ECS Z77H2-AX מוזהב
שמרנו את החלק המעניין ביותר לסוף. ECS היא אינה יצרנית לוחות אם גדולה ברמת הצרכן אך נסיונה בשוק הינו ארוך כזה של יצרניות לוחות האם הוותיקות ביותר. בדור לוחות האם הזה ובמיוחד בשל העובדה ששנה זו היא שנת הדרקון בסין (מסתבר שיש חיה כזאת), החליטה ECS לייצר במהדורה מיוחדת את לוח ה-Z77H2-AX שלה. לוח האם מדגם Z77H2-AX זמין לצרכנים בגרסא סטנדרטית אך השינוי אשר נעשה פה הוא בעיקר בצבע. גרסת ה-Golden Motherboard יוצרה ב-200 יחידות בלבד. יחידות אלה נבדקו בייתר קפדנות אשר להבטיח כי הם הטובים ביותר בתחום ההמהרה והיציבות. נכון להיום לוח אם זה בגרסא המוזהבת אינו זמין לצרכן. מלבד הצבע, כל רכיבי הלוח הינם זהים לזה אשר נמצא בגרסא הסטנדרטית.
אריזה ותוכן:
מה באריזה?
- לוח האם מדגם Z77H2-AX Golden Motherboard
- 4 כבלים מסוג SATA II
- 2 כבלים מסוג SATA III
- מדריך התקנה
- מדריך תפעול למשתמש
- פקקים לחיבורים בלוח האם
- 3 גשרי SLI ארוכים וגמישים
- פאנל אחורי מוזהב למארז
- מדריך התקנה ל-Lucid Virtu MVP
- אנטנת WiFi מתברגת
- פאנל USB 3.0 למפרץ 3.5 אינצ' במארז
- תקליטור תוכנה
מבט מקרוב
מבחינת מראה לוח האם, כמו שהבטיחה ECS אנחנו רואים לוח מעגל מודפס שחור ועליו הרבה מאוד זהב. הקבלים מצופים זהב, הסלילים מצופים זהב, מערכת קירור מייצבי המתח מסביב לתושבת המעבד מצופה זהב, אפילו תושבת המעבד עצמה מצופה בזהב. מעבר לזה, תהיו אתם אלו לשפוט את מראה לוח האם, נשמח לשמוע את דעתכם בתגובות.
מערך ממשקי ההרחבה פשוט למדי, ישנם שלושה ממשקי PCI-Express X16 3.0 כאשר העליון פועל ברוחב הפס המלא של X16. ברגע שמוסיפים כרטיס מסך נוסף לממשק האמצעי הוא חולק עימו את רוחב הפס X8 ו-X8. הממשק התחתון פועל ברוחב פס של X4 בתקן 3.0 גם הוא ולא יפעל עם מעבדי Sandy Bridge אלא עם מעבדי Ivy Bridge בלבד.
בחלקו הימני של לוח האם נמצא את ממשקי האחסון, שניים מסוג SATA II וארבעה מסוג SATA III כאשר הצמד העליון פועל ע"ג שבב צד-שלישי. היינו שמחים לראות את ECS משתמשת בצמד חיבורי SATA II נוסף אשר מעניקה ערכת השבבים לסכום כולל של 8 חיבורים. מעל לממשקים אלו ניצבים כפתור ההפעלה והאתחול החיוניים לבוני המחשבים, בחלק התחתון לממשקי ה-SATA ניצבים מסך ה-LCD לפיענוח של תקלות ותהליכים בעת אתחול וממשק ה-mSATA לשימוש ב-SSD עם טכנולוגיית Smart Response של אינטל.
מעל לחריצי הזכרון בחלקו העליון של לוח האם ניצבות נקודות לבדיקת מתח בזמן אמת עם רב מודד. גם פה היינו שמחים במידה ו-ECS הייתה מוסיפה תושבות לנקודות הבדיקה לעגינה נוחה יותר של מכשירים.
בחלקו האחורי של לוח האם נמצא ארבעה חיבורי USB 2.0, ארבעה חיבורי USB 3.0, משדר WiFi, משדר Bluetooth, gigabit internet, שתי יציאות ESATA, אודיו 5.1 ערוצים בחיבורי 3.5 מילימטר וממשק אופטי, כפתור CLR CMOS לאיפוס הביוס וממשקי תצוגה מסוג VGA ו-HDMI. לצערינו לוח אם זה לא כולל ממשק DisplayPort וגם לא DVI שזה בהחלט חסרון היות והמשתמש יאלץ לקנות מתאמים על מנת לקבל את יציאות אלו. מעל לממשק ה-HDMI ניצבת ההברגה המיועדת לאנטנת ה-WiFi אשר קיבלנו עם לוח האם.
UEFI Bios
לצערינו הביוס של ECS עדיין אינו מאפשר לכידת תצלום מסך ושמירה להתקן אחסון ואנו מקווים שבעיה זו תיפטר בעדכון קרוב. הביוס של ECS דומה לזה של ASRock במראה ובנגישות, הוא אינו מכיל שום תכונות מיוחדות אלא רק את הבסיסיות המאפשרות שליטה ובקרה על רכיבי לוח האם. כדי להגיע לאפשרויות המתקדמות יש ללחוץ על כפתור ה-Advanced במסך הפתיחה.
שום דבר חדש ,לוח לא תורם כלום
לוח לא מציע כמעט שום דבר חדש
USB 3 כבר היה בלוח קודם מה זה משנה עם שבב או מעבד ?
PCI-E3 לא מדוייק המעבד לא תומך ב- 8 TB רק 5 ולכן רק PCI-E2
מה נשאר ? רק תדר 1600 MHZ שיתן עוד 1% ?
מכאן שאין חידושים כלל
אחלה השקעה
במיוחד אהבתי את סירטון ההסבר על ה-3D UEFI BIOS.
אחלה ביקורת!
אחלה ביקורת
כל הכבוד על הביקורת תמשיכו כך
מסכים עם 1
USB3 ? יש לי אותו בלוח X58 בן השנה וחצי שלי… לא מתלהב מזה HDMI? נו באמת… אולי למי שמתכנן לקנות מחשב בלי כרטיס מסך (ואם כן אז בטח שהוא לא ייקנה כזה לוח אם…)
למי שמתלונן
אף אחד לא דוחף לכם מוצרים לגרון, מוצרי Z77 משתלבים באופן טבעי בשוק בתוך המחירים הקיימים. מי שיקנה מחשב חדש Z77 תהפוך להיות ברירת מחדל בשבילו במידה ומה שמציעה ערכת השבבים מתאימה לו.
אני מאוד אוהב ביקורות אבל
לצערי אין חידושים סתם דרך להכניס טיפה כסף על פיצ'רים.. (כאילו יותר פיצ'רים מהלוחות הקודמים).
מוזר לי שבדרך כלל יש הבדלים יותר רציניים בין סדרה לסדרה והפעם זה היה ממש מינורי.
אני אמשיך להמליץ על P67 ו-H61 או במיקרים חריגים על B75. כאשר חבר טוב שלי בצע בדיקה והשוואה חפיפה בין IVE ל-SB הוא אמר לי שהיום מומלץ להשתמש במה שזול יותר (כי ההבדלים קטנים אבל בין i5 3570K ל-I5 2500K הוא אמר לי שעדיף I5 2500K (למזלי יש לי את המעבד הקסום הזה ^^)
מאכזב מאוד
בטח שלה הייה שיפור ביצועים עם מימשק PCIE3 כי המיכפלות של הערוצים עובדות רק בחצי וגם כרטיס כמו GTX 680 החדש גם חתחו את המימשק לחצי רוחב פס רק 256BIT לא384 BIT בדור הקודם נותן לנו חצי מהירות 192GBS מעבדי הקודה גם ירדו בחצי מהירות מימה שהיה בדור הקודם ועוד לכן על תצפו שהכרטיס ידגדיג אפלו את PCIE2 בושה וגם כולם מפגזים לנו שמות והבטחות ליכלות על כי הם משתמשים בחומרים מיוחדים ובדיקות מיוחדות וסתם מקשקשים לנו במוח ובסוף בסוף הלוח של ECS חברה קטנה יותר עושה בית ספר לגדלים שכולם ניראים אתו דבר שחור כחול וגם ביצועים דומים ורק הלוח של ECS מינצח את כולם בגדול אפלו בעיצוב הגאוני וצפויי הזהב ניראה מעולה