החתול תמיד שבע
גיא צדקה, גם הוא משתמש פעיל בפורום יומני פרוייקטים בו הוא הציג בפני הגולשים יומן בנייה של מתקן האכלה לחתול שלו. הוא זכה לאהדה רבה ולהמון תגובות, והחלטנו לקחת גם אותו לראיון קצר בכדי להבין פחות או יותר מה הניע אותו לבנות מתקן האכלה לחתול.
איך הגעת לתחום הארדואינו?
תמיד אהבתי לתכנת בשפת C, אני מוצא ב-C שפה קלה ונוחה שאפשר לעשות איתה פשוט הכל. למדתי שפת C בתיכון במשך שלוש שנים, ולאחר מכן גם באוניברסיטה – זה תמיד משך אותי.
לפני 3 שנים בערך ישבתי עם כמה חברים ודיברנו קצת. מכיוון וכולנו קרובים לתחום הזה של אלקטרוניקה, חומרה ומחשבים אחד החברים זרק מילה על ארדואינו ועל היכולות המטורפות שלו ושאפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים מגניבים.
כמו כל בנאדם שפוי במאה ה-21, כשחזרתי הביתה לאחר המפגש עם החברים הקלדתי "Arduino" בגוגל ומצאתי סרטונים ביוטיוב והמון דפי הדרכה ודיונים בנושא. מצאתי גם קהילה עולמית שמתעסקת עם זה, ומשם הכל היסטוריה.
כל כך אהבתי את מה שמצאתי בחיפוש אחר מידע על ארדואינו, שישר נכנסתי ל-Ebay וקניתי לוח ארדואינו וכל מיני אביזרים שמתווספים לזה, כמה נגדים מפסקים, והכל עלה לי רק כמה שקלים.
מאיפה הידע?
90% מהידע שלי מגיע מהאינטרנט, כל דבר היום אפשר למצוא בגוגל. ה-10% הנוספים מגיעים מהלימודים בתיכון ומידע כללי באלקטרוניקה.
יש קהילה בארץ?
לא, לא ממש. המקום היחיד שמצאתי בו מפלט יחסית קרוב לזה הוא HWzone. הקהילה העולמית של קוד פתוח ענקית וזמינה לכולם, אני שואב משם המון ידע ורעיונות.
מתקן האכלה לחתול מבוסס ארדואינו |
מאיפה הגיע הרעיון לבנות מתקן האכלה לחתול?
באותה התקופה חיפשתי קצת עם מה להתעסק, מה לעשות עם לוח הארדואינו שיש ברשותי. באותה התקופה גם אימצתי חתול חמוד. רציתי שתמיד יהיה לו אוכל טרי, גם כשאני לא בבית ולכן חיפשתי מתקני האכלה באינטרנט ומצאתי רק דברים מאוד משעממים עם מכאניקה גרועה שלא האמנתי שתתאים לי או לחתול.
פשוט חיברתי את הארדואינו למבנה שבניתי, עם סוג של דלת. ישבתי לחשב את הזמנים ואיך אני מתאים אותם למנה של 20 גרם אוכל חתולים. למרות כל זאת – תמיד היה נשאר אוכל בצלחת וחיפשתי רעיונות איך מצד אחד לשמור על הטריות של האוכל ומצד שני שיהיה פשוט לבנייה.
ואז, קפץ לי הרעיון של חיבור משקל דיגיטלי. בדקתי איך עובדים איתו ואיך קוראים ממנו את הנתונים שלו והבנתי שזה קצת מסובך. לא ויתרתי ובסופו של דבר, לאחר אינספור ניסיונות – הצלחתי להבין מה הכמות המדויקת של האוכל הנמזג לצלחת לפי המשקל.
ישבתי וכתבתי קוד מתאים בשפת C שמגדיר ללוח שכשאין משקל על הצלחת – צריך למזוג קצת אוכל לחתול הרעב.
הצגתי את הפרויקט למרצה שלי באוניברסיטה והוא הציע לי לשפר אותו קצת. פשוט הוספתי מכלול של רכיב אינפרא אדום, שמזהה את הנפח של החדר, וכך שכאשר נגמר האוכל בצלחת והחתול יצא מהחדר – לא ימזג אוכל לצלחת עד הפעם הבאה בה החתול יכנס לחדר.
מתקן ההאכלה שבניתי עובד כבר ארבעה חודשים, כמו שעון. החתול שלי תמיד שבע מהאוכל הטרי ביותר ואני פשוט לא צריך לדאוג לקיבתו.
המתקן שבנה גיא בגירסאתו הראשונה
מגניב
המעבדה לאינטראקציה
אחד המקומות החשובים שהכותב שכח לבדוק זו המעבדה לאינטראקציה במכון הטכנולוגי חולון. יש להם קורס שמשלב בין מעצבים למהנדסים לעתיד וכולם עובדים על פרוייקטים בתחום האינטראקטיבי, חלק גדול מהתחום נעשה בעזרת ארדווניו ופידג'טים.. ממליץ לכולם לגגל אותם.
רובוטיקה
משתמשים הרבה בבקרי ארדואינו לרובוטיקה. הם נוחים לשימוש (גם לכאלה שלא מבינים עד הסוף מה קורה עם כל ביט וביט במערכת). יש API מוכן לקריאה מחיישנים ומגוון פרויקטים ברשת של רק "לחבר ולהפעיל". קיימים תחרויות בארץ בתחום הרובוטיקה לאלה המתעניינים (רובונר, רובוקאפ, פירסט ועוד…). למידע נוסף ניתן לגשת לאתר:http://www.robotics.ort.org.il/
אתר של מגמת רובוטיקה בתיכון אורט גבעת רם ירושלים.
דבר מעניין מאוד
האם המוצר פועל רק קאשר משודרים רק שידורי dvd או זה גם בשידורי טלויזיה
ארדואינו כחול לבן
מה הקשר בין השם של הכתבה לתוכן???
אם יש משהו כזה תנו איזה לינק או משהו