוח טובים סביב
ה-2000 ש"ח, יהיה ניתן להוריד את המחיר
לסביב ה-800 / 1200 ש"ח ובכך אפשר לומר
שלא יפריע לאיש אם זה יתקלקל, כי בעלות
של לוח / מעבד, ניתן יהיה להשיג
לוח חדש + מעבד חדש במחיר מוזל
של חלק בודד.
רק צריך לשנות את התפיסה של הדברים…
לפני חצי שנה החלפתי לוח אם ASUS תקול,ושמרתי על המעבד
מה הייתי עושה אם גם על מעבד הייתי צריך לוותר (ולקנות חדש)?
היום ונורא. לפעמים לוח-אם לא 'תקול' רשמית כי הוא עובד ולפעמים עושה בעיות (USB מתנתקים פתאום וכו'), כך שמבחינתי ההפרדה מאוד חשובה. ובלי קשר לא יודע מה קרה לASUS בשנים אחרונות אבל זה ממש לא מה שהיה פעם