עד היום, תושבי ארה"ב (ויפן) שחשקו בקונסולת PlayStation 3 נהנו מהאפשרות לבחור בין שני דגמים: הזול יותר עלה 500 דולרים בארה"ב, יחד עם כונן קשיח בנפח של 20 גיגה-בייט, והיקר יותר עלה 700 דולרים עם כונן קשיח בנפח 60 גיגה-בייט, אפשרות קישור לרשת אלחוטית וקורא כרטיסי זיכרון מובנה.
עם השקת הקונסולה באירופה וישראל נודע כי תשווק רק הגרסה היקרה יותר, כאשר לא ברור אם הגרסה הזולה יותר תגיע מאוחר יותר או כלל לא. בשבועות האחרונים הגיעו דיווחים רבים ברחבי האינטרנט על מחסור בזמינות של הגרסה הזולה יותר. בעוד גירסת ה-60 גיגה-בייט הייתה זמינה ברוב החנויות הגדולות באמריקה, גירסת ה-20 גיגה-בייט נעדרה באופן מחשיד. בימים האחרונים הורידה חברת סוני את הגירסה הזולה גם מחנות האונליין שלה, מה שכנראה מאשר את חששות הצרכנים בנוגע לעתידה הלא ברור.
הגרסה הזולה נודעה בעיקר בכך שהייתה פחות רווחית לחברת סוני, אך הרבה יותר רווחית לצרכנים: מכיוון שהכונן הקשיח של הקונסולה ניתן לשדרוג, גיימרים רבים רכשו את הגרסה הזולה, הוסיפו לה כונן קשיח גדול יותר וקורא כרטיסים חיצוני – ועדיין שילמו פחות מ-600 דולרים, מחיר הגירסה היקרה.
|
ואם כבר מדברים על אירופה, ההשקה ביבשת קבעה שיא חדש עם מכירות של 600 אלף קונסולות ביומיים הראשונים להשקה. לצורך ההשקה, נשלחו לאירופה למעלה ממיליון קונסולות משחק. לשם השוואה, מיקרוסופט מכרה 500 אלף קונסולות Xbox 360 באירופה בחודש ההשקה הראשון בדצמבר 2005 ואילו נינטנדו מכרה באירופה כ-700 אלף קונסולות Wii בחודש ההשקה בדצמבר האחרון. גם באנגליה נקבע שיא חדש, כאשר ביומיים הראשונים לשיווקה של הקונסולה נמכרו 165 אלף יחידות.
בתוך כך, נחשפו השבוע פרטים ראשונים על כך כי ייתכן וסוני עובדת על גרסה חדשה של הקונסולה, עם כונן קשיח בעל נפח של 80 גיגה-בייט. בחברה לא אישרו את קיומה של הגרסה החדשה אך ציינו כי עבור אלו אשר מאחסנים על הכונן הקשיח מידע רב, 20 גיגה-בייט בוודאי שאינם מספיקים ואפילו 60 גיגה-בייט, שהם פי 3 יותר, יכולים שלא להספיק במקרים מסויימים.