הכוכבים של טובי
טובי לויס, סטודנט בן 27 להנדסת תוכנה, הוא אחד המפתחים הפעילים ביותר בתחום הארדואינו במערכת הפורומים שלו. ישבנו איתו לראיון קצר בכדי להבין איך עושים קסמים עם ארדואינו.
איך הגעת לתחום הארדואינו?
אני לא זוכר מתי, למה ואיך בכלל התגלגלתי לתחום הזה. אני רק יודע שתמיד הייתה לי משיכה לשילוב בין מכניקה, אלקטרוניקה ותוכנה.
מאיפה הידע?
כמו כל דבר, בשלוש מילים – Just Google it.
מה תכלס צריך בשביל זה?
ידע באלקטרוניקה, ידע בתכנות בשפת C, גישה לאינטרנט והמון סבלנות ויצירתיות. כמובן שצריך גם את הלוח עצמו, שמגיע במספר גרסאות שונות, ואפשר גם כל מיני אביזרים מסביב כמו מנועים, לדים, מפסקים וכו'.
יש קהילה בארץ?
לא שידוע לי על קהילה בארץ אבל יש את GeekCon (נגזרת של המילה Geek Contest) שזה פשוט סופ"ש שלם של פיתוחים, שם משתמשים שם הרבה בארדואינו. המפגש הזה מתקיים פעם בשנה וכל אחד מגיע עם הרעיונות הכי הזויים שהוא רוצה להביא לידי מימוש. לאחר מכן, מתחילים בבנייה ואז בסוף מציגים את הפרויקטים לעיני כל הנוכחים, למרות שכמעט שום דבר לא עובד כמו שצריך. למרות זאת, זה כיף חיים: מכירים אנשים, לומדים דברים חדשים וטכניקות חדשות ובעיקר נהנים.
Quad Copter
אחד הפרויקטים של טובי נמצא כעת עדיין בבניה. הפרויקט הוא למעשה בניה של הליקופטר עם 4 מנועים הנשלט על ידי האייפון.
הליקופטר עם ארבעה מנועים – גם את זה אפשר לעשות עם ארדואינו
מה אתה יכול לספר לי על הפרויקט הזה?
אני בונה אותו עם חבר נוסף בשם דור שחף, שהיה פעם חלק מצוות האתר. יש שם המון התעסקות עם מנועים, קריאת נתונים ממד-תאוצה ובקרה על הסוללה. אנחנו עובדים גם על "מוח" שיהיה מעין מייצב שישלוט על כל העסק וידאג להשאיר אותו באוויר.
בזמן הבנייה של הפרויקט אנחנו לומדים כל כך הרבה דברים חדשים ומעניינים. אני חושב שזאת הדרך הטובה ביותר ללמוד – לקבוע לעצמך מטרה מסוימת, שאין לך מושג איך להשיג אותה, ואז אתה מאלץ את עצמך ללמוד את מה שנדרש בכדי להשיג אותה. זאת בניגוד ללימודים אקדמאים – שאתה לומד הכל, גם מה שלא מעניין אותך.
תוצר לוואי מעניין של הפרויקט הזה הוא שהצלחנו לשלוט על משחק במחשב באמצעות הלוח שבנינו ביחד עם מד תאוצה. כרגע אנחנו בהפסקה עם הפרויקט כי החבר איתו אני בונה את הפרויקט טס לחו"ל, אבל אני מצפה להמשיך כשיחזור.
במהלך הבנייה של ה-Quad Rotor קיבלנו תוצר לוואי שמאפשר לנו לשלוט על המחשב
דברים שלא ידעתם שהאייפון שלכם יכול לעשות
פרויקט נוסף מבית היוצר של טובי, הוא למעשה מכונית על שלט. עד כאן נשמע פשוט? משהו שאפשר לקנות בחנות צעצועים? רק נספר לכם שהשלט של המכונית – נמצא בתוך האייפון של טובי.
איך עשית את זה?
רכשתי מודול WI-FI וזה הדבר הראשון שעלה לי בראש. ככה היה לי הכי קל להתנסות וללמוד איך המודול הזה פועל. פשוט חיברתי אותו לשלט של המכונית עם הלוח ארדואינו, וזאת התוצאה.
זה לא האייפון שיכול לעשות הכל, זה הארדואינו
תיבת נגינה משוכללת
ב-GeekCon האחרון שטובי היה בו, הוא בנה עם עוד שני חברים: גיא זיסקינד ואייל שכטר, פרויקט נוסף.
מה אתה יכול לספר לי על הפרויקט הזה?
המטרה הייתה קצת יומרנית: לקחת קובץ מידי ולהדפיס אותו כסדרת ביטים במדפסת, ולאחר מכן לקרוא אותו בעזרת חיישון אור. אבא שלי עזר לי המון בהבנת המכאניקה הכרוכה בזה, המכאניקה ב-CD-ROM חייבת להיות מדויקת.
בסוף, זה לא עבד לנו, אבל למדתי המון: למדתי איך להפעיל מנוע צעד בעזרת גשר דרלינגטון שבניתי מטרנזיסטורים ולמדנו איך בנוי קובץ מידי. הדבר החשוב ביותר שלמדנו זה לעשות דברים עם קצת פחות מכאניקה אני חושב.
לאחר שלושה ימים הגענו לפשרה בה פשוט ננגן תו אמיתי מהמנגינה שלנו על כל ביט שעובר. המון אנשים התלהבו מאוד מהפרויקט הזה ואפילו כמעט נכנסנו לאיזה כתבה בעיתון בריטי.
מגניב
המעבדה לאינטראקציה
אחד המקומות החשובים שהכותב שכח לבדוק זו המעבדה לאינטראקציה במכון הטכנולוגי חולון. יש להם קורס שמשלב בין מעצבים למהנדסים לעתיד וכולם עובדים על פרוייקטים בתחום האינטראקטיבי, חלק גדול מהתחום נעשה בעזרת ארדווניו ופידג'טים.. ממליץ לכולם לגגל אותם.
רובוטיקה
משתמשים הרבה בבקרי ארדואינו לרובוטיקה. הם נוחים לשימוש (גם לכאלה שלא מבינים עד הסוף מה קורה עם כל ביט וביט במערכת). יש API מוכן לקריאה מחיישנים ומגוון פרויקטים ברשת של רק "לחבר ולהפעיל". קיימים תחרויות בארץ בתחום הרובוטיקה לאלה המתעניינים (רובונר, רובוקאפ, פירסט ועוד…). למידע נוסף ניתן לגשת לאתר:http://www.robotics.ort.org.il/
אתר של מגמת רובוטיקה בתיכון אורט גבעת רם ירושלים.
דבר מעניין מאוד
האם המוצר פועל רק קאשר משודרים רק שידורי dvd או זה גם בשידורי טלויזיה
ארדואינו כחול לבן
מה הקשר בין השם של הכתבה לתוכן???
אם יש משהו כזה תנו איזה לינק או משהו