לאחר קצת פחות משנה בה נכנסה לראשונה לשוק הספקים, חברת קורסאיר משיקה סדרת ספקים חדשה, אשר תציג פתרון זול ויעיל גם לשוק הבינוני. הספקים החדשים מסדרת ה-VX, יצטרפו לסדרה הקיימת, הלא היא ה-HX הנחשבת לאיכותית אך בעלת תג מחיר גבוה.
סדרת ה-VX תגיע בשני דגמים, האחד בעל הספק נמוך יחסית של כ-450 וואט, והדגם השני בעל הספק גבוה יותר של 550 וואט. שני הדגמים תומכים בתקן ה-ATX12V 2.2 והם בעלי יכולות ניצול של לפחות 80 אחוזים, גם תחת עומס עבודה מקסימלי. כמו כן, הספקים בעלי PFC (ר"ת Active Power Factor) אקטיבי ומצוידים במאוורר 120 מ"מ שקט ובעל דחיפת אוויר גבוה. בניגוד ליצרניות הספקים השונות, המחלקות את מסילת ה-12 וולט למספר מסילות (Rails), על מנת להפחית את העומס הנתון על כל מסילה, בחרה קורסאיר להישאר עם מסילת 12 וולט אחת בלבד, מה שלטענת החברה, מאפשר עמידות גבוהה תחת עומסים כבדים וממושכים יותר. דגם ה-450VX מספק כ-33 אמפר (41 אמפר בדגם ה-VX550) במסילת ה-12 וולט, מה שיספק היום כל כרטיס מסך או מערכת הרעבים למתח.
עוד שינוי הנחשב לחידוש בעולם הספקים, הוא הסרת הכפתור הבורר את מתח הכניסה מ-220 וולט ל-110 וולט או להפך, אותו כפתור אדום וקטן אשר היה שורף את הספק ברגע שלא היה מוגדר כהלכה. אפשרות זאת ניתנה על ידי הגדלת טווחי המתחים (90 עד 264 וולט) ויכולת הספק לסרוק ולגלות באופן אוטומטי את המתח המסופק על ידי רשת החשמל אליה הוא מחובר.
![]() |
סדרת ה-VX לא קבלה שום אישור רשמי מ-NVIDIA או ATI לגבי התמיכה בריבוי כרטיסי מסך מתוצרתם, אך סדרת ה-VX מגיעה עם חיבורי מתח נפרדים לכרטיסי ה-PCI Express, כאשר היתרון הבולט של דגם ה-550VX הוא חיבור 8 פינים (מתפרק גם ל-6 פינים) בנוסף לחיבור ה-6 פינים הקיים גם בדגם ה-450VX, מה שמעיד על יכולת התקנה של יותר מכרטיס מסך אחד. כמו כן, דאגה קורסאיר כי הכבלים יגיעו לכל מקום אפשרי גם במארזי ה-Full Tower למיניהם, ובנוסף לזאת העלתה את מספר החיבורים בספקים.
מחירם של ספקי ה-VX עדיין לא נחשף, אך הוא צפוי לנוע בין 85$ לדגם ה-VX450 ויגיע עד לכ-100$ לדגם ה-VX550, שני הדגמים מגיעים עם 5 שנות אחריות מבית החברה וצפוים לנחות בחנויות בקרוב מאוד.
סוף עידן ה LIBERTY
יש לי HX520
מרוצה מכל טיפת שנייה שהבייבי הזה יונק חשמל.
לא סוף ולא שטויות
עדין ליברטי טובים יותר מבחינת יציבות המתחים וכן הטכנולוגיות עליהן מדובר בכתבה יושמו כבר בסדרת ליברטי כמו הבורר מתח.
החיסרון היחיד לליברטי הוא הכבלים הקצרים יחסית לאנטק וקורסאייר
רק Antec NEO HE 430
אך איזה ספק…
שקט, יציב, חכם ולא עולה בצורה מופרזת.
מילה מהחתול – ביקורות על ספקים מניסיון !
אציין את התרשמותי ממספר ספקים בנוגע לרעש שלהם עקב היותי טכנאי פרטי וניסיון מכמה הרכבות שביצעתי לאחרונה:
ANTEC NEO HE 430 – ספק מעולה, זול,אמין,מודולרי והכי חשוב – חרישי לחלוטין.חיסרון – מאורר פיצפון של 8 ס"מ הגם שהוא מופנה לצד ולא למטה כמו בשאר הספקים בליגה הזאת. מומלץ.
ENERMAX LIBERTY 400/500/620W – ספק יקר טיפה אבל שווה כל גרוש, החל מהבאנדל איתו הוא מגיע, המשך באיכות החיצונית והפנימית, בנוסף יש לו מאורר 12 ס"מ מוזהב. הכבלים מגיעים בתוך נרתיק ומאוד נוח לשמור עלים בצד למקרה שצריכים להשתמש בהם אח"כ לשדרוגים. מומלץ בחום !
COOLERMASTER 500 – ספק עם יעילות נמוכה – רק של 70% רועש בטירוף, יותר מכל המאוררים של המחשב. חושב שכל מעלה שעולה בטמפרטורה היא סיבה להריץ את המאורר שלו על 100% שזה רעש של טורנדו. נכון יש לו מאורר 12 ס"מ, ונכון שהוא ממש זול (גם דגם ה400 וגם דגם ה500 וואט) אבל זה בבחינת "יקר לי לקנות בזול". להתרחק כמו מאש !