Gigabyte Z77X-UD5H
כמיטב המסורת, גם הפעם לא המתינה יצרנית לוחות האם הגדולה Gigabyte והשיקה שני דגמי השקה בעלי ערכת השבבים Z77. הראשון הוא ה-Z77X-UD3H והשני אשר נסקור כאן הוא אחיו הגדול, ה-Z77X-UD5H. למי שאינו מכיר את אופן מיתוג לוחות האם של החברה, דגם ה-UD5 פונה אל פלח השוק הגבוה כשמדובר בתושבת המיינסטרים. לשווקים היותר פשוטים ניצבים UD4 ו-UD3 מבית החברה ולשוק הכניסה בדרך כלל יהיה זה UD2.
אריזה ותוכן
מה באריזה?
- לוח האם מדגם Z77X-UD5H
- שני כבלים מסוג SATA III
- שני כבלים מסוג SATA II
- גשר SLI (גמיש, ארוך)
- מתאם USB 3.0 למפרץ 3.5 אינצ'
- פאנל מתוייג לגב המארז
- תקליטור תוכנה ומדבקה למארז
- מדריך תפעול למשתמש
- מדריך התקנה
עם לוח האם הזה לא מקבלים כמות מיוחדת של עזרים אך כל מה שדרוש נמצא כאן.
מבט מקרוב
המראה של לוח אם זה בהחלט נאה ותואם את פלח השוק אליו הוא מיועד עם לוח מעגל מודפס הצבוע בשחור מאט שאינו מבריק וגופי קירור גדולים במיוחד. לוח אם זה מתהדר בטכנולוגיית Ultra Durable 4 החדשה אשר מבטיחה כי כל רכיבי לוח המעגל המודפס הינם מאיכות גבוהה וכי עמדו בבדיקות איכות מחמירות. בנוסף, מציינת gigabyte כי ישנו שימוש רב בנחושת בין שכבות הלוח להבטחת פיזור חום ועמידות גבוהה.
בתחתית לוח האם ניצבים כל ממשקי החיבוריות למארז בניהם נמצא שני ראשים של USB 2.0 אשר מאפשרים חיבור של ארבעה חיבורים, שני ראשי USB 3.0 המאפשרים גם הם חיבור של ארבעה ראשים וזאת בתוספת לממשק USB 3.0 המוטמן בלוח אשר פועל על ערכת השבבים כך שמלוח זה בסופו של דבר נוכל להוציא לא פחות מאשר 6 יציאות USB 3.0 וזאת מבלי להשתמש בחיבורים האחוריים.
מבחינת מערך ממשקי ההרחבה, ישנו סידור קלאסי המותאם למערך דו-כרטיסי של כרטיסי מסך כאשר ממשק ה-PCI-Express X16 העליות יאפשר רוחב פס מלא של X16 3.0. במידה ונחבר כרטיס מסך שני לממשק ה-PCI-Express X16 האמצעי רוחב הפס יתחלק בין שני כרטיסי המסך ל-X8 ו-X8. במידה ותשתמשו בכרטיס מסך שלישי ע"ג ממשק ה-PCI-Express X16 התחתון רוחב הפס אשר יוקצב לו יהיה X4 בלבד. מכיוון דור PCI-Express 3.0 החדש מאפשר תעבורת רוחב פס כפולה מזאת של קודמו, שימוש בממשק ה-X4 יהיה דומה בתעבורתו לזה של X8 2.0.
שימו לב כי ניתן להשתמש בממשק התחתון אך ורק בשימוש של מעבד מסדרת Ivy Bridge המיוצר בתהליך 22 ננו-מטרים בלבד וכי שימוש במעבד Sandy Bridge יהפוך אותו ללא זמין. בנוסף לממשקי ה-PCI-Express X16 זמינים גם שלושה ממשקי PCI-Express X1 לשימוש בכרטיסי הרחבה כדוגמת כרטיסי טלוויזיה או קול. ממשק נוסף אשר gigabyte תרם זנחה הוא ה-PCI במידה ואתם עדיין מחזיקים בחומרה תואמת.
בגב לוח האם ניצבים כמובן כל ממשקי ה-Input Output (או בקיצור IO). לוח אם זה מספק את כל ארבעת ממשקי התצוגה הפופולאריים – VGA, DVI, HDMI ו-DisplayPort לנוחות המשתמשים. עוד שנמצא הם ארבעה חיבורי USB 3.0, שתי יציאות USB 2.0, Firewire, ESATA, שתי יציאות gigabit internet (אחת פועלת ע"ג שבב צד-שלישי), חיבורי אודיו למערך 8-ערוצי יחד עם יציאה אופטית נפרדת (ממוקמת מעל לממשק ה-HDMI). מבחינת חיבוריות להתקני האחסון, מציע לוח האם את מה שערכת השבבים מסוגלות לייבא שזה למעשה ארבעה חיבורים מסוג SATA II ושני חיבורים נוספים מסוג SATA III. בנוסף אליהם מתלווים שני חיבורים נוספים מסוג SATA III הפועלים ע"ג שבב צד-שלישי המותקן בלוח. במרכז הלוח מעל לממשק ה-PCI-Express X16 נמצא את ממשק ה-mSATA לכונן ה-SSD.
3D UEFI Bios
הפעם החלטנו לקחת אתכם לסיור בוידאו על מנת להראות לכם איך נראה וכיצד פועל הביוס חדש מבית gigabyte:
שום דבר חדש ,לוח לא תורם כלום
לוח לא מציע כמעט שום דבר חדש
USB 3 כבר היה בלוח קודם מה זה משנה עם שבב או מעבד ?
PCI-E3 לא מדוייק המעבד לא תומך ב- 8 TB רק 5 ולכן רק PCI-E2
מה נשאר ? רק תדר 1600 MHZ שיתן עוד 1% ?
מכאן שאין חידושים כלל
אחלה השקעה
במיוחד אהבתי את סירטון ההסבר על ה-3D UEFI BIOS.
אחלה ביקורת!
אחלה ביקורת
כל הכבוד על הביקורת תמשיכו כך
מסכים עם 1
USB3 ? יש לי אותו בלוח X58 בן השנה וחצי שלי… לא מתלהב מזה HDMI? נו באמת… אולי למי שמתכנן לקנות מחשב בלי כרטיס מסך (ואם כן אז בטח שהוא לא ייקנה כזה לוח אם…)
למי שמתלונן
אף אחד לא דוחף לכם מוצרים לגרון, מוצרי Z77 משתלבים באופן טבעי בשוק בתוך המחירים הקיימים. מי שיקנה מחשב חדש Z77 תהפוך להיות ברירת מחדל בשבילו במידה ומה שמציעה ערכת השבבים מתאימה לו.
אני מאוד אוהב ביקורות אבל
לצערי אין חידושים סתם דרך להכניס טיפה כסף על פיצ'רים.. (כאילו יותר פיצ'רים מהלוחות הקודמים).
מוזר לי שבדרך כלל יש הבדלים יותר רציניים בין סדרה לסדרה והפעם זה היה ממש מינורי.
אני אמשיך להמליץ על P67 ו-H61 או במיקרים חריגים על B75. כאשר חבר טוב שלי בצע בדיקה והשוואה חפיפה בין IVE ל-SB הוא אמר לי שהיום מומלץ להשתמש במה שזול יותר (כי ההבדלים קטנים אבל בין i5 3570K ל-I5 2500K הוא אמר לי שעדיף I5 2500K (למזלי יש לי את המעבד הקסום הזה ^^)
מאכזב מאוד
בטח שלה הייה שיפור ביצועים עם מימשק PCIE3 כי המיכפלות של הערוצים עובדות רק בחצי וגם כרטיס כמו GTX 680 החדש גם חתחו את המימשק לחצי רוחב פס רק 256BIT לא384 BIT בדור הקודם נותן לנו חצי מהירות 192GBS מעבדי הקודה גם ירדו בחצי מהירות מימה שהיה בדור הקודם ועוד לכן על תצפו שהכרטיס ידגדיג אפלו את PCIE2 בושה וגם כולם מפגזים לנו שמות והבטחות ליכלות על כי הם משתמשים בחומרים מיוחדים ובדיקות מיוחדות וסתם מקשקשים לנו במוח ובסוף בסוף הלוח של ECS חברה קטנה יותר עושה בית ספר לגדלים שכולם ניראים אתו דבר שחור כחול וגם ביצועים דומים ורק הלוח של ECS מינצח את כולם בגדול אפלו בעיצוב הגאוני וצפויי הזהב ניראה מעולה