ניתוח מבחני הביצועים וסיכום
כמו שצפוי ובאופן תקין, לא נצפה הבדל גדול בביצועים בין לוחות האם אשר עובר את סטיית התקן, דבר אשר מעיד שכולם פועלים כשורה ובהתאם לדרישת המשתמש. בכל זאת, בהתאם למבחני הביצועים שערכנו, בתחום הגרפיקה היה זה לוח האם מבית ECS שהוביל במבחן ה-3DMark 11 באופן יחסית משמעותי מלוחות האם האחרים. במבחן הרינדור של Cinebench היה זה לוח האם של Gigabyte שהוביל ובמבחן הקריאה מכונן ה-SSD דווקא Z77A-GD55 מבית MSI הראה את המספרים המרשימים ביותר.
במהלך המבחנים יצא לנו להתנסות עם טכנולוגיית Virtu MVP מבית Lucid. טכנולוגיה זו מאפשרת שילוב של כח העיבוד הטמון במעבד יחד עם כח העיבוד בכרטיס המסך המוקדש לצד אפשרויות נוספות כמו כפיית סנכרון מסך אנכי בעת הצגת משחקים בקצב פריימים העולה על 60. התוצאות היו מעניינות למדי, בתוכנות ה-3DMark למיניהם נצפתה עליה חדה בביצועים ובציון הכולל אך במשחקים כמו Crysis ו-Crysis 2 נצפו שיבושים חריפים בטקסטורות והיעלמות של אובייקטים כך שישנו מקום רב לשיפור של טכנולוגיה זו. בבחינות הסנכרון האנכי שמציעה Lucid אכן נצפה שיפור כמות "קריעת" המסך אך התופעה לא נעלמה לגמרי. מבין לוחות האם שבחנו לוח האם של MSI הוא היחיד אשר לא תומך ב-MVP מבית Lucid וכמו מה שזה נראה עכשיו לא מדובר בגזר דין מוות.
מבחינת יכולות המהרה, כל ארבעת לוחות האם הציגו יכולות המהרה טובות למדי ועם כולן הגעה לתדר של 4.6 גיגה-הרץ תחת שימוש במתח סביר והפקת טמפרטורה תקינה הייתה דבר טריויאלי. בכל זאת, לוח האם שעשה זאת הכי טוב הוא לוח האם מבית ECS אשר הציג את מעטפת החום הנמוכה ביותר בעבור השגת תדר הפעולה הזה. צמוד אחריו נמצא לוח האם מבית Gigabyte שהעבודה איתו ועם ה-3D Bios הייתה פשוט תענוג של פשטות.
שורה תחתונה
כשזה מגיע לרמת השימוש היומיומי ולשוק הרחב חשובים האספקטים של מחיר ושימושיות, אפילו לפני המהרה כי כפי שכבר ראיתם ההבדלים אינם גדולים במיוחד בלוחות אם אלו. לוח האם מבית Gigabyte הוא לוח האם אשר מכיל את כמות החיבורים הגדולה (מקסימום של לא פחות מעשרה חיבורי USB 3.0 במארז) ביותר יחד עם מראה אלגנטי, ביוס נח לשימוש ותג מחיר מפתה של 190 דולר ולכן בחרנו בו לקבל את מדליית הזהב בביקורת זו.
מקום ראשון – Gigabyte Z77X-UD5H
במקום השני עם תג מחיר נח של 150 דולר ניצב לוח האם Z77A-GD55 מבית MSI עם ביוס קל ופשוט, מראה אלגנטי ויכולות המהרה שעומדות בקו אחד עם לוחות אם יקרים ממנו משמעותית.
במקום השלישי ניצב לוח האם מבית ASRock עם תג מחיר של 170 דולר. ללוח אם זה המראה השמור לכל לוחות האם מסדרת Gen3 של ASRock והוא אלגנטי ומתקדם, בעל ביוס פשוט לתפעול ויכולות המהרה טובות. היינו שמחים ברמת Extreme6 למצוא מעט יותר חיבורים ואפשרות לבדיקת מתח.
מקום שלישי – ASRock Z77 Extreme6
לוח האם של ECS הוא בהחלט השונה בחבורה, עצם היותו לוח אם במהדורה מוגבלת אשר עבר כיוון ובקרת איכות קפדנית רק בצורה כזו שאפשר להעביר ל-200 לוחות אם בלבד. חוויית השימוש איתו לא הייתה שונה מחוויית השימוש בלוחות האם האחרים וניכר כי ECS עשתה עבודה מעולה עם לוח אם זה. החסרון ביחיד אשר בולט אצלו הוא בעיקר החוסר ממשק תצוגה DisplyPort למעבד אך במידה ותשתמשו בלוח אם שכזה סביר להניח ותקבלו אותו מכרטיס מסך מתקדם שתשתמשו בו.
העיצוב הטוב ביותר – ECS Z77H2-AX Golden Board
בקרוב מעבדי ה-Ivy Bridge יגיעו לשולחן הניתוחים שלנו ונוכל לבדוק עד כמה הם חזקים מדור ה-Sandy Bridge, כיצד יתבטא המעבר מ-PCI-Express 2.0 לדור השלישי ועוד.
שום דבר חדש ,לוח לא תורם כלום
לוח לא מציע כמעט שום דבר חדש
USB 3 כבר היה בלוח קודם מה זה משנה עם שבב או מעבד ?
PCI-E3 לא מדוייק המעבד לא תומך ב- 8 TB רק 5 ולכן רק PCI-E2
מה נשאר ? רק תדר 1600 MHZ שיתן עוד 1% ?
מכאן שאין חידושים כלל
אחלה השקעה
במיוחד אהבתי את סירטון ההסבר על ה-3D UEFI BIOS.
אחלה ביקורת!
אחלה ביקורת
כל הכבוד על הביקורת תמשיכו כך
מסכים עם 1
USB3 ? יש לי אותו בלוח X58 בן השנה וחצי שלי… לא מתלהב מזה HDMI? נו באמת… אולי למי שמתכנן לקנות מחשב בלי כרטיס מסך (ואם כן אז בטח שהוא לא ייקנה כזה לוח אם…)
למי שמתלונן
אף אחד לא דוחף לכם מוצרים לגרון, מוצרי Z77 משתלבים באופן טבעי בשוק בתוך המחירים הקיימים. מי שיקנה מחשב חדש Z77 תהפוך להיות ברירת מחדל בשבילו במידה ומה שמציעה ערכת השבבים מתאימה לו.
אני מאוד אוהב ביקורות אבל
לצערי אין חידושים סתם דרך להכניס טיפה כסף על פיצ'רים.. (כאילו יותר פיצ'רים מהלוחות הקודמים).
מוזר לי שבדרך כלל יש הבדלים יותר רציניים בין סדרה לסדרה והפעם זה היה ממש מינורי.
אני אמשיך להמליץ על P67 ו-H61 או במיקרים חריגים על B75. כאשר חבר טוב שלי בצע בדיקה והשוואה חפיפה בין IVE ל-SB הוא אמר לי שהיום מומלץ להשתמש במה שזול יותר (כי ההבדלים קטנים אבל בין i5 3570K ל-I5 2500K הוא אמר לי שעדיף I5 2500K (למזלי יש לי את המעבד הקסום הזה ^^)
מאכזב מאוד
בטח שלה הייה שיפור ביצועים עם מימשק PCIE3 כי המיכפלות של הערוצים עובדות רק בחצי וגם כרטיס כמו GTX 680 החדש גם חתחו את המימשק לחצי רוחב פס רק 256BIT לא384 BIT בדור הקודם נותן לנו חצי מהירות 192GBS מעבדי הקודה גם ירדו בחצי מהירות מימה שהיה בדור הקודם ועוד לכן על תצפו שהכרטיס ידגדיג אפלו את PCIE2 בושה וגם כולם מפגזים לנו שמות והבטחות ליכלות על כי הם משתמשים בחומרים מיוחדים ובדיקות מיוחדות וסתם מקשקשים לנו במוח ובסוף בסוף הלוח של ECS חברה קטנה יותר עושה בית ספר לגדלים שכולם ניראים אתו דבר שחור כחול וגם ביצועים דומים ורק הלוח של ECS מינצח את כולם בגדול אפלו בעיצוב הגאוני וצפויי הזהב ניראה מעולה